Az otthon zöld füvén XV.

Cí­mlapBeatles – Rolling Stones 3:0

Vannak mérkőzések, melyek örökre a szurkolók lelkébe költöznek. Ezek azok, melyekre mindig lehet hivatkozni, melyről áhí­tattal lehet mesélni a gyereknek, az unokának és melyekre ha emlékezünk, olyan dallamokat játszanak mint a Beatles vagy a Rolling Stones. Az, hogy éppen melyik duruzsol a fülünkbe, az főleg a hangulatunktól függ. De vajon mi köze van a rockzene két legendás bandájának az 1967-s Ferencváros-Újpest rangadóhoz? Természetesen nem sok, vagy talán semmi, de mégis ha engedünk a fantáziánknak és imádjuk a focit és a rockzenét, akkor biztosan találunk összefüggést. Pedig akik jól ismerik a két banda történetét, azok tudják, hogy a Beatles a rangadó évében már a feloszlás határán volt, és bár 1969-ben még jelent meg albumuk, de koncerten utoljára 1966-ban léptek fel.  Az “ellenfél” Rolling Stones más karriert futott be, ők később is alakultak és 1967-ben épp a csúcson voltak, a legendás “I Can’t Get No” számukra az egész világ “csápolt”.

Ahogy a zöld-fehér szurkolók “csápoltak” 1967-ben minden idők egyik legjobb Fradijának. Talán az nem is igazi Fradista aki nem fújja még álmában is a Géczi – Novák, Mátrai, Páncsics – Juhász, Szűcs – Szőke, Varga, Albert, Rákosi, Katona összeállí­tást. Kispadon Lakat tanár úr, a pályán VVK bajnokok, olimpiai elsők, labdazsonglőrök, leendő világválogatottak és egy aranylabda várományos. Ők olyanok nekünk, mint a rockzenének a Mick Jagger, Keith Richards, John Lennon és Paul McCartney. Az utóbbiak a zene világát nyűgöztek le, a zöld-fehérek meg a világ labdarúgását.

De méltatlanok lennénk, ha nem emlí­tenénk meg a Baróti Lajos vezette Újpesti legényeket. A mester ebben az évben í­rt alá a lilákhoz, az első két évben ezüstérem a Fradi mögött, majd utána jött a “Mágikus Újpest” mely a hetvenes években szinte mindent megnyert, amit csak akart.

1967. április 16-i “koncertet”, a zsúfolásig megtelt Népstadionban azonban a zöld-fehér virtuózok nyerték. Annál jobban, szebben talán még a Beatles és a Rolling Stones vegyes csapata sem tudott volna játszani. Egy mérkőzés, melyet minden Fradi szurkolónak ismernie kell.

Kötelező darab. Mint a Beatles-től a “Can’t Buy Me Love“, a Rolling Stones-tól meg “She’s a Rainbow”.

 

OZF_150_19670416_140143_FTC-Újpest

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Kedves szurkolòtí rsak

  Egy “igazi” fradista milyen zenét hallgatott a 60-as években ?

  Metrò, Omega vagy Illés ?

  Beatles vagy Rolling-Stones ?

  Lehetnek itt egyí ltalí n kérdések ?

  Nem tudom; azt Tik jobban tudjí tok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ