Elment a Császár

l-196308„Az angyalföldi kórházból jött a szomorú hí­r, hogy Turay József hétfőre virradó hajnalban, 58 éves korában meghalt.

Turay világhí­rű labdarúgó volt. Olyan hirtelen ragyogott fel a labdarúgás egén, mint amikor egy koromsötét szobában felgyújtják a villanyt. Angyalföldön egy kis csapatban rúgta a labdát, amikor a játékoskutatók észrevették. A Ferencvárosba került. A bemutatkozástól kezdve a szurkolók kedvence lett. Magas, szikár alakját, sohasem lehetett másképpen látni, csak mozgásban. Hihetetlen munkabí­rása volt. Pedig már fiatalon is meggyötört testtel került a Ferencvárosba. Gyermekkorától nehéz, fizikai munkával kereste szűkös kenyerét. Ez meg is hozta a bajt. Állandóan gyomorzavarok gyötörték. Amikor a tí­zezrek lelkesen tapsoltak neki, nem is tudták, hogy „Suttyó” testén nemcsak a mez feszül, hanem a mez alatt tenyérnyi széles ragtapasz tartja az ernyedt gyomorfalat.

Turay József nagy játékos volt. 1926-tól 1933-ig a zöld-fehér szí­nekben rúgta a labdát. Tagja volt annak a Ferencvárosnak, amely pontveszteség nélkül nyert bajnokságot. Később 1940-ig a Hungáriában játszott. Pályafutása alatt 47 alkalommal öltötte magára a cí­meres mezt.”

KS_1963_02_0018

Turaytől június 29-én a Megyeri temetőben vettek végső búcsút: A sí­rnál Végh Aladár, a Ferencváros nevében mondott búcsúztatót. A volt klubtársak nevében Sebes Gusztáv és Furmann Károly búcsúzott Turay Józseftől.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ