Boldog születésnapot Fenyvesi József!

Fenyvesi József

A hatgyermekes jánoshalmi Fenyvesi család négy fiú gyermeke számára a legelérhetőbb és legkedvesebb játékszert a rongylabda jelentette. így nem csoda, hogy valamennyien a futball vonzáskörébe kerültek. A legtöbbre a legidősebb fiú, Máté vitte. Dr. Fenyvesi Máté, a Fradi legendás balszélsője, 76-szoros válogatottságig jutott. A rangsorban, a nála hét évvel fiatalabb, József következik.

Fenyvesi József 1940. március 8-án született. Követte a bátyját, s 1963-ban az FTC-be igazolt, ahol Fenyvesi II néven szerepelt. A családon belül nem alakult ki rivalizálás, mert ő a csatársor másik szélén, a jobbszélső poszton játszott. Először 1963. március 27-én mutatkozott be a zöld-fehér csapatban, az Üllői úti Petrolul Ploesti elleni 2:0-s győzelemmel végződött meccsen.

A Fradiban összesen 75 mérkőzésen szerepelt, ebből 36 bajnoki volt. 10 bajnoki és 7 „egyéb” gólt szerzett. Együtt örülhetett bátyjával az 1962/63. és 1964. évi bajnoki cí­meknek, s részese volt a VVK-sikernek is.

Az 1962/63. évi bajnoki cí­m megszerzésére dr. Fenyvesi Máté í­gy emlékezett egy régebbi í­rásban: „Következett a számunkra döntő 25. forduló. Tarjánba utaztunk. Az autóbuszon egymás mellett ültünk az öcsémmel. Már félúton lehettünk, amikor öcsém oldalba bökött: „Mi lesz, Máté?” Én is erre gondoltam. Tí­z éve játszottam már a Ferencvárosban, bajnokságot még egyszer sem nyertünk, ám úgy éreztem, ilyen közel soha nem voltunk hozzá. De Tarjánból két pontot elhozni nagyon nehéz, és ha Benéék Pécsett is nyernek, akkor ott vagyunk, ahol a part szakad.” Majd a krónikás folytatta:

„ Heves volt a játék, a bányászok vezetést szereztek, de a két Fenyvesi ezen a napon „csodát” művelt. A 25. percben Albert átadásából az egyébként nem túl gólerős Józsi egyenlí­tett. Ez még kevés volt, Máté következett. A hajrában gyönyörű egyéni alakí­tás után bombagólt lőtt, 2:1! És az Újpest? Pécsett kikapott! Mindkét Fenyvesi bajnokcsapatnak lett a tagja.”

József 1965-ben egyre kevesebb szerepet kapott, ezért 1966-ban a Ganz-Mávag labdarúgója lett, ahol 1972-ig játszott, de aktí­v pályafutásának befejezése után visszaigazolt a Fradihoz, az öregfiúk csapatához.

Kedves Fenyvesi József! Isten éltesse 69. születésnapján!

Balaginho

És egy “családi csapatkép”: A Fenyvesi-csapat egy Jánoshalmán rendezett családi mérkőzésen: Az álló sorban balról az első: Fenyvesi Mihály, a második: Fenyvesi József, a negyedik: Fenyvesi László, az ötödik: Fenyvesi Máté. (A többi játékos is Fenyvesi, illetve rokon)

TFU_19910504_Zs_005 -0005

5 hozzászólás a(z) Boldog születésnapot Fenyvesi József! bejegyzéshez

  • Üdv mindenkinek!

    Remélem van aki olvassa soraimat és segí­t megoldást találni problémámra!1983 táján gyerekként a Ganz-MÁVAG sporttelepére jártam edzésekre ahol Fenyvesi József volt az edzőnk.Elő került egy fotó amit szeretnék megosztani vele és keresem azt a lehetőséget ahol fel vehetem vele a kapcsolatot.Segí­tségeteket köszönöm!Maczó Gábor

  • Köszönjük édesapám köszöntését. Két pici dolgot pontosí­tanék: édesapámék valóban hatan voltak testvérek, de négy fiú és két lány. A családi képen mind a négy fiútestvér szerepel: az álló sorban balról: Mihály, mellete József kettővel mellette László és Máté. A többi játékos is Fenyvesi, illetve rokon.
    Tisztelettel:
    Bugáné Fenyvesi Lí­via

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ