Csapataink a szezón előtt

Rumbold Gyula

Búcsúlakoma – Malaky Mihály lemondott – Válság az FTC-ben


A bajnokcsapat Ferencvárosi Torna Club elveszí­ti egyik főerősségét, mert többszörös representativ hátvédje, Rumbold iparművészeti tanulmányainak kiegészí­tése céljából majdnem egy évi időre külföldre távozik. Ez ideig még nem tudni, hogy ki lesz az utódja, a győri Egyetértésből átlépett Payer, vagy a Kolozsvárról visszatért Weszely? Annyi azonban bizonyos, hogy akármelyikre esik a választás, méltó utódja egyik sem lehet Rumboldnak. A fedezetsor marad a régi, mig a csatársorban Szeitler lesz jobbszélső, de arról is beszélnek, hogy Korody megy ki a jobbszélre, mely esetben centert az ifjúsági Pataki játszik.

(Nemzeti Sport, 1910. augusztus 6.)

Bucsulakoma. A Ferencvárosi TC aug. 11-én (csütörtök) este 8 órakor bucsulakomát rendez a sertésközvágóhidi vendéglőben. Ezen a lakomán búcsúztatja el a küldföldre távozó többszörösen reprezentatí­v backjét: Rumbold Gyulát. A lakomán egy teriték ára itallal 5 korona.

(Sport-Világ, 1910. augusztus 8.)

SH-19100829-01

Sporthí­rlap, 1910. augusztus 29.

A Ftc. búcsulakomája csütörtök este volt. A vacsorán Sugár István szövetségi titkáron kí­vül csupán a klubtagok vettek részt és mintegy 70-en ünnepelték a búcsúzó Rumbold Gyulát. A klub alelnöke dr. Schneider Béla, a csapat kapitánya Bródy Sándor és a tagok sorából Meilinger Béla szólották meleghangon a búcsuzóhoz, kinek közben a klubtagok remek ajándékát adták át, még pedig egy gyönyörű arany stopper órát és aranyláncot, azonkí­vül az ifjúsági tagok emléklapját, valamint a szövetségtől járt bajnoki és Corinthián érmeit, melyeket a szövetség az ő részére már most külön megküldött. Rumbold a jövő héten utazik el s távozása bizonyára sokakban fakaszt sajnálkozást, mert a legderekabb és legszeretettebb footballisták egyike ő.

(Sport-Világ, 1910. augusztus 15.)

Malaky Mihály lemondott a FTC-ben viselt football-osztály intéző tisztségéről. Lemondásának a közte és a FTC alelnöke között fölmerült nézeteltérés az oka. A FTC football-ügyeit (szerk: Meilinger, Bródy, Szeitler) most egy több tagból álló bizottság intézi, mí­g a fottball-osztályt Szeitler Károly képviseli.

(Sporthí­rlap, 1910. augusztus 29. & Pesti Napló, 1910. augusztus 30.)

Malaky Mihály és az FTC. között szent a béke. A jövő héten tartandó választmányi ülésben visszavonja lemondását és átveszi football-ügyek további vezetését.

(Sporthí­rlap, 1910. szeptember 19.)

Válság a FTC-ban. Ez alatt és más cim alatt sokat foglalkoztak mostanában a lapok, főleg Malaky Mihálynak a FTC-ban állí­tólag egyik alelnökkel támadt differenciáival és ebből folyó lemondásával. Talán nem is kell hangsúlyoznunk e hirek alaptalanságát, mert mindkét alelnökkel a legzavartalanabb kitűnő, jó viszonyban volt és van ma is. A rendkí­vül nagy teherrel járó football intézői tisztségéről tényleg szándékában volt lemondani, de nem afféle differenciák miatt, hanem mivel már pihenni kí­vánt. Erről a szándékáról azonban a club érdekében a tagok kérésére letett s tovább intézi a FTC football ügyeit.

A clubnak egy másik vezető tisztsége azonban tényleg gazdát cserél a legközelebbi közgyűlésen; ugyanis Horváth Ferenc a club főtitkára, ki már 11 éve dolgozik a FTC-nak, megszaporodott egyéb elfoglaltsága miatt nem hajlandó e sok munkával járó tisztséget tovább vállalni. A club vezetősége most arra törekszik, hogy a club nagyarányú működéséből folyó rengeteg munkát, amit éveken keresztül jóformán csak a dr. Schneider—Malaky—Horváth triász végzett, a club ambiciozusabb vezéremberei közt arányosan megossza.

(Sport-Világ, 1910. szeptember 26.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.20:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ