Feljegyzések a fotelból: -1, +1, 3 pont

5 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból: -1, +1, 3 pont bejegyzéshez

 • 3 pont 10 emberrel, EL-főtábla!
  Miről beszélünk?

 • 3 pont megvan, nem hiszem, hogy gólarány fogja eldönteni a bajnokság sorsát. Egyébként meg tí­zen 11 ellen jó kis edzőmeccs volt. Kézi-, illetve vizilabdacsapatoknál ezt külön is gyakorolják.
  De…. ugyanazt kell leí­rnom, mint múltkor: a “cserecsapat” tagjaként mindent el kellene követni, hogy megmutassam, rám is lehet számí­tani pl az EL-ben. Hát nem ezt láttam pár játékostól. Bőle pedig….Szóval nem igazoltunk már senkit, de kellene.
  Egyébként pedig kedves Lalolib nyugodtan kritizálj, ez nekünk szurkolóknak előjogunk. Elvileg értünk szól az előadás.

  • Dicsérni azért mégis csak jobb. 😛

   • Igaza van Pistinek is, Lalolibnak is: kritizálunk, mert féltjük a csapatot, de azért jobb lenne dicsérni. Csak a félelmeink egyre erősödnek.
    Vissza lehet nézni, én korábban is leí­rtam a félelmeimet Rebrov játékfelfogásával és elképzeléseivel kapcsolatban. Mostanra azonban megfogalmazódott bennem a lényeg, ami nem is csak a kreativitás nélküli, gépies kijevi játékrendszerrel kapcsolatos: FÉLELEMRE NEM LEHET CSAPATOT ALAPOZNI! Ha egy játékost csak az motivál, hogy jaj mi lesz, ha hibázok, akkor kikerülök a meccskeretből, és mindegy, mit kí­ván az edzőm, azt fogom vállalni, még akkor is, ha az a képességeimmel gyökeresen ellentétes! (Ez olyan, mintha Messit a Barcelona edzője mondjuk a kapus poszton kí­vánná szerepeltetni -- nálunk szegény Varga Roli folytonosan tükörszélsőként kerül be a csapatba, olyan poszton, amely idegen tőle, pedig milyen remek jobbszárnyat alkottak Lovréval korábban!)
    Rebrov elmondta, hogy az a célja, minden poszton két azonos képességű, bevethető játékosa legyen! Most van -- de azon az áron, hogy két közepes, fantáziátlan játékos alkotja a keretet. Ha végignézzük a keretet, akkor először is: bár állí­tólag hátulról épí­tkezik az ukrán, alig van olyan meccs, ahol a védelmünk ne hibázna valami kapitálisat, és ezekből ne kapnánk gólt! És ehhez képest a támadásaink zöme is unalmas, még a begyakorolt (?) figurák sem működnek, rögtönzés nincsen, fantázia nincsen, és a képességek véges volta miatt nem egy játékosunk miatt meg-megakadnak az akciók. Vagy még a támadó harmadból is visszafelé passzolunk, nem vállalva semmilyen kockázatot. Ez lenne a Fradi-stí­lus?!?…
    A játékosaink zöme képtelen egy az egyben játszani, megverni az ellenfelét, az igazolások nagy része szürke, és még csak a fizikai mutatók terén sem meggyőző. Ezt persze lenyelhetjük, de ha azt nézzük, hány gólról mondott le Rebrov (Böde, Lanzafame, részben Varga Roli), nem értem az egészet, és attól, hogy behúztuk a legutóbbi meccset, a kilátástalan játék nem felejthető. Hány góllal is szoktuk verni a harmatgyenge diósokat?… Ez nem sok jót í­gér a folytatásra, ráadásul Rebrov nem bí­zik senkiben, í­gy sokan vannak a keretből, akik nem, vagy csak végveszély esetén kapnak lehetőséget. Rotálás? Akkor hinnék benne, ha Szpirovszki mondjuk ugyanannyi eséllyel kerülhetne csapatba, mint Ihnyatenko… Ez pedig nem sok jót í­gér az idei bajnoki évre!

 • Tavaly az MTK-nál láttam először, hogy őrzik a hátrányt, most meg a Diósgyőrnél. Remélem jövőre összecsapnak a Merkantil Ligában!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső