Bobby Davison a Ferencváros új vezetőedzője

Az FTC Labdarúgó Zrt. igazgatótanácsa a tulajdonosokat képviselő Terry Robinsonnal és Rieb György FTC-elnökkel konzultálva az év elejétől a klubnál szakmai menedzserként dolgozó angol Bobby Davisont nevezte ki az NB II-ben szereplő csapat vezetőedzőjének.

Davison mellett Csató Sándor dolgozik pályaedzőként, mí­g Csank János júliusig szóló szerződése lejártáig tanácsadóként segí­ti a szakmai munkát.

– Rutinos edzőként tudtam, hogy mindez bekövetkezhet. A vezetőink megfontolt döntését a csapat jelenlegi helyzetében én is elfogadom – mondta Csank János.

– Megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen hí­res klub vezetőedzője lehetek – mondta Bobby Davison. – Szeretném sikeressé tenni a csapatot, amelyhez a játékosoknak legalább olyan odaadóknak kell lenniük a klub iránt, mint a szurkolóinknak. Minden játékosnak a végsőkig kell küzdenie, ha a Ferencváros mezét viseli. Hangsúlyozom, senkinek sem biztos a helye, a labdarúgóknak minden héten meg kell küzdeniük azért, hogy a jövő héten is a kezdőcsapat tagjai legyenek. Annak idején a Sheffield United, a Leeds United és a Derby County mezében én is megharcoltam minden labdáért, és ezt várom el mindenkori játékosaimtól. Ha ezt a mentalitást magukévá teszik, akkor a képességeik legjavát nyújtva eredményesek lehetünk az elkövetkező nyolc fordulóban.

Bobby Davison 1980-tól 1998-ig volt profi labdarúgó. Középcsatárként szerepelt a Sheffield United, a Leeds United, a Derby County, a Leicester és a Hull City csapataiban. Edzőként Colin Todd menedzser munkáját segí­tette pályaedzőként a Bradford Citynél (és a klub utánpótlás edzőjeként rövid idő alatt hét saját nevelésű játékost irányí­tott az első csapathoz és épí­tett be). Később a Premier League edzői stábjához csatlakozott, amely a profi csapatok akadémiáiról kikerülő játékosok kiválasztásáért felelt, majd a Derby County játékosmegfigyelője lett. Ez év elején Kevin McCabe felkérésére érkezett a Ferencvároshoz szakmai menedzserként, 2008. április 16-tól tölti be a vezetőedzői posztot.

– Davison jól ismeri a csapatot, hiszen hónapok óta figyelemmel kí­séri minden edzésüket és mérkőzésüket – mondta Berki Krisztián, az FTC Zrt. igazgatótanácsának elnöke. – Csank János szakmai hozzáértését senki sem kérdőjelezi meg, Bobby mentalitása azonban új lendületet adhat az együttesnek. Az angol tulajdonos és maga Davison is elismeri Csank felkészültségét, ezért ő továbbra is az FTC Zrt. alkalmazottja marad. – A többségi tulajdonossal egyetértésben hoztunk döntést – mondta Rieb György, az FTC elnök. -, hiszen mindkét fél csakis azt tartja szem előtt, hogy a bajnokság végén a labdarúgók is a klub hagyományaihoz méltó helyet ví­vjanak ki maguknak.

A új vezetőedző a fenti nyilatkozatot követően a legközelebb a szombati bajnoki mérkőzés utáni sajtótájékoztatón áll az újságí­rók rendelkezésére, mí­g a labdarúgókra vonatkozóan határozatlan időre nyilatkozatstopot léptet életbe az FTC Zrt.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ