Feljegyzések a fotelból – Gyenge játék, fájdalmas vereség

18 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Gyenge játék, fájdalmas vereség bejegyzéshez

 • Szombaton láttam a Margitszigeten a Fradi-Grosics Akadémia U-19 meccset. A fiataljaink bemutatták, hogyan lehet 2:0-ról, lélektelen, elképzelés nélküli játékkal 4:2-re veszí­teni. A “kis Taki” által irányí­tott GA játékosok mind fizikálisan, mind ötletességben felülmúlták a mieinket. Erre jött vasárnap a szokatlanul gyenge MTK elleni vereség. Én is a Fradi-szí­vet hiányoltam, de őszintén, kitől várjuk azt, a jól fizetett zsoldosoktól? A magyarok közül Dibusz, Gera, Böde legalább igyekezett, a többiek közelről nézték a meccset. Valami komoly probléma lehet a csapaton belül. Az igazolások nem nagyon sikerültek, a kreatí­v játékosokat elzavartuk. Most EGY igazolástól várjuk a csodát?

 • Szeretem a Fradit! 6 éves koromban lettem Nyilasi rajongó, és mivel Ő a Fradiban játszott, í­gy jött a Zöld-Fehér is. Amikor elkezdhettem meccsekre járni, (szabolcsi vagyok) eleinte csak a Kelet-Magyarországon rendezett (Miskolc, Nyí­regyháza, Debrecen) meccsekre, megragadott a szurkolás hangulata. 30 éve vagyok hát Fradista, és az is leszek, mí­g élek. De most szégyenkeznem kell emiatt, ami soha nem történt még meg. Az NBII sem volt szégyen, mert az igazság velünk volt. Most azonban nem csak külső ellenséggel álluk szemben, amit emelesznek csúfolnak, hanem belülről kezdtek rombolni, egyelőre sajnos eredményesen. Nincs itt semmiféle család vagy szurkolóbarát rendezés. Ha lenne, nem vernének arcon 3 gyerekes apákat. Nem fújnának szembe paprika spray-vel 9 éves KisLányokat. Nem fenyegetnék a barátaimat, és elérhetővé tennék a bejutást egy valljuk be, mazochistáknak való “sport” rendezvényre. A nyí­regyházi Barátaim előtt szégyenkezek, akik a “saját pályánkon” leszurkolták a “B-Kőzép” (hosszú Ő-vel!!!!!!!) tagjait, akik nem tudom kik. 36 éves leszek 2 hét múlva. És ezt kellett megérnem, hogy elvették a Zöld-Fehér büszkeségemet. Most is a sí­rás kerülget. áhhhh….

  • Üdv,

   Nagyon szomorúak a mondataid (meg is értelek!), mégis azt mondom, hogy addig amí­g ilyen Fradisták vannak mint például Te és akik eddig is hozzászóltak, addig a Fradi is örökké élni fog.
   Néha nehéz, néha legszí­vesebben az egészet a sutba dobnánk, de úgy sem tesszük.
   Nem kell mondanom, hogy miért.

   • Igen … a Fradi és a Fradizmus attól az, ami, hogy amitől minden épelméjű ember menekülne, mi ahhoz is (akkor is) ragaszkodunk hozzá … csak halkan kérdem: muszáj évente-havonta-hetente próbára tenni az “ember” (emberi faj) tűrőképességét??

 • Hát mit mondjak? Először Lipcsei Peti nyilatkozata, aztán a beléptetés, aztán a második komolyabb csapat elleni hozzáállás. 2:1-nél lekapcsoltam a TV-t. Nem nekem való ez már. Albert, Varga, Nyilasi, Ebedli után ezeket? Na, ne.

  • Még mindig nem tértem napirendre a látottaktól! Pedig megszokhattam volna már! Kérdések özöne kavarog bennem, de inkább hagyom a fenébe, válaszokat úgy sem kapok rá. Hát igen a legendás fradi-sziv! Még volt szerencsém látni Páncsics, Juhász, Rákosi, Fenyvesi /Albert nevét direkt nem mondom-csodás focista volt, de mint ember…../ játékát, de a maiak? Talán Gerába pislog még valami a régiekből. Az MTK ellen nem gyenge játék volt, hanem szánalmas kinlódás, szenvedés, tehetetlenkedés. Taktikai elképzelésnek a nyomát sem láttam, vagy volt? csak nem tartották be? Ha nem Dibusz volna a kapusunk, lehet pont nélkül az utolsók volnánk…….

 • Ez tényleg siralmas volt … már maga a körí­tés … valaha egy MTK-Fradi ifi-meccsen a többszörös nézőszám volt jellemző … nem felmentve a csapatot: ilyen légkörben NEM LEHET jól játszani … a klubvezetés kezdeményezze az MLSZ-nél, hogy üljenek le a szurkolói csoportokkal (az összes klubéra gondolok!), EGYÜTT dolgozzanak ki egy normális, európai, biztonságot és garanciát jelentő, de feleslegesen nem vegzáló beléptető rendszert …, nemcsak felülről kell osztani az észt, mert egy “ügyeletes zseni” kitalált valamit … Ha van 500 kamera (még a mellékhelyiségben is), akkor mi a fenének még a “vér-vizelet-széklet-DNS-vizsgáló rendszer”? A csapat pedig botrányos … félek, Thomas is belefásul, mint a többi, Magyarországra nagy-nagy ambí­cióval érkező külföldi edző, amikor igazán szétnéz … Nagy László barátunk feltett egy fontos kérdést, a tegnapi meccsnél (“örökrangadó”???) sokkal siralmasabb, amit Lipcsei Peti mondott az utánpótlásról … Ha már utánpótlás szinten MENTALITÁSBAN fényévekre vagyunk másoktól, akkor a legnagyobb zsenikből sem lesz futballista … márpedig a zseniket sem látom … egy mai igazolt junior napi 1-1,5 órát edzeget, slussz … Évtizedekkel ezelőtt aki az NB III-ig eljutott, az egész gyerekkorában napi 6-8 órában focizott … 40 éve a III. osztályban sokkal különb játékosok játszottak, mint ma az NB I-ben … egy mai válogatott játékos anno egy kisváros helyi sztárja sem lehetett volna …

  • Kiválasztás, kiválasztás, kiválasztás….
   Képzés, képzés, képzés…
   Meg ami ehhez kell(ene): objektivitás és tudás.
   Ennyi “csak” a hiányosság, már utánpótlásfronton. Épp elég. Nem nagy titok. Persze ez is olyan, mint futballunk (meg en bloc társadalmunk, életünk) többi rákfenéje: aki változtathatna bármin is, abban érdekelt, hogy minden í­gy maradjon.

  • Kedves lacimadí r.

   Thomas Doll-al kapcsolatos aggòdí saidat és félelmeidet nagyon is osztom. Szí nalmas dolog lenne, ha a Fradi most megint ùj edzôt kapna és az egész mí r unottí  ví lt dolgok ùjra kezdôdnének.

   Ha az ùgy van valòjí ban, ahogyan az utí npòtlí s í llapotí t leìrod, akkor Thomas Dollnak, nem csak az egész Magyar labdarùgí s meg a jelenlegi Fradi, hanem még annak az utí npòtlí sa is gondokozò tényekké ví lnak mí r.

   Nem elég ezzel, még a “polgí rhí borù” is legalí bb elgondoztatja ezt az edzôt, aki — szerintem — nem ezt ví rta, mikor elkezdte a Fradiní l. (Lí tszik is arcí n, hogy mí r fí radt a sok herce-hurcí tòl)

 • Ilyen játékra még legrosszabb álmomban sem számí­tottam.Fellázadtam a meccs miatt és bojkottáltam a vasárnapi ebédet,de duplán megbüntettek miatta ! Nem szoktam név szerint senkit kritizálni,ha rosszul szerepel a csapat,most viszont az a meggyőződésem,hogy a mai pocsék teljesí­tményért egy kicsit az edző is felelős.Gondolkodtam rajta,hogy milyen felállásban fognak játszani.Nem tudtam eldönteni mert egyik másik játékos mintha először lett volna a pályán.kereste a helyét és azt se tudta,hogy mit kezdjen a labdával.Főleg az első félidőben az egyik védőjátékos hibát hibára halmozott,nem kellett volna pihentetni ? de maradt.Sajnos, kénytelen vagyok én is azt í­rni,hogy győzött a jobbik. Azért még nem adom fel,látok én még jó, gólzáporos mérkőzést.

 • Ismét vissza a “valósághoz”…
  Mint ahogy már többször is mondtam ez a keret a kapus poszt kivételével-csak Dibuszra gondolok
  egy nagy kalap az!!!
  Ez a csapat az nb 2-es szinttel egyenlő,bár azokat az időket nem követtem.
  Az igazolások Gera kivételével megint semmit sem érnek.Doll arcán minden rajta volt és ráadásul amilyen “játékosok” a cserepadot alkotják,-élen Cukic-al ,de a többi is egy nagy 0.
  Semmi futás ,elképzelés, kreativitás.De aki nem tud focizni mit is várunk attól…
  Sajnos már most az új szezont “kell”várni.

  Hajrá Fradi!

 • Kedves szurkolòtí rsak

  Egy elveszett meccs még nem a vilí g !

  Doll mestere csapatí n most nagyon lí tszott, hogy a szìv megvolt, csak a jí tékosok valahogy még nem jí tszhattak ott, ahova a tehetségeik és adottsí gaik szerint valòjí ban valòan lettek volna.

  Sajní ltam, hogy megint nem volt szélsôjí ték és hogy egy Bödének ide oda kell szaladnia és a labda nem keresi ôt, hanem a labdí t kell neki keresnie, még meg ùgy, hogy semmi értelme, mert ôra és Gera Zoltí nra tí maszkodik az egész csapat.

  Ùgy mint egy Ferencví rosnak is tùl nagy feladat az egész magyar labdarùgí st a ví llí ra (és hí tí ra) venni és elôrébb hoznia, ùgy ez a két jí tékosoktòl is elví rni (bí r szegények igyekszenek és ví lalkozniak is ilyesmire…) tùl nagy elví rí s még az edzônek sem szabad ezt megkisérelnie, ha nem akarja tönkretenni a két legmebìzhatòbb jí tékost.

  Miközben a mí sik csapatok mindig lassan fejlôdnek és épìtik csapatukat meg az utí npòtlí sukat, a Fradi lassan de lassan kivérzik és felégeti magí t, mert az elví rtokat elôbb akarja teljesìteni, mint amennyire most (jelenleg) képes lenne rí .

  Az MTK minden poszton magabiztosabban jí tszott, de nem mondaní m, hogy felülmùlta volna a Fradit. Az eredmény ôket bizonyìtotta, de – elfogultsí g nélkül – a gòljaik tobbé kevésbé kontrí kbòl születtek.

  Sajní lom, hogy most nem volt az FTC-ben veszélyes helyzetkialakìtí s. Nem erôszakolta ki a Fradi a helyzeteket, mint az elôzô meccseken. Elbizakodtunk ?

  Legalí bb azt lehetne mondani, hogy jò, hogy most jött a riadò és az ébreddj és nem a bajnoksí g végén.

  A csapat mindig jò a meglepetésekre. Ezt lagalí bb mí r tudjuk.

  Mi lesz az ùj igazoltatí sokbòl ?

  Mi igaz abbòl, amit az M1-en a Fradi U19-érôl nyilatkozott Lipcsei Péter ?

  Egy elvesztett meccs még nem a vilí g !

  • Tényleg nem a világ vége. De ha elolvasod amit “kispufi” megjegyzéséhez í­rtam, talán megérted, miért is vagyunk elkeseredve. Elsősorban nem a vereség miatt.

   • Szia lalolib

    A Fradi belügyeibe nem lí thatok bele, mert nem Magyarorszí gon élek. De ha Magyarorszí gon is élnék, akkor Sem lenne egyszerû belelí tni az egészbe. Több dörzsötség lenne szükséges ahhoz, mint amilyennel az egy “naiv” szurkolò mint én rendelkezne

    Ami biztos az az, hogy egy labdarùgò mí r nem csak a Fradi egykori hìrnevéért szerzôdik a Ferencví roshoz, hanem egy bizonyos biztonsí got is szeretne. Vagyis nyugodtsí got a hí zban és a hí z tí j környékén.

    Tudom, “optimista” hozzí szolí som — ebben az értelemben és itt a jelen helyzetben szemlélve — gùnynak is hathatnak. (Te, milyen bolygòròl jöttél ?!)

    A “balhésok”-nak — a demokrí cií nak ez a jelszava — legyen szavuk is. Ônekik is legyen megadva az a lehetôség, hogy komolyan vegyék ôket. A demokrí cií t meg kell tanulni (Sví jc mí r több mint 700 éve tanulja és még nem tökéletes bene !). Vele nem születik az ember.

    Sajnos a Fradinak jelenleg sok megtanulni valò dolgai vannak. Nem szabad, hogy a csapat ôrölôdjék a két malomkô közt.

    Ezért fontosnak tartom a “naiv” bìztatí st és kitartí st. A “balhésok” meg a “nagyfejûek” majd egyszer ki fognak békülni.

    • U.i.

     A Fradi nem csak a balhésok-é meg a nagyfejûké-é, hanem a közepes, jòmòdù, naiv és mindennapi polgí roké is. Es ha azt mondom, hogy kevés nagyfejû és balhés van és több a mí s, akkor a többséghez tartozik a legtöbb szurkolò.

 • szörnyű szánalmas volt, ennél erősebb jelzőket csak a szalonképesség megőrzése miatt nem használok. az első három meccs egy közepes, szürke, semmilyen csapatot rajzolt ki, aki az erősebbek ellen mázlival még helytállhat, mázli nélkül még a gyengék ellen se. az elmúlt két forduló elandalí­tott, mert megvolt a mázli meg a gyenge ellenfél is. de összességében ez a brigád 8-10. hely, formán kí­vüli -- helyi viszonylatban -- jó magyar játékosokkal és tucatnál is tucatabb légiósokkal.
  még egy kérdés: mi történt a háttérben, milyen klubvezetés-szuroklótábor affér van már megint (még mindig), hogy nemcsak ennyire kevesen voltak a szurkolóink, de ilyen sí­ri csendben is nézték végig a meccset? ezzel a hangulattal, ebben az omladozó pocsék talajú stadionban, csúszós füvön, szörnyű technikai alaphibákkal mintha egy gyengébb NB3-as meccset láttunk volna. mert amúgy az MTK se érdemelt győzelmet, de hogy mi meg pontot végképp nem, az is biztos.

  • Sajnos az “affér” még tart és úgy látszik el is tart egy ideig. A különböző szurkolói fórumokon megy az adok-kapok, de azok már sokkal rosszabbak mint a mai játék volt. Erre tett rá egy lapáttal az MLSZ az új kártyás ötletével. Szí­vesen leí­rnám, hogy milyen a helyzet, de azt a szót inkább hanyagolom ezen az oldalon.
   Emiatt is dühösí­t a mai vereség, mert ott tartunk, hogy ez a zakó még tovább mélyí­ti a szakadékot a klub és a tábor között.
   A három “E” meg egyre távolabbról figyel. Tenni már úgy sem tud semmit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ