Debreceni emlék!

Az elmúlt évek ferencvárosi sikerei a Debrecen ellen / 1960 Népstadion: 7:0, 1963: 5:1 / már múltnak tűntek, amikor is közel száz Fradi szurkoló gyülekezett a Keleti pályaudvar csarnokában, hogy segí­tse csapatát, annak debreceni mérkőzésén.

Az időpont: 1964 május 10-e 7:50 volt.

A szurkolók tudták, hogy a csapat már egy nappal a mérkőzés előtt leutazott a Cí­vis városba és a Nagy Szállóban szállt meg.

Vidám hangulat, nótázás –közte persze többször is a Fradi induló- és még jó néhány régi szerzemény, dal éneklése jellemezte a hangulatot. Nem volt rendőri kí­séret, nem volt biztosí­tás, de rongálás, megbotránkoztató viselkedés sem.

Az utazó szurkolók között volt egy „meglepetés tábla” is.

Ez csak a vonatból történő kiszállás után Debrecenben került elő. Egy jókora tábla Albert Flórián , az akkori nagy kedvenc fényképével. Flóri a korábban jelzett mérkőzéseken 8 gólt rúgott!

A pályaudvarról megindult a menet a Nagyerdei Stadion felé, érintve a szálloda előtti teret. Itt szinte szerenádot adva került elő az „Albert kép” és felhangzott egy dal mely í­gy szólt:

„Menyből a Flóri lejött hozzátok, pásztorok, pásztorok”

Ezzel nem sértve senkit, hiszen Hortobágy alig pár kilométerre volt. így is lehetett drukkolni!

A mérkőzést a Ferencváros nyerte, Albert 2 gólt rúgott..

/Egy az utazáson részt vett szurkoló emlékeiből./

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ