Dragóner mellett Balog és Lipcsei is történelmet í­rhat

Dragóner Attila

Dragóner Attila (Fotó: NSO)

Nem sok labdarúgónk van, aki elmondhatja magáról, hogy az NB I-ben, az NB II-ben és az NB III-ban is aranyérmet szerzett. Olyan meg talán nem is akad, aki ezt ugyanazon klub szí­neiben érte el. Most három ferencvárosinak, Balog Zoltánnak, Dragóner Attilának és Lipcsei Péternek megadatik ez a lehetőség.

Fradi-játékosként mindhárman voltak bajnokok az élvonalban, valamint az NB II Keleti csoportjában, és most aranyérmesek lehetnek az NB III-ban is.

A Ferencváros második számú csapatának ugyanis nagyon jók az esélyei arra, hogy megnyerje az NB III Mátra csoportját. Két fordulóval a zárás előtt öt pont az előnye a második helyezett Maglódi TC-vel szemben, és a zöld-fehéreknek az utolsó két mérkőzésükön (a Püspökladány és a Balassagyarmat ellen) elég egyetlen pontot begyűjteniük ahhoz, hogy aranyérmesek legyenek.

Dragóner Attilának nem kell már semmit sem tennie azért, hogy NB III-as bajnok legyen (legfeljebb szurkolni, hogy a csapat ne adja ki a kezéből a félig már meglévő aranyat), hiszen a védő egyszer pályára lépett a „kis Fradiban”: november 22-én a Balassagyarmat ellen 2–0-ra megnyert mérkőzésen szerepelt.

Balog Zoltán és Lipcsei Péter viszont nem játszott még az NB III-as gárdában (Lipcsei ugyan edzőként ült a kispadon), ha ők is bajnokok szeretnének lenni, a hátralévő két meccs egyikén pályára kell lépniük.

Nem lenne ez a való élettől elrugaszkodott cselekedet, hiszen nagyon sok labdarúgó játszott az NB III-as gárdában, aki az első csapatban is szerepelt bajnokin.

A már emlí­tett Dragóneren kí­vül a két máltai válogatott futballista, Justin Haber és André Schembri, a Lombard Pápa ellen élete első NB I-es meccsén gólt szerző Gárdos András, a fiatalok között lassan már rutinos NB I-es játékosnak számí­tó Kulcsár Dávid, Tóth Bence és Fitos László, valamint Holczer Ádám, Pölöskey Péter, Fülöp Noel, Zsivoczky Norbert, illetve csaknem tucatnyi légiós: Carlos Alcántara, Joaquin Pastor Martí­nez, Bojan Mamics, Ahmed Adnan, Liban Abdi, Igor Pisanjuk, Matthew John Lowton, James Ashmore, Rafa Wolfe és Men Jang.

Ha tehát Balog Zoltán és Lipcsei Péter a hátralévő két meccs valamelyikén szerepet kap az NB III-as együttesben, aranyérmesnek mondhatja magát. Lipcsei egyébként igen gazdag magyar bajnoki éremkollekcióját egészí­thetné ki az NB III-as arannyal: a Ferencváros játékosaként eddig van négy NB I-es aranyérme (1991–92, 1994–95, 2000–2001, 2003–2004), öt ezüstérme (1990–91, 1997–98, 2001–2002, 2002–2003, 2004–2005) és egy bronzérme (1992–93), valamint az NB II-ből egy arany- (2008–2009), egy ezüst- (2006–2007) és egy bronzérme (2007–2008).

Végül még egy megjegyzés a „kis Fradi” esetleges bajnoki cí­méhez. Az Újpest B-csapata már biztosan feljutott az NB II-be. Ha a Ferencváros II is felkerül a másodosztályba, és a két gárdát ugyanabba a csoportba osztja be az MLSZ, létrejöhet a Fradi–Újpest álompárosí­tás – az NB II-ben is.

(Nemzeti Sport Online – T. SZ. G.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ