Elhunyt Pethő Zoltán

2021. február 10-én elhunyt Pethő Zoltán, az FTC Baráti Kör volt alelnöke, a Ferencvárosi labdarúgás történetének őrzője, aki 2012-ben szerkesztőségünknek adományozta azokat a feljegyzéseket, képeket, emlékeket, ereklyéket, melyeket évtizedeken át lejegyzett és albumokba szerkesztett. Mindössze egy személyes jellegű kérése volt, hogy amit átadott és megőrzött évtizedeken át, azt vigyük tovább, azt örökítsük meg az utókor számára. „A barát az a rész az emberben, amelyik éretted van, és olyan ajtót tár ki előtted, amelyet talán soha másutt nem nyit ki.” Pethő Zoltán kitárta előttünk az ajtót.

A Tempó, Fradi! Szerkesztősége örökre megőrzi a Fradi-szív adományát.
“Amit a szem lát, nem látja ugyan a szí­v, de a látvány hatása beszivárog a lélekbe. Amit a szív lát – üzenet: a lélek üzenete a gondolatoknak.”

Nyugodj békében Zoli bácsi.

2 hozzászólás a(z) Elhunyt Pethő Zoltán bejegyzéshez

 • Nyugodj békében, hiányozni fognak a találkozások és az utóbbi év telefonos beszélgetései, ahol Sárositót napjainkig hallhattam a nagyszerű emlékeket.

  http://www.tempofradi.hu/tag/petho-zoltan

 • Mélyen megrendített Pethő Zoltán halálhíre.

  Pár hete beszéltem Vele telefonon, s bizony nem gondoltam volna, hogy ez az utolsó beszélgetésünk.

  Közel 45 éve ismertem meg a Baráti Körben és hamar igaz barátom lett.
  Jelentős szerepe volt abban, hogy az 1990-es közgyűlés nem szüntette meg a Baráti Kört, hanem Mészáros József vezette új elnökséget választott.
  Ő volt az, aki Mészáros halála után Rudas Ferencet javasolta elnöknek.
  Fradizmusát az FTC elnöksége is joggal ismerte el, amikor kitüntette az FTC legnagyobb elismerésével, az Aranydiplomával.

  Nekem főtitkárként rengeteget segített. Megfontoltsága, ésszerű javaslatai, józan hozzáállása nagyon sokat jelentett.

  Egy igaz fradistával lett kevesebb itt a földön. Őrizzük meg emlékét kegyelettel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső