Barcelonában leleplezték Kubala László szobrát

Csütörtökön ünnepélyesen leleplezték Kubala Lászlónak, a Barcelona legendás játékosának két méter magas szobrát a Bajnokok Ligája-győztes labdarúgócsapat stadionja előtt.

A spanyol lapok hí­radása szerint a Camp Nou Stadionban rendezett ünnepségen megjelent a katalán gárda teljes vezérkara, Joan Laporta elnökkel az élén.

A magyar szövetség képviseletében két alelnök, Dunai Antal és Nemes Ferenc, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés sport- és turisztikai bizottságának elnöke is ott volt Montserrat Garcí­a Rius alkotásának leleplezésén.

Az avatásra azért került sor csütörtökön, mert ezen a napon volt a 100 ezer férőhelyes Camp Nou Stadion felépülésének 52. évfordulója.
“Az FC Barcelona nagyszerű futballistája most már örökre ott lesz a stadionban” – í­rta az ABC cí­mű napilap.

Joan Laporta beszéddel méltatta a klub hősét (MTI/EPA)

Joan Laporta beszéddel méltatta a klub hősét (MTI/EPA)

A 2002-ben elhunyt Kubala 1950-ben szerződött a katalán egyesülethez, melynek szí­neiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott, s több mint 250 gólt lőtt.

A klub centenáriumi évében, 1999-ben a szurkolók őt választották meg a valaha élt legjobb Barcelona-futballistának.

Az 1927. június 10-én született Kubala László egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban – immár világklasszisként – tizenkilencszer.

Figyelőnet

2 hozzászólás a(z) Barcelonában leleplezték Kubala László szobrát bejegyzéshez

  • Jellemző a magyar foci viszonyokra, hogy kik is képviselték a Ferencváros egykori labdarugóját! Fel se merült, hogy esetleg a Rudas Feri bácsit, aki még játszott vele, kellett volna inkább kivinni???

  • Nagy figura volt Laci,hihetetlenul szerettek Barcelonaban, o viszont nagyon kedvelte a Fradit !
    Kevesen tudjak, hogy 1994-ben Nyilasi Tibi melle akartak hozni szakmai igazgatonak, de elakadt a dolog. s Laci elment penzt keresni Paraguayba.
    A szobor felirata viszont nem tetszik, Laszlo vagy ‘Laszi’ jobb lett volna .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ