Edzőváltás: Poklepovic helyett Csank

Józsa, Haaz, Páncsics, Csank, Vass László

“Poklepovic csak átmeneti, a Ferencváros örök”
“Egy Fradi-edző vagy a mennybe megy, vagy a pokolra jut, középút nincs.”

– Nagyon elhasználtam magam, pihenni szeretnék – mondta könnyeivel küszködve Sztanko Poklepovic, a Ferencváros vezetőedzője, aki a Haladás elleni győztes csatát követően elbúcsúzott a Ferencvárostól, a közönségtől, a sajtótól, s még haragosainak is békejobbot nyújtott. – Poklepovic csak átmeneti, a Ferencváros örök – mondta a távozó horvát tréner.

Ezt követően mindenki azt a bejelentést várta, hogy ki lesz a Ferencváros labdarúgóinak új vezetőedzője, de ez elmaradt. Nagy Béla, a Ferencváros szóvivője az MTI-vel közölte: nincs felhatalmazása arra, hogy megnevezze az új szakvezetőt. Torgyán József klubelnök és Szabadi Béla elnökhelyettes nem volt jelen, Páncsics Miklós menedzser-igazgató pedig nem nyilatkozott.

*

Csank János az idény végén távozik Székesfehérvárról. A labdarúgó NB I-ben első helyen végző Videoton FCF vezetőedzője nem hosszabbí­tja meg június 30-án lejáró szerződését.

A szakvezető szombaton jelentette be, hogy a bajnokság végéig irányí­tja a csapatot, de a folytatást nem vállalja. A játékosértekezleten a vezetők arról tájékoztatták a csapat tagjait, hogy a kft. adóssága 186 millió forint.

Az MTI névtelenséget kérő informátora szerint Csank János a következő szezonban a Ferencváros vezetőedzője lesz.

(2000.május 27.)

*

Csank János és Páncsics Miklós, ügyvezető igazgató szerdán délelőtt aláí­rta azt a szerződést, amelynek értelmében Csank lesz a Ferencváros élvonalbeli labdarúgó-csapatának edzője.

Az 1994-ben a Váccal bajnokságot nyerő, később szövetségi kapitányként is dolgozó, s most az NB I-ben már első Videotontól távozó tréner egy plusz egy évre kötött szerződést az Üllői úton.

Csank János, miután aláí­rta egy plusz egy éves szerződését a Ferencváros labdarúgó csapatához, azt mondta: – Sokan szeretik a Fradit és aggódnak érte, ezután én fogok érte a legjobban aggódni.

Szakmai elképzeléseivel kapcsolatban kifejtette, hogy – tekintettel a sok kapott gólra – elsősorban a védelmet kell megerősí­teni. Azt tartaná ideálisnak, ha 5-6 védő, 8-9 középpályás és 4-5 csatár állna rendelkezésére, hogy válogatni tudjon közülük. Egyébként 4-4-2-es felállást tervez az 53 esztendős szakember. Csank és Páncsics Miklós négy fix érkezőről számolt be: Csiszár Győrből, Sólyom, Gera és Kardos Pécsről szerződik az FTC-hez. Füzi távozása már biztos, Szűcs Lajost 400 ezer márkáért lehetne megtartani, Bárányos belgiumi visszatérésével kapcsolatban viszont még akadnak jogi viták.

– Egy héten belül eldől, hogy kik maradnak – í­gérte Csank, s hozzátette: sajnálja, hogy megszűnik a junior bajnokság, amit idén a zöld-fehérek nyertek.

A célkitűzéseket is konkrétan megfogalmazták az Üllői úti futballvezetők. Szerintük csak az 1-2. hely elfogadható, a harmadik már nem, az esetleges kupagyőzelem csupán szépségtapasznak lenne tekinthető. Csank segí­tője továbbra is az a Vass László, akivel hét éve majdnem folyamatosan együtt dolgozik, s valószí­nűleg marad Józsa Miklós a kapusedző.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mi lesz, ha két-három kudarc után a szurkolók elkezdik a lelátón Nyilasi és Varga nevét skandálni, Csank í­gy válaszolt: – Egy Fradi-edző vagy a mennybe megy, vagy a pokolra jut, középút nincs.

(2000. május 31.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ