Edzőváltás: Nyilasi helyett Novák

Szerda délután a Ferencváros labdarúgó szakosztálya a következő nyilatkozatot juttatta el az MTI Sportszerkesztőségéhez:

“A mai napon az egyesület és a labdarúgó szakosztály vezetői személyes megbeszélést folytattak Nyilasi Tibor vezetőedzővel, tekintettel arra, hogy Nyilasi Tibor korábban jelezte: az 1995. június 30-ig szóló szerződését folyó év június végével meg kí­vánja szüntetni.

A megbeszélésen a vezetőedző megerősí­tette korábbi elhatározását, melyet az FTC vezetése sajnálattal tudomásul vett. Havasi Mihály klubtitkár szóban fűzött kiegészí­tést a nyilatkozathoz:

– Nagyon sajnáljuk, hogy Tibor elhatározása végleges, nekünk semmi kifogásunk nem volt a munkája ellen. Ő három hete jelezte, hogy a szezon végén szerződést akar bontani, akkor arra kértük gondolkozzon, és ha lehet, másí­tsa meg döntését. Az utolsó három mérkőzés jól sikerült, í­gy bí­zva abban, hogy marad, ismét leültünk tárgyalni. Tibor azonban azt mondta nagyon elfáradt, nem kí­vánja szerződését 1995-ig kitölteni. Harag nélkül váltunk el, most el kell kezdenünk új edző után kutatni. Neveket egyelőre nem kí­vánok mondani, hiszen még az sem került szóba, kik lesznek a jelöltek.”

(1994. június 1.)

*

Nyilasi Tibor, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője a múlt héten úgy döntött, nem kivánja kitölteni 1995. júniusig tartó szerződését, és az idény végén feláll a zöld-fehérek kispadjáról.

Az MTI munkatársa megkérdezte Havasi Mihály klubtitkárt: ki lesz a szakember utódja?

– A hétfői (azaz: június 6. – MTI-szerk.) szakosztály elnökségi ülés dönt. Két, három vagy akár négy, öt jelölt neve felmerült, de ezek közül az első Nyilasi Tiboré. Az idő sürget minket. Készülni kell a következő idényre. A játékosokat csakis úgy küldetjük el szabadságra, ha tudják, ki irányí­tja őket. Mi mindenképpen azt szeretnénk, ha Nyilasi Tibor maradna – hangzott Havasi Mihály válasza.

Havasi Mihály elmondta, hogy Nyilasi Tibor nem vett részt az elnökségi ülésen. A testület megtárgyalta az elmúlt időszak eseményeit, majd sajnálattal, de elfogadta Nyilasi Tibor lemondását. Az elnökség operatí­v vezetést – amelynek tagjai dr. Szí­vós István elnök, Furulyás János szakosztály elnök, Albert Flórián szakosztály alelnök és Havasi Mihály – bí­zott meg azzal, hogy vegye fel a kapcsolatot Bicskei Bertalannal és Novák Dezsővel, s kezdjen tárgyalást az esetleges szerződtetésről.

(1994. június 6.)

*

A lemondott vezetőedző, Nyilasi Tibor utóda két szakember közül kerülhet ki. Vagy Novák Dezső, aki már irányí­totta a Ferencváros futballistáinak munkáját, vagy a volt szövetségi kapitány (a Bp. Honvédot egyszer már bajnoki cí­mhez segí­tette), Bicskei Bertalan ül majd a zöld-fehérek kispadjára.

Bicskei jelenleg Egyiptomban dolgozik. A Port Said vezetőedzője. Túlzás lenne azt állí­tani, hogy jól érzi ott magát. így hát örömmel hallotta a hí­rt, miszerint netán ő lehet a ferencvárosiak vezetőedzője. A szakember szombaton reggel érkezik haza Budapestre, és tárgyal az Üllői úti tisztésgviselőkkel esetleges szerződéséről.

(1994. június 7.)

*

Nyilasi Tibor lemondása után megüresedett a ferencvárosi kispad. Ismert, a zöld-fehér labdarúgók vezetőedzői tisztére két jelölt akad: Novák Dezső és Bicskei Bertalan. Utóbbi, az egykori szövetségi kapitány szombaton reggel érkezett haza Port Saidból, ahol rövid ideig edzősködött. Még aznap a ferencvárosi szakosztályvezetés és Bicskei egyórás tárgyalást folytatott. Hasonló megbeszélésen Novák Dezső is részt vett az elmúlt napokban.

A végső döntést hétfőn hozzák meg az üllői úton. Ekkor derül ki, Novák vagy Bicskei lesz-e a Ferencváros labdarúgó-csapatának vezetőedzője.

(1994. június 11.)

*

A Ferencvárosi Torna Club labdarúgó szakosztályának elnöksége hétfőn rendkí­vüli ülést tartott, amelyen megtárgyalta a Nyilasi Tibor vezetőedző lemondása után kialakult helyzetet. Az elnökség úgy döntött, hogy a két, versenyben maradt jelölt közül – Novák Dezső és Bicskei Bertalan – Novák Dezsővel köt szerződést ez év július 1-től. A testület többségi határozatában leszögezi: Novák Dezső ferencvárosi múltja és elkötelezettsége, felkészültsége, valamint a játékosállomány és a csapat ismerete miatt megfelelő vezetőedzőként folytathatja a Nyilasi Tibor által megkezdett magas szí­nvonalú szakmai munkát, amely egy bajnoksággal és kupagyőzelmekkel örvendeztette meg a többszázezres szurkolótáborral rendelkező egyesületet. Az elnökség a volt vezetőedző távozását követő, a sajtóban megjelent vélemények, nyilatkozatok tudatában is úgy véli, hogy az elmúlt négy esztendőben anyagilag és erkölcsileg mindent megtett, hogy a Ferencváros nevéhez méltóan szerepeljen. Az elnökség egyöntetű elhatározása, hogy Novák Dezsőt hasonló támogatásban részesí­ti az elkövetkező időben.

Bicskei: Az arányt nem értem

Múlt szombaton jött vissza Port Saidból Bicskei Bertalan volt szövetségi kapitány, aki az egyiptomi klubnál dolgozott az utóbbi időben. Azt a döntést, hogy nem ő a ferencvárosiak vezetőedzője, sportszerűen vette tudomásul.

– Szeretném hangsúlyozni, nem vagyok sértődött, nincs bennem tüske, mégcsak elkeseredett sem vagyok, bár kétségkí­vül kiemelkedő lehetőség lett volna edzői pályafutásom során a legnépszerűbb magyar futballklubot irányí­tani – nyilatkozta Bicskei Bertalan az MTI munkatársának. – Mindössze azt nem értem, miért volt ekkora különbség a szavazásnál, hiszen Novák Dezsőre tizenhárman voksoltak, belém csak egy személy helyezte a bizalmát. Néhány nappal ezelőtt hat-hat volt ez az arány, amikor egy tucat szakosztályi vezető véleményét kérdezték az Üllői úton.

(1994. június 13.)

*

Kellemes hangulatú ünnepséget tartott csütörtökön délben a Ferencváros az Üllői úti székházban, ahol az ujdonsült kupagyőztes, a bajnokságban negyedik helyen végzett labdarúgó csapatot köszöntötték a zöld-fehér egyesület vezetői.

Először Furulyás János, a labdarúgó szakosztály elnöke gratulált az együttesnek, majd megköszönte a négy év után távozó sikeredző, Nyilasi Tibor munkáját. Ezután dr. Szí­vós István, a Ferencváros ügyvezető elnöke nyújtotta át Nyilasinak a klub ajándékát, egy aranyórát. Mint kiemelte, ezen ott virí­t a következő felirat:

“Visszavárunk, FTC”

Az ajándékozásnak ezzel még nem volt vége, hiszen nem sokkal később a Springer-dí­jat vehette át Nyilasi, Mucha József pályaedző társaságában. Ez az elismerés egyébként azoknak jár, akik 21 éve tagjai a Ferencvárosnak.

Ezután elköszöntek Nyilasitól a játékosok, akik legközelebb július 4-én találkoznak. Ekkor kezdődik ugyanis az új felkészülés, de már Novák Dezső vezetőedző irányí­tásával.

(1994. június 16.)

*

TFU_19940806_FU_001 - 0006
TFU_19940806_FU_001 - 0007

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ