Edzőváltás: Novák helyett Varga

tfu_19960905_fu_004-0001-2tfu_19960912_fu_005-0001-2

“Elegem van mindenből. Nem bí­rom tovább!”
Átmenetileg Mucha a kispadon
Varga Zoltán a Ferencváros új vezetőedzője

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

Nagyí­táshoz klikk a képre!

tfu_19960905_fu_004-0003

tfu_19960905_fu_004-0004

tfu_19960905_fu_004-0005

Pénteken a zöld-fehér klub népligeti sportcentrumában rendkí­vüli ülést tartott a Ferencváros labdarúgó-szakosztályának 17 tagú elnöksége. A téma a felnőtt csapat új vezetőedzőjének kinevezése volt. A testület hosszas vita, közel kétórás tanácskozás után az 51 éves Varga Zoltánnak, a zöld-fehérek egykori játékosának szavazott bizalmat. A hatvanas évek kitűnő csatárának vezetőedzői megbizatása két évre szól.

Furulyás János szakosztály-elnök a döntés után rögtönzött sajtótájékoztatót tartott. Elmondta, hogy mindenképpen a Ferencvároshoz kötődő szakvezetőt kí­vántak választani. Eredetileg Száger Györgyre gondoltak, őt előbb a szakosztály vezetésébe szerették volna megnyerni, majd később a vezetőedzői teendők ellátása is szóba kerülhetett volna. Az utóbbi napokban azonban nem tudták telefonon utolérni az Ománban edzősködő Szágert, í­gy ő kikerült a jelöltek közül. Később tárgyaltak Nyilasi Tiborral, Verebes Józseffel és Varga Zoltánnal, akik valamennyien vállalták a jelöltséget. Voltak önjelöltek is, két jugoszláv és egy svájci tréner is bejelentkezett. A szakosztály elnöksége végül Nyilasi és Varga közül döntött. A 17 tagból 14-en voksoltak Vargára, egy szavazatot kapott Nyilasi, mí­g ketten tartózkodtak.

Az eddig Münchenben élő Varga kinevezését azzal indokolták, hogy elvégezte a kölni edzői főiskolát, amellyel itthon csak két szakember, Bicskei Bertalan és Kisteleki István dicsekedhet. Furulyás szerint Varga magasan képzett szakember, aki eddig is edzősködött és tanári képesí­téssel is rendelkezik. S emellett játékosmúltja is mellette szól.

Novák Dezső mint új szakosztály-igazgató jelent meg a sajtótájékoztatón.

– Minden rám tartozik a szakosztályban, az edzések vezénylésén és az összeállí­táson kí­vül – hangoztatta Novák, majd megerősí­tette, hogy nem kí­ván beleszólni Varga munkájába.

Varga Zoltán 16 órára volt hivatalos Szí­vós István ügyvezető-elnök irodájába, de ügyvédje jelenlétében csak 25 percnyi késéssel érkezett meg az Üllő úti stadionba. Mint kiderült, útközben valahol baleset történt, s emiatt nem tudott időben megérkezni. Az elnökkel folytatott rövid tárgyalás után a pálya szélén válaszolt az újságí­rók kérdéseire.

– Egy hete kerestek meg a Ferencváros vezetői, azt hiszem nem is kell mondanom, hogy mi volt a válasz. Több mint tí­z éve járok haza, azóta vártam erre a pillanatra. Örülök, hogy a vezetés bizalmat szavazott nekem. Még akkor is a Ferencvárost választottam volna, ha egyúttal a Real Madrid is hí­v.

Ön kérte, hogy kétéves szerződést kössenek. Miért?
– Évek óta egy biztosí­tótársaságnál dolgozom Münchenben, ezt az egzisztenciát 51 éves fejjel nem lett volna érdemes egy évre feladni.

Hol edzősködött korábban?
– Németországban kis csapatoknál, hogy pontosan hol, az nem érdekes. Mindig szerettem volna a Bundesligában feladatot kapni, de nem adatott meg nekem ez a lehetőség.

Mennyire ismeri a mai Ferencvárost?
– Most fogok megismerkedni vele. Az biztos, hogy szombaton a Stadler elleni csapatot még Mucha József állí­tja össze, én pedig nagyon figyelni fogok. Még az is elképzelhető, hogy nem ülök le a kispadra, hanem föntről, a klubházból nézem a mérkőzést. Úgy tervezem, hogy vasárnap délelőtt tartom az első edzést. Az biztos, hogy annál a csapatnál, amelyik két góllal megveri az Olympiakost, nem a tudással van baj, hanem máshol kell keresni a problémát. Arra kérek mindenkit, hagyjanak dolgozni. Én dolgozni akarok, s meglátják néhány hét múlva szép, stí­lusos játékot látnak majd az Üllői úton. Tele vagyok becsvággyal, egy olyan csapatot akarok itt, amelynek tagjai nagyon akarnak és sokat futnak a pályán.

Nem fél attól, hogy Novák Dezsőhöz hasonlóan “kikezdi” a közönség?
– Nem ismerem a szurkolókat, de játékos koromban jó kapcsolatban voltam velük. Szerintem szép futballal meg lehet nyerni a közönséget.

tfu_19960912_fu_005-0005

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ