“Az NB I legjobb védője akarok lenni”

Akeem AdamsLeigazolása után azonnal a kezdőcsapatba jelölte Ricardo Moniz Akeem Adams-et, aki gyakorlatilag hiba nélkül hozta le a Győri ETO otthonában megnyert rangadót. A kiváló felépí­tésű bekk a csakfoci.hu-nak elmondta, nem dől hátra, a szezon legjobb védője akar lenni az NB I-ben, amely szerinte klasszisokkal jobb bajnokság, mint a trinidadi élvonal, ahol eddig játszott. A futballista reméli, hogy javí­t azon a képen, amely honfitársai nyomán a karibi légiósokról alakult ki az Üllői úton.

Túl vagy az első meccseden, amelyet rögtön a bajnok Győri ETO ellen kellett lejátszanod. Nálunk a forduló válogatottjába kerültél. Neked hogy tetszett?
– Szerintem nagyszerű mérkőzést játszottunk a Győrrel, néha rendkí­vül gyors volt a játék, de a végén megérdemelten nyertünk, mert összességében jobban futballoztunk, mint a bajnokcsapat – mondta Akeem Adams a csakfoci.hu-nak.

Eddig csak a trinidadi bajnokságban szerepeltél, a válogatott révén viszont már belekóstolhattál a nemzetközi futballba is. Ehhez képest milyennek tűnik az NB I?
– Nagyon jók az itteni játékosok, ez már az első meccsemen kiderült. Nagyon magas volt a tempó, technikásak a futballisták, jól járatják a labdát, úgy tűnt, igen magasan van a mérce. Sokkal jobb az itteni a foci, mint a miénk, igazából össze sem lehet hasonlí­tani a hazai labdarúgással, olyan nagy a különbség, sebességében, a mozgásokban, taktikailag és azt vettem észre, hogy az NB I-es játékosok sokkal elhivatottabbak, komolyabban veszik a focit, mint nálunk.

Amikor leigazolt a Ferencváros, voltak kétkedő hangok, mondván a Fradi eddig nem járt túl jól a múltban, amikor trinidadi játékosokkal kezdett. A szkeptikusok attól tartottak, hogy veled is úgy járhat a klub, mint például a kapus Williamsszel vagy akár Aaron Downinggal, akik 4-5 éve futballoztak itt. Ismered őket, tudtad, hogy ők is jártak az FTC-nél?
– Igen, ismertem őket, de nem mondanám, hogy nagyon szoros volt a kapcsolatunk. Azt is tudtam, hogy jártak a Ferencvárosnál, de nem beszéltünk erről. Annak örülök, hogy sokak véleménye megváltozott a mérkőzést követően és remélem, a továbbiakban is rászolgálok majd a bizalmukra.

A Ferencvárosról tudtál bármit is, mielőtt idekerültél?
– Annyit, hogy ez a legeredményesebb és legnagyobb klub Magyarországon, többet mondjuk tényleg nem… De ez nekem éppen elég információ volt.

Ricardo Monizt nyilván nem is a történelemtudásoddal kellett meggyőznöd. Mivel győzted meg őt egy hét alatt a tesztelés során?
– Több edzésen is részt vettem a csapattal, és végig az járt a fejemben, hogy nem lesz második esély, ez a pár nap áll csak a rendelkezésemre, hogy meggyőzzem Ricardo Monizt. Próbáltam minél “élesebben”, keményebben dolgozni és nagyon jó volt látni az arcán a végén, hogy elégedett velem.

A Fradi végül le is igazolt, az első meccsed is jól sikerült. Ugyanakkor a héten érkezett a brazil Gerson a védelembe, de például a Real-bekk, Mateos esetleges érkezéséről mi magunk is sokat cikkeztünk. Ez a lehetséges versenyhelyzet nem aggaszt?
– Nem, sőt, állok elébe! Úgy gondolom, hogy mindig jó az ilyen helyzet, a csapatnak és a játékosoknak is, í­gy lehet igazán fejlődni. Tudom és örülök, hogy jól sikerült a rajtom, de nem akarok elégedetten hátradőlni, szeretnék az NB I legjobb védője lenni a szezonban, ezért fogok dolgozni az elkövetkezendő hónapokban.

(Dudás Gábor, csakfoci.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ