Edzőváltás: Mucha helyett Poklepovic

Stanko Poklepovic

Mucha József, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője szombat este a Zalahús Zalaegerszegi TE FC ellen 1-1-re végződött bajnoki mérkőzés után felajánlotta lemondását a vezetőségnek.

Muchát a nyáron nevezték ki a zöld-fehérek szakvezetőjévé, de a Ferencváros az első két fordulóban előbb hazai pályán a Vasastól, majd pedig Székesfehérvárott a Gázszer együttesétől egyformán vereséget szenvedett.

(1999. augusztus 21.)

Torgyán József, földmüvelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a Ferencváros elnöke hétfőn délután találkozott a labdarúgócsapat játékosaival, vezetőivel, s a vezetőedzőt, Mucha Józsefet további bizalmáról biztosí­totta – tájékoztatta az MTI-t Fenyvesi Máté, a zöld-fehér klub ügyvezető elnöke.

Fenyvesi elmondta: a kidolgozott helyzetekben a nagyobb koncentrálásra hí­vta fel a játékosok figyelmét a klubelnök, de nagyon örül annak – s ezért a jövőt illetően változatlanul bizakodó -, hogy a csapat egységes.

– Mucha József kijelentette, hogy idegességében elkapkodta a szombati mérkőzést követő lemondási ajánlatát – fogalmazott Fenyvesi Máté.

A soronkövetkező erőpróba, a csütörtöki kisinyovi UEFA Kupa-visszavágó fontossága is szóba került. Az Üllői úti első mérkőzésen 3-1-es előnyt szerző csapatot elkiséri a moldovai fővárosba Torgyán Jószef, s ott lesz a találkozón Fenyvesi Máté is, akivel kapcsolatban mostanában egyre többen emlegetik, hogy 1965-ben a Vásárvárosok Kupáját eldöntő találatot ő szerezte.

(1999. augusztus 23.)

Kivételes tudású ember sikerült szerződtetnünk Stanko Poklepovic személyében a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjára – jelentette be Torgyán József, földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter, a Ferencváros elnöke a hétfő kora esti sajtótájékoztatón.

Torgyán József hozzátette: az eddigi vezetőedző, Mucha József a jövőben az új horvát szakvezető asszisztenseként dolgozik tovább, s a korábbi pályaedző, Vépi Péter pedig az utánpótlást irányí­tja majd.

– Azért hoztuk meg most ezt a döntést, mert két hét szünet van a bajnokságban, és fel lehet készülni arra a feladatra, amit az MTK legyőzése és a kupa-továbbjutás kiharcolása jelent – hangsúlyozta a miniszter-klubelnök, aki konkrétumok emlí­tése nélkül jelezte: a távolabbi tervek megvalósí­tása érdekében további változások is várhatóak.

Stanko Poklepovic áprilisban múlt 61 esztendős, éppen negyedszázada edzősködik, előtte hajóépí­tő-mérnökként dolgozott – és közben – középpályásként – Splitben – futballozott. Edzői karrierjének kiemelkedő állomásai: a sokszoros bajnok Hajduk Split (1984-86 és 1991-93 között), a ciprusi FC Apoel Nicosia, az iráni válogatott, az Ázsiai Bajnokok között harmadik helyet szerző legjobb iráni klubcsapat, az FC Pirozzi. Utoljára az FC Osijeket vezette a horvát kupagyőzelemig.

Az új tréner az MTI kérdésére kijelentette: ismeri a Ferencvárost, látta vasárnap este játszani a Vác ellen, és alapvetően meg kí­vánja változtatni az elavult 3-5-2-es felállásból adódó játékstí­lusát.

– Olyan játékosokkal dolgoztam, mint Jarni, Boban, Jerkovic, Mijatovic és Savicevic – sorolta a világsztárokat a kétgyerekes, többszörös nagypapaként Budapestre költöző horvát szakember. Mucha József azt mondta: soha nem csinál presztí­zskérdést abból, hogy milyen beosztásban dolgozik, neki az a fontos, hogy a Ferencvárosért tehesse ezt.

Torgyán József hozzátette, hogy a volt FTC-vezetőedző, Marijan Vlak is elment asszisztensnek egy neves szakember mellé Zágrábba, ahhoz a Croatiához, amelyiknél – meglehet: egy-két horvát futballistával erősí­tve – jobb Ferencvárost szeretnének csinálni.

Stanko Poklepovic a kedd délelőtti edzésen mutatkozik be a ferencvárosi labdarúgóknak.

(1999. augusztus 30.)

TFU_19990900_FCU_020 - 0013

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ