Feljegyzések a fotelból – “Egyfélidős” győzelem

5 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – “Egyfélidős” győzelem bejegyzéshez

 • Egy alakuló csapat még keresi önmagát.két gól előny bí­tokában önkénytelenül  megfordul az ember fejében, hogy most mi lesz, hiszen hátra van még 45 perc.
  Egy jó csapat végig játsza a játékát, élvezve az ellenfél szenvedését, kihasználva a legkissebb hibákat is.
  A mi csapatunk még csak az út elején jár, még szüksége van sok olyan tapasztalatra, amikor a nehéz helyzetekből is mi jövünk ki győztesen.Az idő nekünk dolgozik. A csapat lényegében olyan játékosokból áll akik tudnak egymás mellett játszani, akik egymás játékából saját minőségi javulásukat is el tudják érni.Ez a bajnokság már most megmutatta, hogy a tavaszi szezonnak már komoly elvárásokkal indulhatunk neki.Én különösebb erősí­tést már nem is várnék, de most már ott tartunk, hogy posztra igazolhatunk, ha lesz erre akarat.
  A tartalék játékosainktól nagyon sokat várok Morálestől, Jakimovszkitól,Adriánó már bizonyí­tott.Bölcsföldi is kacérkodik a játék lehetőségével és Gárdosra is szeretettel tekintünk.
  Az iparosok közül Vattai,Fülöp és Sváb, talán Vass és Peszmeg is képben van. Viszont nem szabadna elfelejteni Bogátit és Nyárasdit.
  Szép őszt magunknak!

 • Hosszú évek óta először látom a lelátóról, hogy mit játszik a csapat, és itt a játszik szón van a hangsúly. Sok olyan apróság van, amit a TV nem ad vissza, és ez a tudatosság nekem már elég a bizalomhoz, a szebb jövőhöz. Kiemelném az elmúlt két forduló két ékes felállását, mellyel nem igazán tudtak mit kezdeni: a két ék nem egymást taposva középen (és ezzel betömörí­tve a védelmet) helyezkedik el, hanem a két oldalvonal mellett, és középre kell érkezni a többieknek. A védekezésünk pedig a két zakó után drasztikusan át lett alakí­tva, hiszen én úgy látom, hogy szinte három belső védővel játszunk, akik tolódnak a labdairányába, és a két futó pluszba lezárja előttük az oldalvonal melletti területet. Ez iszonyú sok munkával, futással jár, talán ezért is van, hogy el-elfáradunk. De tegnap megint nem tudtak 30 percig a kapunkig eljutni, ami megint a régi élményeket idézi.

 • Van esélyünk arra, hogy jól szerepeljünk. Mondjon bárki bármit, nem rossz a játékosállományunk. Jelenleg az egész nb1 iparos csapatokból áll. Most nálunk van 4-5 olyan játékos aki nem ijed meg a labdától. Tetszik az is, hogy Prukner mer változtatni ha kell. Azt nem állí­tom, hogy már készen van a csapat, de ha visszatér Tutorics és Heinz, ott lehetünk a dobogó közelében. 
  Az elmúlt hónapokban is többször emlí­tettünk vizválasztót, ezt most kihagynám. Hat forduló van még hátra, a mezőny olyan, hogy bárki legyőzhet bárkit. 

 • A Kaposvár elleni meccs lesz a ví­zválasztó. Ha tudunk nyerni elől végezhetünk. Ha botlunk megint két győzelem után, senki nem tudja megjósolni, hogy a dobogón végzünk vagy Döme jóslata válik valóra.

 • Amikor Sós Károly keze alatt 1954-ben hosszú évek után kezdett “feltámadni” a csapat, jó ideig csak >egyfélidőskétfélidős<, Sós csak valami olyat mondott, hogy maja eljön az ideje annak is.
  És el is jött. Mert az 1955-ös harmadik helyezett csapat eredménye jobb volt, mint később az 1962/63-as bajnokcsapaté.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső