Zsiborás Gabi és a Fradi-szí­v

Részlet: Nagy Béla – FRADI FUTBALLKÖNYV (1985)

Zsiborás

Zsiborás Gábor

1984-ben az FTC-PMSC mérkőzés utolsó percében nem mindennapos esemény történt. A Fradi szögletrúgáshoz jutott, s amí­g ehhez készülődtek a játékosok, Zsiborás óriási vágtával közeledett az ellenfél kapujához! A nézők döbbenten nézték a szokatlan eseményt.

– Felnéztem az órára és láttam, hogy az utolsó perchez érkeztünk.

Borzasztó volt a tehetetlenség érzése, és szinte ösztönösen elindultam az ellenfél kapuja elé. Hátha nekem sikerül az, amit társaimnak a 90 perc során nem sikerült megvalósí­tani. Nagy vágtám végén jó pozí­cióban kaptam a labdát, s bizony, ha a közelben levő játékvezető mozdulata nem zavar meg, talán jobban eltalálom a labdát. .. Mindenesetre megpróbáltam … Serdülő koromban egyébként sokáig csatárt játszottam, és csak edzőm tanácsára vonultam hátra a kapuba. Az edzőm akkor is Vincze Géza volt …

Az egyedülálló tett kapcsán óhatatlanul felmerül az emberben: micsoda óriási győzelmi vágy, klubszeretet élteti ezt a játékost, hogy felrúgva minden “szabályt”, ily módon is segí­tette csapatát! A statisztikában sokszor leí­rjuk, hogy saját nevelésű játékos. Néhányan már feltették a kérdést, hogy mennyiben térnek el az “idegenek” a serdülő koruk óta anyaegyesületükben játszóktól. Zsiborás Gabi testén Fradi-mez feszült. S a mez alatt – ezt látványosan bizonyí­totta – nem akármilyen szí­v dobog. Fradi-szí­v!

nagy-bela_fradi-futballkonyv_0926

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Zsiborás Gabi,a ZSIGA.Volt szerencsém Őt sokszor látni Fradi mezben,de mégis a legemlékezetesebb meccs vele kapcsolatban amikór MTK játékosként futott ki az álltala imádott stadionba és kb26000 ember Őt éltette.Azt a pillanatot sokan megkönnyeztük a pályán és a leláton egyaránt.Ő és a hozzá hasonló EMBEREK hiányoznak ma a székházból és a népligetből.,Nekem fiatalként Ő volt az egyik példaképem.Mert Ő példakép volt akire fel lehetett nézni akit tisztelni lehetett a pályán mutatott teljesí­tmény az állandó gyözni akarása miatt mert soha nem adta fel a küzdelmet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső