Edzőváltás: Vlak helyett Mucha

TFU_19941100_FU_25FU - 0028-3Marijan Vlak, a Ferencváros labdarúgócsapatának eddigi edzője 4 évre szóló szerződést í­rt alá szerdán Zágrábban a Croatia Zagreb futballcsapatához – adták hí­rül csütörtökön a központi zágrábi napilapok.

A Vjesnik cí­mű újság értesülései szerint Vlak 600 ezer márkát kap négy év alatt a zágrábi bajnokcsapattól, ahol az argentin Osvaldo Ardiles segí­tője lesz. (A horvát klubcsapat eközben cáfolta azokat a hí­rügynökségeki jelentéseket, amelyek szerint Ardiles másfél millió dolláros szerződést kötött volna két évre a Croatia Zagrebbel. A klub sajtóosztálya szerint a Vjesnik cí­mű napilap közölt helyes adatot, amikor hí­rül adta, hogy Ardiles havi fizetése 31 500 dollár, ami “csak” 756 ezer dollár két év alatt.)

Marijan Vlak a szerződés aláí­rása után elmondta, hogy “klasszikus szerződést” í­rt alá, és reményét fejezte ki, hogy annak lejártáig dolgozhat a Croatia Zagrebnél. Elmondta: nem tudja, hogy a magyar bajnokság utolsó fordulóiban számí­tanak-e még rá a Ferencvárosnál. Kizárta annak lehetőségét, hogy az FTC horvát edzőt válasszon a helyére. Azt mondta, hogy szerinte a legesélyesebb jelölt Csank János volt szövetségi kapitány, a Vác futballcsapatának edzője.

(1999. június 10.)

A sorozatban harmadik veresége után (a Dunaferrtől és a Kispesttől hazai pályán, a Vasastól idegenben kapott ki) a Ferencváros labdarúgó csapata – függetlenül a bajnoki ezüstéremtől – nem a legjobb hangulatban búcsúzott edzőjétől, Marijan Vlaktól. Az edzőutódlás csak csütörtöktől lesz téma – mondták az Üllői úton az MTI érdeklődésére. Marijan Vlak csalódott volt a PNB utolsó fordulójában a Kispesttől elszenvedett 1-0-ás vereség után. Páncsics Miklós szakosztályigazgató és Simon Tibor, az eddigi pályaedző semmi érdemleges információt nem közölt a távozó horvát edző utódjával kapcsolatban.

– Ezzel a kérdéssel csak csütörtöktől foglalkozunk – reagáltak az MTI kérdésére.

(1999. június 16.)

Mucha József lesz a Ferencváros labdarúgócsapatának új vezetőedzője, mí­g munkáját Vépi Péter segí­ti majd – jelentette be szombaton Torgyán József, a klub elnöke, az FTC Üllői úti székházában tartott sajtótájékoztatón. Az edzőpárossal egyéves szerződést kötöttek.

– Az edző kijelölésénél úgy í­téltük meg, hogy fontos a klubhoz való kötődés és ezért nem nagy nevű, sztáredzőt kí­vántunk szerződtetni. így esett a választás a Mucha-Vépi kettősre – mondta Torgyán József.

A 48 éves Mucha József és az 50 éves Vépi Péter korábban a Ferencváros labdarúgója volt. A szakvezető Marijan Vlakot váltja a kispadon. A horvát edzőtől a Croatia Zagrebbel folytatott tárgyalásai miatt váltak meg.

A klub elnöke hangsúlyozta, hogy az FTC-nél elkezdődik egy tudatos, az utánpótlásnevelésre összpontosí­tó munka, amelyben számí­tanak majd Simon Tibor részvételére is. Az egykori játékostól, Vlak segí­tőjétől egyébként Torgyán József azt várja, hogy végezze el a kölni edzőiskolát.

– A bajnokság megnyerése a cél, úgy, hogy a csapatban leginkább a saját nevelésű játékosaink játszanak. Pénzügyi lehetőségeink nem olyan jók, mint mondjuk az MTK-nak, ezért kell fiataljainkra épí­tenünk. A magyar labdarúgás egyik legnagyobb hibájának éppen azt tartom, hogy a csapatok elfeledkeztek saját bázisaikról – mondta a politikus, aki megjegyezte, öt magyar játékost szeretnének igazolni a holtidényben.

A szerződtetni kí­vánt labdarúgókkal Páncsics Miklós klubigazgató tárgyal.

Mucha József elmondta, nem lehet garanciákat adni, hogy bajnok lesz a csapat.

– Természetesen azon leszünk, hogy az élen zárjuk a bajnokságot, de garantálni ezt nem lehet. A világon ezt egy edző sem tenné meg. Vépi Péterrel együtt nagyon örülünk, hogy a vezetőség úgy látja, tudunk segí­teni a klubnak.

A frissen kinevezett vezetőedző hozzátette, társával hétfőtől áll munkába, először a programegyeztetés lesz a feladat, majd július 1-jétől már az érdemi munka is elkezdődik.

A sajtótájékoztató végén szóba került az FTC létesí­tményeinek kezelői joga is. Erről Torgyán József földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter kifejtette, a Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszterrel folytatott megbeszélését í­rásba foglalják majd és eljuttatják Orbán Viktor miniszterelnöknek.

– Ha már ténylegesen rögzí­tettük a megállapodást, akkor sajtótájékoztatón jelentjük be az eredményeket – í­gérte Torgyán József.

(1999. június 19.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ