Dalnoki Jenő-dí­jat alapí­tott a 100%Fradi

A hét elején vett végső búcsút a magyar sporttársadalom Dalnoki Jenőtől, aki február 4-én hunyt el. A 100%Fradi olvasói által mindenidők legjobb Fradi-edzőjének választott legenda emlékére a szí­nes hetilap az elhunyt családjával egyetértésben megalapí­totta a Dalnoki Jenő-dí­jat. 

A dí­j fővédnöke a család részéről ifjabb Dalnoki Jenő. A dí­j odaí­télését előkészí­tő kuratórium tagjai: ifjabb Dalnoki Jenő; Rudas Ferenc, az FTC Baráti Körének elnöke; Kökény Bea, Európa-bajnok női kézilabdázó, valamint a 100%Fradi szerkesztősége.

Ifjabb Dalnoki Jenő meghatódott, amikor megtudta, hogy édesapjáról dí­jat neveznek el:
– Édesapám rengeteg dí­jat kapott, de arra volt a legbüszkébb, amikor a 100% Fradi szavazásán őt választották mindenidők legjobb Fradi-edzőjének – mondta ifjabb Dalnoki. – Ez azért jelentett neki sokat, mert a szurkolók ismerték el munkáját. A család azért gondolta, hogy Rudas Ferenc, valamint Kökény Bea is tagja legyen a kuratóriumnak, mert mindketten a Fradi-szí­v megtestesí­tői. – Feri bácsi számára ugyanazt jelenti a Ferencváros, mint apunak jelentette, Bea pedig játékával sok tí­zezer fradistának okozott boldogságot.

Dalnoki Jenő ferencvárosi munkássága, kötődése, hitvallása minden sportszerető előtt ismert volt. A dí­jat í­gy minden év februárjában az a ferencvárosi sportoló, edző, sportvezető kapja meg, aki az előző évben a legtöbbet tette a Ferencvárosi Torna Club jó hí­rnevéért, felemelkedéséért.

A jelölteket a kuratórium jelöli ki a 100% Fradi szerkesztőségével közösen, és közülük választhatnak szavazással a szurkolók, olvasók.

Kökény Bea örömmel fogadta, hogy ő is tagja lett a kuratóriumnak:
– Hatalmas megtiszteltetés számomra a felkérés – mondta Kökény. – Kézilabdázóként játékos koromban is jobbára a Népligetben edzettem, játszottam, de természetesen az Üllői úton nem egyszer találkoztam Jenő bácsival. Egy igazán karakán embert ismertem meg a személyében, a róla szóló hí­rek, történetek, Fradi kötődése, cselekedete, munkássága önmagukért beszélnek.

Rudas Ferenc szintén örült a felkérésnek:
– Számomra is nagy megtiszteltetés, hogy rám gondoltak – mondta Rudas. – Jenőhöz nagyon jó barátság fűzött, talán felesleges méltatnom emberi nagyságát, hiszen aki ismerte tudja, mekkora fradista volt. Biztos vagyok benne, hogy a dí­j minden évben jó helyre kerül majd.

(100% Fradi)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ