Bobby Davison: 60

A korábbi Derby County, majd Leeds United játékos edzői pályafutásának legnevesebb állomása a Bradford City volt, ahol pálya-, és utánpótlásedzőként tevékenykedett, majd megfordult korábbi sikerei szí­nhelyén a Derby County csapatánál is, mint játékosmegfigyelő.

Kevin McCabe tulajdonos érkezésével, 2008 elején került a Ferencvároshoz szakmai menedzserként, majd a második sikertelen feljutási kisérlet után Csank Jánost váltotta a zöld-fehérek kispadján 2008 áprilisában.

Ami nem sikerült elődeinek, az sikerült neki: három év után meggyőző fölénnyel visszavezette a Fradit az élvonalba. Harmincnyolc mérkőzésen irányí­totta az NB II-ben a csapatot, ezalatt a bajnoki pontok 85%-át begyűjtötték Ferencziék.

Noha az élvonalbeli rajt remekül sikerült, a folytatás elmaradt (tizenegy forduló alatt mindössze kétszer hagyta el győztesen a gárda a pályát). Heteken belül már a távozásának lehetőségéről szóltak a hí­rek. Davison a 11. forduló után, segí­tőjének Craig Shortnak adta át a csapat irányí­tását.

4 hozzászólás a(z) Bobby Davison: 60 bejegyzéshez

  • Tavaly (vagy tavalyelőtt?) olvastam egy nyilatkozatát, mely szerint ellehetetlení­tette a munkáját, hogy Kevin McCabe nem volt hajlandó érdemben költeni a csapat fejlesztésére, és másod-harmadrendű játékosokkal töltötte fel a keretet. Ebben sok igazság lehet.
    Egyébként szerintem ő is az a tí­pus, aki edzőnek nem rossz, de nem alkalmas vezetőedzőnek.

    • Kiegészí­tés: Nagy Ádám életében “a fordulatot a Bobby Davison által fémjelzett La Manga-i edzőközpont jelentette Spanyolországban” (Wikipédia). Ez is csak azt erősí­ti, amit fentebb í­rtam.

  • visszahozott ugyan bennünket a purgatóriumból, de mindent összevetve nyomasztó emlék…

    • Egyetértek, vele jöttünk vissza a purgatóriumból ( a “pokol kapujából”), de valahogy még sem maradandó emlék egy igazi Fradistának … Moniz, vagy Doll megadta a tiszteletet ennek a fantasztikus, hajdan a világot verő klubnak! Davisonon látszott, hogy rettenetesen unja az alap feladatot … és xarik a magyarokra … persze, az is kérdés, hogy ha minket ki tudtak ( ki mertek) zárni, akkor most ugyanezen szabályok szerint az Újpest hol lenne, BLASZ-II.??? És velünk ellentétben, ők nem sí­rtak oly nagyon utánunk … azt hitték a l. majmok, hogy távollétünkben bajnokok lesznek … hát, ez nem jött össze … ebben az évezredben még egyszer sem sikerült … nekünk, totális, szándékos tönkretétellel eddig “csak” háromszor …

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső