Évértékelő

20110330-kubatovKubatov Gábor szerint a Ferencváros minden területen sokat lépett előre az elmúlt szezonban. A Fradi elnöke szerint a következő idényben egyértelműen a bajnoki cí­m lesz a céljuk, mivel az ezüst nem ér semmit. Kubatov elmondta: eddig 15 szurkolót tiltottak ki a stadionból, a klub első embere szerint mindenkinek be kell tartania az UEFA követelményrendszerét. Hozzátette: kirekesztőkre, erőszakoskodókra nincs szüksége a Ferencvárosnak. Orosz Pál vezérigazgató többek között arról beszélt, hogy az európai középszint elérése reális cél lehet a zöld-fehérek számára.

– Az volt a célunk, hogy olyan csapatot épí­tsünk, amelyiktől félnek az ellenfelek már a Budapest táblánál – kezdte a Fradi elnöke. – Ettől ugyan még messze vagyunk, de az új stadionban bajnoki meccsen még nem tudott minket legyőzni senki. Ilyen sorozatra évtizedekkel ezelőtt volt legutóbb képes a Ferencváros.

Kubatov beszélt a szurkolókról is.

– Van egy szurkolói réteg, amely úgy döntött, hogy nem akar a stadionban részesedni a sikerekből. Sajnálom, de ők nehezen tudják azt a rendet elfogadni, amit az európai futball megkövetel. Jelenleg tizenöten vannak kitiltva tőlünk, aki erőszakoskodik, kirekesztő feliratokat hoz be, annak nincs is helye köztünk. Az előző szezonban két szurkolónkat kellett kitiltani, mivel bedobtak valamit a pályára. Az UEFA nagyon keményen büntet, a követelményrendszerüknek meg kell felelni, mert ha nem vagy rá képes, kidobnak, mint a gerelyt. Most ugye az első Európa Liga-mérkőzésünkön zárt kapuk mögött fogadjuk a hollandokat. Ezt a büntetésünket egy kelta kereszt, egy halálfejes zászló és a karlendí­tés miatt kaptuk, utóbbit szélsőjobboldali, náci karlendí­tésnek vélt az UEFA. Tisztában vagyok vele, hogy ez nálunk ez a szí­vtől az égig mozdulat, de ezt az UEFA nem fogadja el, mostantól csak két kézzel lehet csinálni a mozdulatot. A zárt kapus meccsünkön a stadion környékén sem lehet semmilyen balhé, mert azért is keményen büntetnek. A következő lépcsőben 3 meccses zárt kaput is kaphatunk. Mindenkinek tudomásul kell venni, hogy a stadionban nem lehet trágárkodni, nem lehet kirekesztő dolgokat skandálni és politikusként mondom, hogy nincs helye a politikának. Az MLSZ-nél kérvényeztük, hogy a bí­rók szidása bizonyos határokig beleférhessen. Azzal szerintem nincs gond. Jó irányba indult el a szurkolói kultúra, hiszen az idei szezonban harmad annyi büntetést fizettünk, mint tavaly.

Az elnök szerint jó irányba mennek a Fradi dolgai is.

– A Ferencvárosnál most rendben mennek a dolgok, persze minden területen folyamatosan fejlődni szeretnék. A következő szezonban csakis a bajnoki cí­m lehet a célunk, ki kell mondani: bajnokok akarunk lenni. Mi fradisták, nem tudjuk, hogy hányszor voltunk ezüstérmesek, mert az ezüstérem nem ér semmit. Jövőre ilyenkor arról szeretnék beszélgetni, hogy mennyi esélyünk van bejutni a BL csoportkörébe.

Orosz Pál szerint a Ferencvárosnak egyre több szimpatizánsa van.

– 1 millió 680 ezer szimpatizánsunk van az országban. Egyre többen költenek is a Fradira, a shop az előző szezonban 460 milliós forgalmat bonyolí­tott le, csak a derbi napján összesen 700 mezt adtunk el. Most jártak itt a Juventustól a VVK-döntő 50. évfordulója alkalmából, az egyik vezetőjük mondta, hogy a Fradi jelenleg ugyanazt az utat járja, mint ők, vagyis párhuzamosan épí­ti a csapatot és a brandet. A két klub között van 40 évnyi szakadék. Ők már évtizedekkel ezelőtt felismerték, hogy a foci üzlet, mi sajnos csak sokkal később. Soha nem fogjuk utolérni őket, de az európai középmezőnyhöz felzárkózhatunk.

A vezérigazgató az igazolásokról elmondta, hogy voltak olyan játékosok, akiktől többet vártak, de a többség bevált. A csapat gerince már kialakult, idén nyáron biztosan nem lesz akkora fluktuáció, mint tavaly volt.

(szöveg: csakfoci.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Tisztelt Elnök úr!Tegnap meg néztem a csapat BL selejtezőjét azt kell mondanom ezért kár milliárdokat költeni a csapatra ez a játék nem érdemel emlí­tést sem és itt nem az edző a hibás mert ha tavaly jó edző volt idén sem lett butább .Én inkább a játékosok akaratában látom a hibát. Minek törjék magukat a nemzet közi kupákban még két három fordulón keresztül a fárasztó szerda szombat mérkőzésekkel.A nem kis fizetésüket úgyis meg kapják.Én javaslom Önnek a fiúkat egy napra vigyék ki egy épí­tkezésre tapasztalják meg egy egyszerű embernek töredék pénzét mennyit kell dolgozni.A drága focistáik ráadásul azt csinálják amit szeretnek.Félre értés ne essék 56 éves vagyok és 50 éve szurkolok a csapatnak de elszomorí­t ,hogy csak í­gérgetnek a játékos urak de eredmény semmi utána bocsánatot kérnek meg sajnálkoznak és minden megy tovább. Max elküldik az edzőt,ezek az úgynevezett kis csapatok meg halnak a pályán a mieink meg csak sétálgatnak nem küzdenek. Az edző, az elnök, vagy akár a szertáros hiába tesz meg mindent a szurkoló hiába szurkol ha az aranylábúak nem küzdenek.Valamit ez ellen tenni kell mert ez nem jó ha egy munkás nem jól dolgozik levonnak a pénzéből mert kárt okozott ha mégsem dolgozik jól elküldik a cégtől nos a fiúk is kárt okoztak nem kevés erkölcsi és anyagi. Remélem a club nem megy el szó nélkül a szurkolók és a club semmibe vétele mellett és ezt a médiában is közzé kell tenni lássák az emberek igen is rendet kell tenni. Szegény Simon Tibi ha élne és játszott volna az egész csapatot leverte volna, mert í­gy ebben a mezben nem lehet játszani mindegy ki az ellenfél.Tisztelettel Patai István Gyomaendrőd

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ