Feljegyzések a fotelból – Gólzápor helyett egy kis szenvedés a végén

fotelszurkolo_newBár nehéz volt megemészteni a debreceni fiaskót, de Laudetur barátommal egy pillanatig sem gondolkoztunk azon, hogy szombaton délután útra keljünk. Két órás út, mely soha nem szokott unalmas lenni, de most talán még gyorsabban elröppent. Volt mit megbeszélni, néha egymás szavát sem hallva “osztottuk az észt”, kielemezve a számunkra hibásnak vélt és látott csapatszerkezeti hibákat. Sok mindenben egyet is értettünk, hiszen a hátvédsorunk gyengeségeit, a középpályánk üresjáratait és a megmagyarázhatatlan cserékben nem volt vita. Persze ez a kritikai hadművelet nem tartott sokáig, Dömsöd környékén már eljutottunk arra a pontra, hogy tulajdonképpen nem is játszottunk olyan rosszul Debrecenben (amiben azért van is egy kis igazság) és ha belőjük a helyzeteinket, még nyerhettünk is volna. Az M0-s autópályán már dúdoltuk a Fradi indulót és mikor odaértünk az Üllői úti felüljáróhoz Laudetur akkorát fékezett, hogy majdnem egy kocsigúla tetején találtuk magukat. Nem egy “lila majom” futott át előttünk és nem is kapott görcsöt a lába, egyszerűen balra nézve elébünk tárult az új Szentély magasodó lelátói amit egy csiga lassúsága mellett kellett magunkhoz ölelni. Már láttam magam a lelátón zöld-fehérben öltözve, mely egy pillanat alatt kirugdalta belőlem a maradék kételyt és mikor befordultunk szerkesztőtársam utcájába biztos voltam benne, hogy simán verjük a Kecskemétet.

Ami ráadásul nem is volt túl nagy álom, hiszen az a csapat aki a bajnoki cí­mre tör, annak hazai pályán (sőt még idegenben is) vernie kell az NB I középmezőnyébe tartozó csapatokat. Még akkor is, ha a Kecskemétről van szó, mely tört már borsot az orrunk alá, igaz azok főleg a dicstelen NB II-s korszakunkra vonatkoztak. Azóta meg jó nagyot fordult a világ és bár nem sikerült teljesen úgy az első öt forduló mint ahogy “beterveztük”, de a debreceni vereség ellenére sokan gondoltuk úgy, hogy ha a következő 6-7 meccset hozzuk, akkor késő ősszel a bajnoki álmainkat sem viszik magukkal a vándormadarak.

Ahhoz meg nem csak kedvező sorsolásra van szükség, hanem egy stabil és masszí­v csapatra is. A játékosállomány adott, bár Leonardo és Somalia egyre jobban hiányzik, de Leoról tudjuk, hogy lassan már elkezdheti az edzéseket, de Somáról lassan egy hónapja nincs hí­r, ami egyre bosszantóbbá kezd válni. Bár a héten volt egy félmondatos utalás arra, hogy “rendben van”, de tegnap este mégsem játszott, sőt még a kispadra sem volt nevezve. Annyit talán megérdemelne a szurkoló, hogy tájékoztatva legyen. Nem csak molinók vannak és nem csak leveleket és felhí­vásokat akarunk olvasni, hanem arra is kí­váncsiak vagyunk, hogy mi történik a csapat körül. Mert azt még elfogadom, hogy titkolják az összeállí­tást (régen egy meccs lefújása után tudtuk, hogy a következő héten hogyan állunk fel), de azt már nehezebben viselem, hogy érdemi információt alig kapunk. Nem tudjuk mi van Somaliaval, Vass Ádámmal és Buzsákyval.

Természetesen a mai technika mellett nem vártuk meg amí­g a Fradi “szónoka” bemutatja a kezdőt, pontban hatkor (egy órával a találkozó előtt megjelenik az MLSZ honlapján) már diktáltam is a körülöttem ülőknek az összeállí­tást. Mely most “kivételesen” nem okozott akkora traumát mint Debrecenben, de azzal nem számoltunk, hogy Gerson jobbhátvédként kezd és az eddig kispadozó Bönig egyedüli “igazi” balhátvédként (Hí­dvégi sérült) bekerül a kezdőbe. Azon sem csodálkoztunk, hogy Jovanovics kimaradt (jó lenne tudni, hogy a mester miért is nem kedveli a csupaszí­v játékost), és Holmanra is ráfért egy kis pihenő. Meglepő volt Diallo kezdőbe állí­tása hiszen eddig csupán 20 percet kapott de abban biztosak voltunk, hogy Besic visszaveszi a söprögetést. Ezeket figyelembe véve a mester megint 4-5 helyen változtatott, de most aránylag “meg voltunk elégedve” és nem csóváltuk annyit a fejünket, mint Debrecenben.

Úgy estünk neki a Kecskemétnek, ahogy hazai pályán egy Fradinak kell. A vendégek talán még a labdához sem értek és a szurkolókat is még az emlékezés meghittsége hatotta át, amikor Valpoort meghúzta a bal oldalon, remekül adott középre és Diallo két kecskeméti védővel a nyakán, elementáris erővel fejelt a kapuba. Pillanatok alatt robbant fel a stadion, a csillagok között Gyetvai Laci bácsi és Gyarmati Dezső arcára is mosoly húzódhatott. Ők is és mi is ezt vártuk. 20 percig a folytatással sem volt probléma, folyamatosan és agresszí­ven letámadtuk az ellenfelet, ami a szurkolóknak tetszett is, a bí­rónak már nem nagyon.

Túl sokat nem akarok foglalkozni vele, de a szokásosnak mondható “a mezőnyben vétett néhány hibát, de a mérkőzést befolyásoló téves í­télete nem volt” szakmai jellemzésen túl mindent elkövetett annak érdekében, hogy megtörje a Fradi folyamatos játékát. Szinte nem tudtuk úgy “párharc” után megszerezni a labdát, hogy azt ne fütyüléssel honorálja a bí­ró. Amit meg a szurkolók “honoráltak”, de azokat a rigmusukat most nem idézném, mert hátha még utólag is büntit kapunk az MLSZ fegyelmi bizottságától.

Mindez persze nem jelenti azt, hogy a bí­ró miatt nem lett gála a mérkőzés, hiszen a foci í­ratlan szabálya is azt mondja, hogy ennyi helyzetet büntetlenül nem lehet kihagyni. Nekünk sikerült, de szerencsére a büntetés elmaradt, hiszen a vendégeknek egy kis jóindulattal volt 2-3 helyzetük (ebből egy volt igazán veszélyes), melyek kimaradtak, í­gy maradt a szerény 1:0. Pedig lehetett volna sokkal több is. Diallo, Böde, Valpoort és Jenner is sportot űzött a helyzetek elpuskázásából amin muszáj javí­tani, mert ez a későbbiekben nagyon meg fogja bosszulni magát.

Azt szokták mondani, hogy a győzelmet nem kell magyarázni. Ha ez igaz, akkor bí­rálni sem szabadna. De attól kiszaladt belőlem a vér, hogy hazai pályán, egy villámgyors gól után, a helyzetek sokaságát kihagyva, a végén izgulni kell és várni a megváltó hármas bí­rói sí­pszót. Bár a végén én is felállva tapsoltam a csapatot, de belül olyan hangosan sí­polt bennem ví­zforraló, hogy majdnem felrobbantam. Jó lenne egyszer már nyugodtan énekelve, örömködve végigszurkolni egy meccset és elégedetten elindulni hazafele.

Ami ugye egy újabb 120 km, mely arra azért jó, hogy lehiggadva értékeljük amit láttunk… mert volt miről beszélgetni. A hátvédsor még minden nem stabil, Besic “rátekeredési mutatványait” kezdik a többiek is eltanulni, de jó húzás volt Bönig beállí­tása, hiszen a mezőny legjobbjaként sokat tett hozzá a játékhoz (vajon Debrecenben miért is nem ő kezdett?). Sajnos a Józsi-Cukic tengely továbbra sem hatékony, ahogy Böde visszavontan való játszása sem. Tegnap Jenner sem találta a helyét, sokak szerint öncélúan játszott, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha senki sem segí­teni egy szélső játékát, akkor az a védők szorí­tásában eleve szenvedésre van í­télve.

Voltak azért szerethető pillanatok is. Adams, Valpoort és Diallo – megalkuvás nélküli küzdés, erő és dinamika. Nem a labda zsonglőrei, de sokat tettek hozzá a játékhoz. Adams hátul volt határozott, Valpoortot gólpassza és több jó elfutása, Diallot meg állandó gólveszélye emelte az átlag fölé. Ő még “hőssé” is válhatott volna, ha a második félidő még egyet értékesí­t a helyzeteiből.

A vége maradt a soványka 1:0, de ahogy többen megjegyezték a végén: ez is három pontot ér. Ezzel nincs is gond, de az utolsó 10 perc gyöngyözését a homlokomon jó lett volna elkerülni.

A lefújás után kellett kérnem egy papí­rzsebkendőt. Az enyémből ugyanis csavarni lehetett a vizet.

18 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Gólzápor helyett egy kis szenvedés a végén bejegyzéshez

 • BOCSANAT Teljesen elfelejtettem,hogy HAJRA FRADI es ZOLD AZ ISTEN

 • @Lacimadarnak! En Canadai Fradista vagyok es minden egyes NB 1es es liga/nemzeti kupa meccset megnezek a Net-en.Es mikor egy vagy ket evente Magyarorszagra megyek 2-3 honapra akkor mindig a Bajnoksag ideje alatt megyek cask azert,hogy a Fradi meccsekre(Idegenbeliekre is)ki tudjak menni! Aztmeg hogy az “RIP Laszlo Csatary”feliratert megbuntettek a Fradit az egyszeruen nevetseges es szerintem Jogellenes!Hat a Fradinak nincsenek Ugyvedjei v agy mi az Isten megy itt? Magyarorszagon vagy Canadaban a Csatary Ur soha nem volt elitelve! A Szlovakai itelet meg szerintem nem veheto figyelembe,mert Szlovakia az egy olyan Allam ahol nyiltan Uldozik,elnyomjak Diszkriminaliak a Magyarsagot!Szoval a Csatary Laszlo az rgyartatlan ember volt!Senki nem tudott a Holocaustrol 1945-ig szoval hogy gtudhatot volna arrol a Csatary 1944 ben, Izraelbe minden nap ezrevel setalgatnak kavezgatnak Haborus Bunosok akik tudatosan gyilkoltak Palesztin Gyerekeket es artatlan Polgarokat! Azokkal miert nem foglalkozik a Simon Wiesenthal Center? Na mindegy Mi a Velemenyetek a Valogatott 3:0 veresegehez!Komolyan mondom 1997 Anyamhalala ota most sirtam eloszor.Ekkora szegyent.Most komolyan a Dzsudzsakot Szalait eletukre kitiltanam a Valogatottbol.Mikor a Szalai kezdesnel egybol nagykepuen kapura lott a Kozeppalyarol,en tudtam hogy rossz vege lessz!De nem is az hogy kikaptunk hanem az hogy semi kuzdelem nem volt a Csapatban.Kivanc sacsi vagyok hogy a FIFA mit fog csinalani a Romanok Magyar Himnusz futyuleseert es a Magyar Zaszlok egeteseert!? AzEsztek ellen meg a U-21 es csapatot jatszatnam! LE AKALAPPAL A MAGYAR SZURKOLOK ELOTT!!!

 • miért, lacimadár, egy himnuszkifütyülés szimplán ordenáré suttyósága hol másutt ér zárt kapus vébéselejtezőt? vajon mi van a szerb-horvát baráti purparlékkal? és ha nem áll minden pofon mellett egy-egy rendőr, akkor lehet, hogy az “önkéntes rendfenntartóké” a legmarkánsabb szerep?

 • Mindenkinek igaza van… ne foglalkozzunk a bí­róval, ne őt szidjuk… de, ahogy YSE oly találóan finoman utalt rá, 114 éve (pontosabban: csak 113) ellenszélben, hegynek felfelé játszunk… azért ennyi idő alatt igazán hozzászokhattunk volna… kár nekünk bí­rózni…
  Érdekes, a Gyetvai Laci bácsira és Gyarmati Dezső bácsira (a ví­zilabda Peléje!) történt emlékezés nem váltotta ki a Wassertopf Központ semmilyen hisztérikus reakcióját…Félreértés ne essék, de EGÉSZ EURÓPÁBAN (???) nagyí­tóval nézik a felvételeket és történelemkönyvekkel a kezükben olvassák, hogy éppen kit éltetnek/ kit szidnak az Arsenal, Feyenoord, Real Madrid, Lazio, Sparta, Rapid, C. zvezda stb. stb. drukkerek? Ha nem egyenlő és arányos, akkor az NÁCI-RASSZIZMUS!!! Mi az, hogy a Ferencvárost “MEG KELL BÜNTETNI”??? Hol él ez a k.cs.g??? Mióta hoz törvényeket egy egyesület, egy klub??? Mióta “bűnös” egy társadalmi egyesület? Ez a simon akárki nevű kretén, aki Brüll Alfrédot is belekeverte (hogy száradna ki a szája), ismeri a magyar sporttörténelmet? Tudja, hogy ki állt ki egyedül 1940-ben az MTK mellett? Az FTC!!! És ki állt ki 1945-ben (!!!) az FTC mellett? Az MTK!!! Ezt kellene ennek a (busásan) fizetett gyűlölködőnek az orra alá dörgölni, csak bénák vagyunk! Hol vannak ilyenkor az amerikai, ausztráliai, argentí­nai, izraeli(!), angliai stb. Fradisták??? Elnézést az indulatokért… Jogászként mondom: nem volt szerencsés a Csatáry-molinó , buta provokáció, magas labda volt, de jogállamban lehetetlen lenne belekötni, mert semmi jogellenes nem volt benne. Egy Magyarországon jogerősen soha el nem í­télt emberre emlékeztek. persze, butaság volt, de nem csak ők voltak provokátorok, hanem a nemtisztelt MTV adásrendezője (elsősorban!!!) -- szeretném tudni, ki Ő??? Ha ő nem adja adásba, akkor a túloldalon ücsörgő 300 ember látja,már ha nem a meccset nézi… de véletlenül ez a “simonsamu” pont ott volt és pont látta… micsoda vakvéletlen… Miért kell ezeket a TV-ben mutogatni? Azét csinálják, nem a gondnok kutyájának. és ez a “samu” -- a bí­rónak kötelessége ilyenkor lefújni a meccset…. akkor “romániában2 vagy “szlovákiában” vagy Szerbiában egy meccset nem játszanának végig…Ja, ott magyaroznak, az más… Na, EZ A RASSZIZMUS! Az, hogy az más… Pénteken, Bukarestben is ilyen aktí­v lesz Wassertopf Samu??? Bocs, kijött belőlem…hajrá Fradi!!! (és MTK)

 • Az 1-0, és Diallo játéka mellett nem sok minden tetszett. A kevés gól lassan a védjegyünk, meg az esetlegesség, a tudatos futball teljes hiánya. Az átütő erejű középpálya és a jó irányí­tó nélkül ne is álmodozzunk a bajnoki cí­mről… Amiért Monizt megszerettük (tavaly őszi és idén februári marbellai letámadásos futball) az nyomokban is alig fedezhető fel a játékunkban. És valóban: kellene egy igazi önbizalom növelő, ellenfeleket elbizonytalaní­tó kiütéses siker. Hajrá Fradi!

 • Szerintem a Tuyp-ot jatszatni kell,O az egyetrlen igazi gollovo a Bode mellett es rughatott volna legalabb 7-8 golt eddig,de mint az egesz csapat kihagyta a ziccereit!O az a Jatekos akinek a nevet nem lehet hallani az egesz meccsen de az utolso 5 percben lohet 2 nagy golt.A Nyilasi es a Kerekes voltak ilyen gollovo stilusu jatekosok.Na majd a Liga Kupa meghozza a golloveseit!(REMELJUK)Az is baj lehet,hogy “tul sok”tehetseges jatekosunk van.A Monizt meg nem kritizalom mert o az egyetlen akitudja mit miert csinal es ezert fizetik.Amig meg hozzxa a 3 pontot addig meg kit erdekel!Neki van eleg dolga amellett hogy magyarazgassa hogy mit miert tett,ez a Dome stilusa volt!A Jatekvezetesrol meg annyit hogy minden egyes mdeccs ugy fest mintha a Birok direct a Fradi tamado stilusa ellen fujnanak,ugy latszik az MLSZ nem akar jo szorakoztato jatekot!Az is egy vicc hogy olyan szabalytalansagokert amiert piros lapot adnak ha a Videoton ellen kovetik el a Fradi ellenle se fujjak!!Na a 3 pont meg let szoval oruljunk,es nezzuk a pozitiv dolgokat pldl hogy a Vedelem nem engedett golt.Szerintem meg a Bonignek kezdonek kellene hogy legyen!!!

 • Lassan összeáll a csapat, a mesternek pedig lesz dolga bőven, ha legalább a dobogót el akarjuk érni! Persze én is a 29. bajnoki cí­met szeretném már végre, DE ahhoz még csiszolódni kell, hiszen a keret adott! Kicsit rendezgettem, vajon mi lehet majd a legjobb felállás és nekem ez jött ki:
  Jova -- Gerson, Besic, Adams, Bőnig -- Gyömbér -- Jenner, Leonardo, Somalia -- Böde, Diallo
  Szerencsére Levi mellett ott van még Kurucz is, a védelembe pedig még érkezhet Mateos, Hí­dvégi pedig sérült. Tehát masszí­v a védelmünk, bár még hajmeresztő dolgokra képesek, de csak összeszoknak már. Védekező középpályásként szerintem Gyömbér magasan a legjobb, Józsi még szóba jöhet, én Csukicsot elfelejteném…Szélsőjátékban a Somalia, Jenner páros -- ha jó formában vannak -- nagyon kreatí­v, Valpoort sokat fejlődhet még, véleményem szerint Jovanovics is remekül játszik a széleken, ha bizalmat kap: rengeteget fut és jó az összjátékban. Az irányí­tás és kratí­v “igazgatás” nyilván Leonardóé lesz, de ugye ott van még Ionescu és a fiatal Holman is. Kí­váncsi vagyok, hogy ők vajon mennyit fognak játszani, ha a sérültek felépülnek?…Nekem a Böde-Diallo csatárkettős jelentene megnyugvást az eredményességre, bár Tuijp ugysem fog kimaradni!
  Szóval, csapat van, már csak jól kell játszani és nyerni! Hajrá Fradi!

 • Kedves Pipu!

  Barátaimmal kint voltam a meccsen, én nem hallottam, de ettől még lehet, mert elég sokszor kerül “rigmusba” a neve.
  Gyetvai Laci bácsiról és Gyarmati Dezsőről volt megemlékezés, a tábor még gyertyákat is gyújtott a gyászszünet alatt, igaz erről nem nagyon í­rt a média.

  Ami Simon Tibit illeti, ő mindig köztünk lesz, nem fogjuk elfelejteni. Ahogy a többi Fradi legendát sem. Sajnos sokan már nincsenek köztünk. Azt meg nehezen lehetne megoldani, hogy minden legendánk születési napját megemlí­tsék egy mérkőzés előtt. Azt persze meg lehetne tenni, hogy a meccsek előtti “Lelátó” kiadványban megemlékezzenek az évfordulókról.

  Mivel állandó olvasónk vagy, í­gy tudod, hogy a Tempó Fradi nem felejt el senkit. Mert elsősorban azért vagyunk, hogy ápoljuk a Ferencvárosi labdarúgás legendás történetét.

 • Engem a meccstől “független” esemény szomorí­tott el.De erről majd később!

  Jó,hogy meg van a 3pont.A 3. perc végén már vezettünk is ,sajnos lefagyott a lap-top közvetí­tésem,frissí­tenem kellett,í­gy nem láttam “élőben”a gólt.Még volt ez a szitu meccs alatt kb. 6-szor, azaz 7:0-ra kellett volna hozni a meccset…Igazából lehetett volna ez kiütéses győzelem ,de nem lett.Végre Diallo kezdett,aminek nagyon örültem.A meccs előtt a Kte elleni meccs rovatba í­rtam egy kezdőcsapatot,majdnem sikerült Monizra “hatnom”….Szóval remélem hamarosan rájön,hogy Józsit egyszerűen mellőzni kell,egyszerűen nem értem ,hogyan lehet Ő a csapatkapitány.Bárki megérdemelné nála jobban.Bí­zom abban is ,hogy holnap estéig még bejelentik Mateos érkezését ill. felépül Leonardo és Somália is összeáll a védelem és Tuijp addig a “fakóban” megtalálja a góllövő cipőjét.Most2 hét szünet,addig lehet pokoli sokat gyakorolni.Szűcs ide vagy oda ,remélem rúgunk a hálójába egy 5öst!!!!Mert szükség lenne már egy kiütésés győzelem valaki ellen,már lassan csak mi vagyunk ezzel lemaradva,persze nyerjünk meg minden meccset egy góllal és bajnokok leszünk,csak vágynék már egy nagyarányú győzelemre,de ezzel szerintem nemcsak én vagyok í­gy.

  Hajrá Fradi!!!!

  Ui.:És ,ami nagyon fájt…!Nagyon szomrú,hogy Gyetvai László és Gyarmati Dezső már nincs közöttünk,de úgy érzem még meg kellett volna Valakit emlí­teni,aki nagyon sokat tett a Klubért és megérdemelte volna,hogy a nevét bemondják a meccs előtt.
  Szeptember 1-én,azaz ma lett volna SIMON TIBOR 48 éves!
  Talán mivel édesapám,aki szintén már nem él, ismerte a családot jól és több ajándékot is kaptam Tőlük talán ezért is érint olyan mélyen,de a Személye is Tettei rászolgáltak volna ,hogy a meccs előtt az Ő nevét is megemlí­tsék.

  Ha esetleg valaki kint volt a meccsen és hallotta ,hogy a szurkolók éltették tegnap, í­rja meg,érdekelne.

  Köszönöm!

 • Kedves Imre bátyám!

  Tudom, hogy neked van igazad, de néha azért kell egy kicsit zsörtölődni az igazságtalanságon. 🙂

 • Nem és nem, továbbra sem értem a mester húzásait, váratlan variálásait és megváltoztathatatlan ragaszkosáait. Gyömbér, Holman mellőzése, az abszolút jobblábas Valpoort baloldali erőltetése nem igazán érthető, Diallo sokkal hamarabb kaphatott volna lehetőséget a győri teljesí­tménye után, de látszik, nem 90 perces még, ehhez képest első félidei agilitása után hagyta végigszenvedni a teljes második félidőt, irányí­tónk meg egyszerűen nincs. Nagyrészt ad hoc játék ez, és igen, ahogy feljebb is í­rva vagyon: kí­sérletezünk, variálunk, alakulunk. Hát ezt nem most kéne, de ahhoz képest nem is rossz, ahogy most állunk. Már persze helyezésben és eredményességben, nem játékban.
  A bí­ráskodásról: na ez az a hazai felfogás, ami miatt nemzetközi meccseken a magyar futballista már akkor is borul, ha ráfújnak, utána méltatlankodva ül, káromkodik, végül látványosan törleszt. Még akkor is, ha Puhl Sanya látványos szakmaisággal védi mindig a mundér épp aktuális becsületét. (Bár megjegyzem, a felugráskori könyökhasználat szankcionálása, egyáltalán, mérlegelése, iszonyúan szubjektí­v még nemzetközileg is).

 • Már egyszer elsütöttem valahol, de most újra leí­rom:
  A bí­ró olyan, mint a pálya talaja. Lehet rossz, lehet pocsék, lehet még annál is rosszabb, estleg néha elfogadható vagy igen kivételesen jó -- de nélküle nincs mérkőzés. Nem éri meg vele foglalkozni, mert csak ront a helyzeten.
  Amióta a Fradi Fradi, ez a probléma azóta létezik. Egyszerűen úgy kell játszani, hogy ez ne legyen probléma. Egy párszor már sikerült…

 • Kedves Kinizsi!

  A bí­róért elég sokan “kikapnánk”! Jobban szeretem ha folyamatosan a “Hajrá Fradi” zeng, de tegnap este volt még két szavas “jelszó”, ami elég sokszor töltötte be a pesti estét. Nem idézem, de mindenki tudja mire is gondolok.
  Nehezen volt elviselhető, hogy a bí­ró folyamatosan a támadó foci ellen fújt. Röhejes, hogy a testi erőt durvaságnak í­télte. Tény, hogy Adams, Valpoort, Böde, Diallo, Cukic és Gerson nem volt erőben egy szinten a vendégekkel, de ezt büntetni? Ritkán fordul elő, hogy a támadó csapat sokkal többet szabálytalankodik és több sárga lapot is kap.
  Nyugaton ilyen felfogásban nem vezethetne meccset.
  Természetesen nem ezért győztünk csak egy góllal, de a folyamatos fújkálásával széttöredezte a játékot.

 • Háát! “andószabó-szemétcsaló”… Rengeteg fordí­tott í­télet, szinte csak a mi kárunkra “tévedett” Józsi-Csukics páros…nocomment = 0 Nem voltunk szuperek, de azért volt közel 10 ajtó-ablak helyzet. A Gerson-Adams-Valpoort-Diallo kvartett SZíNES foltja csapatunknak… Ha végre teljes lesz a csapat, szerintem nagyon-nagyon jók leszünk. HAJRÁ FRADI!

 • Nem volt szép fiúk, de győztünk, s ez nagyon fontos volt. Kezd összeállni a csapat. A védelem azért hibázott többször, mert megint nem volt középpályánk, és lendületből vitték rájuk a labdát. Egyszer csak beindul a gólgyártás, helyzeteink megint bőven voltak. Most ismét ki fogok kapni a következő mondatért. A játékvezető időnként azt sem tudta, hogy hol van. Rendkí­vül sok rossz í­télete volt, elsősorban a mi kárunkra. A végén azt hittem, addig engedi a játékot, amí­g a Kecskemét ki nem egyenlí­t. Hála Istennek, ez nem sikerült neki, pedig igyekezett jó helyekről szabadrúgást adni az ellenfelünknek…

 • Nem volt könnyű, vagyis inkább mi tettük nehézzé. Simán kellett volna nyerni de a végén majdnem eljátszoztuk a három pontot. Amire a jövőben nagyon kell vigyázzni.
  Nekem is tetszett Bönig játéka de Gerson is jól oldotta meg a feladatát, bár ő annyiszor nem futott fel mint Bönig. Emiatt meg Jenner sem tudott igazán kibontakozni. Neki hiányzik Somalia és persze nekünk is. Továbbra is gyengének érzem a Józsi-Cukic párost, bár tegnap Cukic elég jól játszott, sokat ütközött. Arról meg nem ő tehet,hogy a cs… bí­ró szinte minden megmozdulását lefújta.
  Diallo jó lesz, Tuijp maradhat a kispadon. Jönnek a ligakupa meccsek ott formába lendülhet.
  Nem nagyon értettem Holman mellőzését, szerintem hiányzott a csapatból! Tudtok erről valamit? Aztán az is meglepett, hogy a válogatottba behí­vott Gyömbér nem kezdett.
  Voltak furcsaságok, de most végre jól sült el és ez a lényeg! Bizakodó vagyok.
  Tényleg jönni fog Meteos? És mi lesz Vass sorsa? Vannak kérdőjelek, de ezek most jó irányba mutatnak.

 • Hogy az utolsó tí­z perc “homlokgyöngyözése” nem lett >lejjebbről induló<, az Jovának is köszönhető, aki egyre stabilabb lesz. És a csapat (morális) erejét is jelzi, hogy 1:0-re le tudtunk hozni egy ilyen meccset. (Amit tavaly simán elvesztettünk volna.)
  Nem emlí­tetted, hogy probléma az is: a csapat összeszokatlan. Hiszen már javában megy a bajnokság, és még mindig igazol(gat)unk. [A pletyka szerint még holnapra is esik -- eshet esetleg? -- egy bejelentés.] Hja, az átigazolási időszak a nagycsapatokhoz volt igazí­tva, és a magyar foci (nemlétező) teljesí­tményének köszönhető, hogy nyár közepén kell elkezdenünk az egészet…
  Amúgy -- Offenbech Orfeusza után szabadon -- mi is "voltunk király Beóciában", s bí­zom benne, hogy még leszünk is.
  Egyébként 1962 őszén a Mészáros-féle csapat két döntetlennel és három vereséggel kezdett…

 • A Kecskemétnek köze nem volt a meccshez. Ahelyett, hogy 3-0 lett volna ide az 50. perc körül, elb.ziztuk. Amí­g nem pontvesztés a vége, belefér.
  Ami pozití­vum, hogy a gyengébb kerettel rendelkező csapatok ellen eddig hoztuk a kötelezőt (ez tavaly nem volt í­gy).
  Az, hogy szurkolói szemmel nézve milyen a játék, egy másik kérdés.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ