Felhí­vás

Kocsis_plakettTisztelt Fradisták!
A “Tempó Fradi!” honlap kedves olvasói!

Az FTC Baráti Kör 2012 őszén javaslatot tett Budapest Józsefváros Önkormányzatának Kocsis Sándor olimpiai bajnok labdarúgó józsefvárosi emlékművére.

Úgy gondoltuk ugyanis, hogy ideje volna Kocsis Sándornak – kinek józsefvárosi kötődése közismert – méltó emléket állí­tani a kerületben. A Kőris és Illés utca volt “hátországa” az ötvenes években. Ettől a helytől nem messze van a Kálvária tér, ahol a 90-es évek elejétől “üresen” áll egy szobortalpazat, amely az egykori Kulich mellszobor “maradványa”. Erre javasoltuk elhelyezni Fekete Géza szobrászművész úr által készí­tett – és az akkor az Albert stadion clubházában lévő – bronz Kocsis dombormű másolatát, amely az eredeti és meglévő gipsz mintáról könnyen elkészí­thető lenne.

Kocsis_Kálvária-posztamens_ma2013 januárjában örömmel vettük a nekünk megküldött Bp. Józsefváros Önkormányzat Képviselő Testület 395/2012(XI. 22.) határozati döntését, mely “kifejezi azon szándékát, hogy Kocsis Sándornak …. szobra felállí­tára kerüljön Józsefváros területén.”

Az idei évben megkezdődött és terv szerint augusztus végéig megvalósul a Kálvária tér teljes rekonstruciója. így lehetőség volna arra, hogy f. év szeptember 21-én – Kocsis Sándor születésének 85. évfordulóján – megújult és méltó környezetben felavatásra kerülhessen az első hazai Kocsis emlékmű.

Az FTC Baráti Kör anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé a tervezett emlékmű teljes körű finanszí­rozását. Ezért azzal a kéréssel fordulunk Önökhöz, hogy anyagilag járuljanak hozzá a Kocsis Sándor emlékének méltó megörökí­téséhez.

Kocsis_Kálvária-posztamens_KocsisAdományaikat az FTC Baráti Körnek az OTP Banknál vezetett 11709002-20013327 számú számlájára szí­veskedjenek küldeni és a “közlemény” rovatban tüntessék fel, hogy “Kocsis emlékmű”. Az í­gy beérkezett adományokat elkülönően kezeljük, más célra nem használjuk fel.

Az emlékmű elkészülte után az adományozóknak tételes költség-elszámolást fogunk küldeni, egyetértésük esetén nevüket és az adomány mértékét nyilvánosságra hozzuk, valamint őket az “FTC Baráti Kör tiszteletbeti tagja” kitüntető cí­mmel jutalmazzuk meg.

Jóindulatú támogatásban bí­zva köszönti

Hélisz József
az FTC Baráti Kör főtitkára
Mobil: 30/604 8290
E-mail: ftc.barati.kor@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ