Cipruson edzőtáborozik a csapat

Megérkezett a Ferencváros labdarúgócsapata a ciprusi edzőtáborba. A játékosok és a szakmai stáb mintegy 6 és félórás utazás után kötött ki a kitűzött helyszí­nen, Larnacán. A gárda holnap megkezdi a felkészülést és január 29-ig edzőtáborozik a szigetországban.

Az utazás a kényszerű kitérő ellenére rendben zajlott, í­gy magyar idő szerint 10 óra előtt a küldöttség elfoglalhatta a helyét a Princess Beach Hotelben.

Az utazó keret:

kapusok: Szűcs, Németh G.
mezőnyjátékosok: Vukmir, Horváth P., Vén, Hrutka, Gyepes, *Lipcsei, Dragóner, Szabó T., Jovic, Zombori, Kriston, Gera, Cheregi, Balog Z., Pinte, Varga Z., Kuznyecov, *Penksa, Szkukalek, Fülöp Z., Kapic, Grubelic, Takács Á.

* sérülés miatt hazautaztak január 25.-én

Garami József: – Harmadik hete készülünk együtt, és szerintem ennyi idő kell ahhoz, hogy megismerjem közelebbről a játékosokat. Három hét alatt nagyjából kiderül, ki mire lehet képes, milyen emberi tulajdonságokkal rendelkezik, mentálisan megfelelő-e ahhoz, hogy a Ferencvárosban játsszon, és körvonalazódik az is, hogy a játékosanyag milyen játékra lehet alkalmas.  Úgy gondolom, jó úton járok affelé, hogy reális képet kapjak egy-egy játékosról, mindenkinek megtaláljam a helyét a csapatban. Az eddigi felkészülés alatt szereztem pozití­v és negatí­v tapasztalatokat egyaránt, mindkettőt tudom hasznosí­tani a következő hetekben. Annyit mindenképpen elmondhatok, hogy jó alapokat kaptam Csank Jánostól, az edzéseken egy fegyelmezetten dolgozó csapattal van dolgom. Egy-két kivételtől eltekintve folyamatos igyekezetet tapasztaltam a játékosaimon. Az természetes, hogy még össze kell szoknunk az edzésmunkában, és idő kell ahhoz is, hogy a focival kapcsolatos dolgokban egy hullámhosszra kerüljön a csapat. A három hét alatt főleg a technikai és a taktikai felkészülést gyakoroltuk a labdarúgókkal az edzéseken, de természetesen úgy, hogy mindeközben fizikálisan is a megfelelő szintre kerüljön a gárda. Úgy vélem, egy-két poszton még erősí­tésre szorul a csapat, főleg a középpályán és elől, és természetesen, ha egy-két játékost még sikerül leigazolnunk, akkor ennek megfelelően nyilván lesz távozó is. A végleges keret kialakí­tásához szerintem még idő kell, úgy tervezem, hogy a második ciprusi edzőtáborozásunk végén nevezem meg azokat a játékosokat, akikkel a tavaszt elképzelem. Én úgy érzem, jól haladunk a munkával, és az idénynyitón már egy kész Ferencváros fut majd ki a Zalaegerszeg elleni meccsre.

TFU_20020100_Fma_001 - 0019

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján, 2001.01.18. – 2001.01.29.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ