Az otthon zöld füvén XXIII.

Cí­mlap

Fradista fradista farkasa

A mai napon véget ér Dénes Tamás-Hegyi Iván-Lakat T. Károly “Az Otthon zöld füvén” könyvének Ferencvárosi fejezeteit bemutató sorozatunk. Huszonhárom fejezet, huszonhárom pillanat labdarúgásunk több mint száz éves történetéből. Egy virtuális képeskönyv, egy történelmi anziksz, mely körbeöleli mindazt, amit szinte születésünk pillanatától szeretünk. Legyen az győzelem, vagy vereség, történjen az a hőskorban, vagy a második világháború vérzivataros éveiben, a történetek szóljanak hétszer csengető postásról, a bányásznapok szikrázó összecsapásairól, a 100 %-ról, a 68-s lázadó hónapjairól, történelmünk legendás játékosairól, edzőiről. Mindezek együtt jelentik a Ferencváros dicsőséges múltját, azt a 114 évet melyből a szerzőhármas huszonhárom Fradihoz kapcsoló kis történetet tárt elénk, melyekkel gazdagabbak lettünk, melyeket bár eddig is ismertünk, de az a stí­lus, az a játékosság és a foci iránti szeretet, mely áthatja ezeket az emlékeket, örökké velünk maradnak. Ez még akkor is í­gy van, ha a záró fejezet labdarúgásunk egyik legborzalmasabb eseményéről szól. Bevallom becsülettel, ezt a részt nem olvastam el.

Ahhoz még túl közeli, ahhoz még túl személyes emlékek fűznek 2003. május 30-hoz, hogy magam elé tudjam képzelni annak a pénteki estének a történéseit, mely után 6 évig nem tudtam a Szentély közelébe sem menni. Ahhoz, hogy ezek az emlékek csituljanak, új barátok kellettek, a Tempó Fradi létrejötte, mely segí­tett abban, hogy megértsem a történelem alapigazságát, mely szerint ha nem ismerjük és nem fogadjuk el a múltunkat, a jelenünket sem fogjuk soha sem szeretni.

Azóta megtanultam, hogy bár részese voltam annak az estének, amikor Fradista volt Fradista farkasa, de akik ezt megszervezték és előadták, azok soha nem voltak és nem is lesznek igazi Fradisták. Olyanok, akiket az Erkölcs, Erő, Egyetértés érzése hat át és vezényel a mindennapi életben.

Zárásként Szerkesztőségünk köszönetet mond Dénes Tamásnak, Hegyi Ivánnak és Lakat T. Károlynak akik hozzájárultak könyvük Ferencvárost érintő fejezeteinek közléséhez.

Biztosan vagyunk abban, hogy nem csak a Tempó Fradi oldal, de az egész Fradi család gazdagabb lett ezen emlékezetes történetek olvasásakor.

(lalolib)

 

OZF_230_20030530_308311_FTC_DVSC

3 hozzászólás a(z) Az otthon zöld füvén XXIII. bejegyzéshez

  • Kedves Szerkesztők! Felvidéki vagyok és meg szeretném szerezni Az otthon zöld füvén cí­mű könyvet. Van olyan online könyvesbolt, ahol kapható a könyv és kiszállí­tja külföldre is? A bookline és a libri szállí­t külföldre, de sajnos egyikben sem kapható. Válaszukat/válaszotokat előre is köszönöm.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ