Az FTC labdarúgásának története

Nagyon sokszor előfordul a hétköznapokban, hogy ami számunkra természetes, az mások számára félreérthető. Ilyenkor a reagálások is sokfélék lehetnek, a legtöbb esetben csak mosolygunk azon, hogy vajon miért akarnak mást belemagyarázni abba, ami tulajdonképpen természetes. Persze sokszor nem vesszük észre, hogy nem az értelmezésben van a hiba, hanem abban, hogy a saját magunk gondolatai, éppen a saját magunk épí­tett falakba ütköznek.

Szerkesztőségünk, az „ftcbk”, az elmúlt hónapokban többször találkozott azzal, hogy az olvasóink és a különböző médiák is „félreértették” a nevünket. Voltunk mi „baráti kör”, „barátok közt” is, de „b-középnek” is hí­vtak már minket. Mivel a „bk” egyéb asszociációra is alkalmas, tudnánk folytatni az időközönként felbukkanó magyarázatokat, de mivel ezek vagy viccesek, vagy a pejoratí­vak voltak, most ezektől inkább eltekintünk. Már csak azért is, mert a nevünk előtagja olyan védjegy, mely 110 éve határozza meg a magyar labdarúgást, és mely név az egész világon ismerősen cseng.

Ezért is gondoltunk arra, hogy az új logónk debütálását” összekötjük nevünk igazi tartalmának magyarázatával. Akik ismerik honlapunkat és törekvéseinket, azok tudják, hogy Szerkesztőségünk hitvallása honnan és főleg kitől is ered. Amikor eljutottunk odáig, hogy sikerült feldolgoznunk a Ferencváros 110 éves történelmének legfontosabb állomásait, és amikor elkészült a Ferencváros összes mérkőzésének statisztikája, bannerünk akkor eset át az első változáson. Kihangsúlyoztuk a nevünket és felkerült Nagy Béla képe is, tisztelegve a Fradi legendás krónikásának munkásságára, mely nélkül mi sem dolgozhatnánk a jelenben.

Mindannyian tudjuk, hogy jelenünket csak úgy érthetjük meg és a jövőnként csak annak tudatában dolgozhatunk, ha tudjuk honnan jöttünk, ha ismerjük gyökereinket. Nevünk, az „ftcbk” is ebből a hitvallásból táplálkozik. Onnan merí­t erőt, erkölcsöt és egyetértést ahonnan minden Fradi szí­v kiindul. A cí­merünkből. Nem tettünk mást, csak ami számunkra a legféltettebb, lerövidí­tettük. így lettünk f=Ferencváros t=Torna c=club b=Budapest k=Kilenckerület, röviden: ftcbk. Ez nem új „találmány”, már hónapok óta a bannerünkben szereplő cí­merben is ki van emelve, de ahogy az elején í­rtuk, bár nekünk természetes volt, nagyon sokak számára észrevétlen maradt.

Az elmúlt hetekben felgyorsultak az események. Egyre több média kereste meg szerkesztőségünket és mi is törekszünk arra, hogy minél szélesebb körben ismertessük meg a Ferencváros labdarúgásának történetét. Megjelentünk a Facebookon, egyre szorosabb kapcsolatot ápolunk testvéroldalunkkal (ulloi129.wordpress.com), mely során az elkövetkezendő időszakokban több közös programot is szervezünk. Ezen túl a jövőt is tervezzük, teljesen új alapokra szeretnénk helyezni az oldalunkat. Mi ezzel szeretnénk hozzájárulni a Ferencváros sikeres jövőjéhez. Hisszük, hogy mindenkinek ott kell tennie a legtöbbet, ahol tud. Töretlenül hiszünk abban, hogy szükség van egy olyan oldalra, mely egy képeskönyvként, egy digitális naplóként tárja elénk a Ferencváros történelmét.

A változás első állomása szerkesztőségünk új logója, mely megpróbálja szimbolizálni a törekvéseinket. Megmutatja a különböző utak összekapcsolódó erejét, mely a három E betűt szimbolizálja. Külön szimbolikát kapott a „bk” (Budapest Kilenckerület) számunkra legfontosabb létesí­tménye, a Szentély. Megjelenik a múltban és a jelenben is, ezzel is hitet téve annak a törekvésünknek, mely Nagy Béla munkásságának folytatásában jelení­tünk meg, de mindezt már a kor igényeinek és lehetőségeinket kihasználásával tesszük. Ettől még nem távolodunk el a nagy krónikástól, de új utakat és új lehetőséget is keresünk.

Bármilyen útra is lépünk, bármilyen elágazáshoz is érkezünk, a célunk tovább is a Ferencváros labdarúgásának feldolgozása, a több mint száz éves hagyaték ápolása és megőrzése.

ftcbk.hu = Ferencvárosi Torna Club Budapest Kilenckerület.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ