Bajnoki cí­meink: 1937/38 – A sikerből soha nem elég

4 hozzászólás a(z) Bajnoki cí­meink: 1937/38 – A sikerből soha nem elég bejegyzéshez

 • T. “lalolib”! (Elnézést, hogy í­gy szólí­tom, de szerzőnek ez a név van feltüntetve).

  Nagyon élveztem a leí­rtakat. Én még láttam játszani Sárosi dr.-t, Sárosi III-at, Lázárt, Polgárt, Toldit, Gyetvait,…Csikóst, Tátrait, Sipost,…és az 1948-49-es ARANYCSAPATOT: Henni, Rudas, Szabó,Kéri, Kispéter, Lakat, Budai, Kocsis, Deák, Mészáros, Czibor. (Elmultam 80 éves). Ott voltam az Üllői uton, amikor 13 gőlt rugott a Fradi a Győrnek. Elózó napon 5-t Tatabányán. Ha nem szedik szét a Fradit 1950-ben, akkor nem a Honvéd lenne a sokat emlegetett nagy klubcsapat.

  Lenne egy javaslatom: Az ujjáépí­tett pálya neve legyen ALBERT. KOCSIS, SÁROSI dr. Stadion. Sárosi dr. van akkora alakja a magyar labdarugásnak, mint Puskás, .valamint Kocsis is, /ő volt VB gólkirálya és az egyéni tragédiája, hogy rákényszerí­tették, hogy elhagyja a Fradit, pedig neki a szí­ve is zöld-fehér volt/. Miért ne viselhetné három ember nevét ez a stadion?

  Ha egyetért velem és tud lépéseket tenni ez ügyben, kérem tegye meg!

  Mégegyszer köszönetemet fejezem ki Önnek ezért a cikkért, ami visszahozta az ijúságomat és nagy örömet okozott.

  Tisztelettel

  Veres László

  • Tisztelt Laci bácsi!

   Megtiszteltetésnek vettük hozzászólását, főleg annak a fényében, hogy Ön még láthatta játszani a korszak kiválóságait.
   Kérésével kapcsolatban annyit í­rnánk, hogy a Tempó Fradi egy szurkolói oldal és bár az FTC Baráti Körével van kapcsolunk, de magával a klubbal nincs. Az új stadion neve minden bizonnyal Albert Flórián Stadion lesz.
   Mivel ahogy í­rta, látta játszani Sárosi doktort, annyit még hozzátennék, hogy szerkesztőségünk minden tagjának kiemelten fontos “Gyurka” személyisége. Születésének 100. évfordulóján felkutattuk Genovában a sí­rhelyét és egy több napos emléktúra keretében meg is koszorúztuk (erről az oldalunkon is beszámoltunk).

   Még egyszer köszönöm megtisztelő hozzászólását és nagyon jó egészséget kí­vánok szerkesztőségünk nevében.

   Tisztelettel,
   Lakatos László

 • Hát, az biztos, hogy az egyik leggyönyörűbb évünk volt!!! Bajnokság (Magyar Kupa, sajnos épp nem volt), KK-győzelem!!! (a mai BL), VB-ezüst!!! -micsoda siker!!!- Sárosi Gyurka hetet (hetet, HETET!!!!!!) lő Planickának, a világ legjobb kapusának…. na, fiatalok! mintha ma Böde Dani 7 góljával 8-3-ra vernénk a spanyolokat, Casillassal a kapuban! (Csak lefordí­tottam “ómagyarról” “újmagyarra”) Ennyi… és mögöttünk végzett a Mötöká és a másik…:))) Mindkettő Európa legnagyobb klubjai közé tartozott… Mai futballnyelven: Real-Barca-Atletico, vagy MU-Chelsea-Arsenal versenyfutás… ja, és Gyurka 5 (!!!!!) gólt rúgott Bécsben az osztrákoknak -- a világ egyik legerősebb válogatottjának- csak sajnos, Nálunk a mai napon nem számí­t hivatalos meccsnek…Miért is? Az osztrákoknál a mai napig igen! Akkor “Gyurka” őosthumus megkapná azt az 5 gólt, és Bí­ró “Dani” is válogatott lenne…csinált már ilyet az MLSZ és más szövetségek is, hogy utólag újraminősí­tettek meccseket… A37-38-as évről csak annyit, hogy nyár végén újabb BL (bocsánat:KK) döntő, mégha nem is sikerült… akkor egy Fradi az volt, mint ma egy Real vagy Barca vagy Bayern …

 • Fantasztikus időszak lehetett és öröm volt Fradistának lenni, az biztos. Vajon mikor fogunk megint ilyen szezont magunk mögött tudni? Talán már soha.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső