Feljegyzések a fotelból – Döccenő után egy négyes

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 • Ha már Laci barátunk gasztronómiával kezdte, én is kitérek rá, bár ez valójában a feleségem illetné, aki közgazdász mivolta mellett gasztronómiai szakíró is volt – de hát ő már több mint 17 éve megváltotta bérletét a túlvilági stadionban. A táfelspicc – eredeti német helyesírással Tafelspitz , magyar nevén „tányérhús” — osztrák húsos étel, Ferenc Józsefnek is kedvence volt. Krúdy Gyula így ismertette:
  „A tányérhús nem más, mint korán feltett “tehénhús”, az első főzet levessel, zöldséggel, mikor még csak a répafélék puhák, ám a burgonyák a levesben, de a kalarábék, a vöröshagymák sincsenek még kellően átfőve. De a kel levele, bimbója, a zeller már igen jó a leveshús mellé, valamint az ecetes torma vagy paradicsommártás is.”
  Ennyit a gasztronómiáról. Ami a meccset illeti az első 35-40 perc annyira idegesített – a bevett gyógyszer ellenére – hogy bekapcsoltan a számítógépet, és csak fél szemmel pislogtam a TV-re. A meg nem adott gólt éppen láttam, egyértelmű, hogy a Zubkov-féle lökés miatt nem adta meg. Aztán a félidő végén úgy éreztem, hogy most már nézhető a meccs, és úgy is lett.
  Szerintem a Kövesd erejéből ennyire futotta, főleg koncentrációban. Mak gólja után már csak egy csapat volt a pályán. Ezúttal Pintér sem kereste másban a hibát.
  Boli bebizonyította, hogy igazi profi. Szemben a korábbi B-betűs játékossal, megmutatta, hogy mit tud valójában. Végig küzdötte a meccset – a »harcolta« kifejezés helyett sokkal jobbnak tartom – és a másodúik gólja, az sokáig emlékezetes marad. Ahogy hátrányból indulva lefutotta a védőjét,(aki ugyan megpróbálta a végén lerántani, de aztán rájött, hogy a 16-oson belül van,ezért gyorsan abbahagyta) és a végén Sándor (vagy ha jobban tetszik Kohut) szögből lágyan átemelte a toronymagas kapus fölött a hálóba a labdát, valóban szívet melengető és szemet gyönyörködtető volt miden Fradista számára.
  Peter bátyánk (jó, nekem a fiam lehetne) véleményem szerint sokkal emberibben kezeli a játékosokat, és azok nagyobb kedvvel is játszanak. A fiatalokat is bátrabban játszatja. Mival pedig osztrák ételről van szó, reméljük kellően el tudja azt készíteni minden Fradista egészségére. Egyébként a Wankdorf stadionnal a magyar labdarúgásnak még van némi elszámolni valója.
  De nemsokára úgy is okosabbak leszünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
05.28. 17:30 m4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső