Elhunyt Kispéter Mihály

Tragikus hirtelenséggel elhunyt Kispéter Mihály, az FTC legendás hí­rű labdarúgója, majd a Ganz-Mávag és a Bp. Honvéd edzője.

„Halk szavú, mindent és mindenkit megértő—de sokat követelő edző volt. Tudta, hogy a szí­vére ügyelni kell, hiszen annak idején az utolsó két évet csak saját felelősségére játszhatta végig. Tatán elfáradtak a fiai, a sor élére állt, hogy bebizonyí­tsa az akarat a lelkesedés mindent legyőz. A lelkesedés, a szí­v… Szerdán elmondta a jövő terveit és sietett, játszani ment. Fő szervezője volt az atléták és a labdarúgó-edzők kihí­vásos mérkőzésének. A kezdésnél a pályán volt. A balhátvéd posztja volt az övé. Talán 10 métert ha futott összesen, két partbedobást végzett, egyet lőtt kapura — elismerő moraj kí­sérte a játékosok körében — aztán kiállt, helyet adott másnak, ő a tartalékok kispadjára ült. Egy mondat felénél elakadt a szava. Szí­ve, amely 47 év alatt egyetlen pillanatra sem hagyta cserben, űzte, hajtotta — most végleges pihenőt parancsolt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső