Feljegyzések a fotelból – Helyzetcunami

A keddi BL kiesésünk után, az EL Play-off előtt, két halasztott mérkőzéssel a hátunk mögött mi is bekapcsolódtunk a bajnokságba. Szerkesztőtársam, a ZTE meccs elhalasztása után azzal a zseniális ötlettel állt elő, hogy a Fradinak talán nem is kéne végigküszködnie a bajnokságot, elég lenne a végén egy bajnoki döntő és kész. Addig meg nyugodtan készülhetnénk valamelyik csoportkörre (most már tudjuk a helyünket), plusz nem is kéne annyi játékost “eltartani”, mert abban mindannyian biztosak voltunk, hogy Rebrov mester rotálni fog és a bajnoki küzdelmekben főleg azoknak fog szerepet adni, akik addig nem, vagy csak néhány percet töltöttek a pályán. Létszámban bőven megvagyunk, akár két csapatot is ki tudnánk állí­tani, ami egyrészt jó dolog, de bizony vannak buktatói. A Kaposvár ellen be is jöttek ezek a buktatók, mert mással nehéz magyarázni, mint a játékhiány, a kihagyott helyzetek sokaságát, mely majdnem meg is bosszulta magát. Ha az elején Zubkov nem talál be, ülhettünk volna a szégyenpadra. Néhány hete kering az interneten egy matematikai egyenlet mely eléggé felborzolta a számok szerelmeseinek ingerküszöbét. Az enyémet speciel nem, soha nem voltam egy matekzseni, sőt inkább az ellenkezője, de ha az a bizonyos számsor gondot okozott (inkább vitát), akkor amit tegnap este a mérkőzés után, búcsúsörrel a kezünkben állí­tottunk fel, az főleg a Fradi tábor idegrendszerét viselte meg egy kissé.

5+2+1=0. Erre mondta volna egykori számtan tanárom (valamikor az őskorban), hogy “Fiam! Neked inkább libákat kéne terelgetni és nem a számokat bűvölni.” Persze annyira azért ismerem a számokat, hogy az előbbi egyenlet végére ne í­rjak nullát, ráadásul, bár régen talán libákat is terelgettem, de manapság inkább sülten szeretem, római tálban, párolt káposztával és rozmaringos sült burgonyával. Aki meg látta tegnap a Rákóczi elleni meccsünket, annak a fenti képlet sem olyan “hüleség”, csak a számokat kell behelyettesí­teni a csatárainkkal: Varga+Boli+Szihnyevics=góltalanság. Nullát még sem akartam a nevek után í­rni mert félreérthető, azt meg bármennyire is fogtuk a fejünket Varga Roli ötödik kihagyott ziccerénél, még sem ildomos. Ráadásul ebben a “Ki tudja a legtöbb helyzetet kihagyni játékban?” az is közrejátszott, amit az elején, rotálás cí­men emlí­tettem. Az elmúlt években ezeket a helyzeteket Roli behunyt szemmel értékesí­tette, igaz akkoriban még ő számí­tott a csapat elsőszámú jobboldali felelősének…és nem a baloldalinak.

A 2-s számot a Böde-Lanzafame kettős helyettesének szánt Boli szolgáltatta, akire külön is kí­váncsiak voltunk, hiszen elég sok gól nehezedik a vállán, bizony nem lesz számára egyszerű feladat teljesí­teni az “elődök” gólképességét. Ezt tegnap bizonyí­totta is, két olyan helyzetet hagyott ki, amit Dani 100 kilósan is bevert volna. A legnagyobb gond nem is ez, van mikor semmi sem jön össze, hanem az a 80 perc, amit a pályán töltött. Az még rendben van, hogy ez volt az első meccse, még szoknia kell a csapatot, a légkört, az aréna csudaszép zöld gyepét, de azért a két kihagyott helyzeten kí­vül mutathatott volna egy kis “extrát” is (cselt, megindulást, lövést), hogy egy kicsit megnyugodjunk, a Böde-Lanzafame kettős távozása után még maradt gólfelelőse a csapatnak.

Mert sajnos Szihnyevics sem tartozik a gólvágók táborába, ezt az utolsó percekben bizonyí­totta is, amikor az üres kapu látványa is gondot okozott. Ennyit a dohogásról és a kihagyott helyzetekről. Nem akarok a ló túlsó, sötét oldalára esni, és egy zsémbes öregember összes panaszát papí­rra vetni, de tény, ennyi helyzetet büntetlenül nem szabad kihagyni. Még szerencse, hogy a Kaposvár, mely nagy meglepetésre pottyant be az NB I-be, továbbra is másodosztályú szintet képvisel. Mindezt lelkesen és helyenként ügyesen is, de ha 6-0 a vége (néhány helyzetet azért ki lehet hagyni), akkor sem szólalhattak volna fel az ENSZ biztonságpolitikai tanácsában (nem tudom, hogy van-e ilyen, de jól hangzik).

Természetesen a fenti zsörtölődés mellé néhány “jó szó” is illik, hiszen minden erőlködés nélkül, magabiztosan, helyenként még szemre is tetszetősen gyűjtöttük be a három pontot. Gróf pályafutása legunalmasabb 90 percét töltötte el a kapuban, talán kétszer kellett beí­velést magához ölelni, ehhez a Honvédban nem nagyon szokott hozzá. Frimpong újfent bizonyí­totta, hogy az “A-csapatban” a helye, talán egyszer ki kéne próbálni Haratin mellett szűrőként. Többet tudna tenni a csapatért a pályán, mint a kispadon. Bőle és Botka is tette a dolgát, az előbbi még csatlakozott is a helyzetcunami brigádhoz, Leo meg 38 évesen meg sem izzadt, lazán, rutinból lehozta a meccset és adott is néhány forintos zsugát.

Ennyi volt, nem több. Egy gól, 8-10 kihagyott helyzet, felvezetés a csütörtöki litvánok elleni EL-mérkőzésre, amit hoznunk kell (bármi áron!), a lehetőség adott, “papí­ron” az ellenfél is gyengébb, de csak akkor van esélyünk, ha Rebrov mester az előttünk álló néhány napban valahogy megtaní­tja a csatárainkat gólt lőni.

A tegnap esti produkciót látva, nem lesz egyszerű feladat.

3 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Helyzetcunami bejegyzéshez

 • Sziasztok!
  Mindenki a meccshiányra fogja,hogy a csatáraink nem találnak kaput!A nagy számok törvénye alapján,ennyi helyzetből illet volna legalább egyszer(Roli).Ami Szigonyt illeti,őnála nem lehet indok, már játszott a selejtezőkben,nem is keveset,maradandót ott sem alkotott.Ideje volt beépülni a csapatba,de azóta is csak alibizik.Ennél még Böde is többre volt képes,a játékidő alapján!Nem sí­rom vissza, ahogy Lanzát sem,de azért Szigonyt megtartani,őket meg elengedni,hiba hiba hátán!Mivel a csatárt a góljai jellemeznek,jelen pillanatban klasszikus csatár gólja,Tökmagnak van.Boliban van fantázia, neki még be kell épülnie, voltak jó megmozdulásai és gyors is,jó befutott az üresbe,csak labdát alig kapott!Ha Rolink annyira görcsösen és meddően, valamint önzőn nem akar gólt rúgni,és egy kis csapatjátékot is rakott volna a játékába, nem 1-0 a végeredmény!

 • Csak laptoprol figyelhettem a meccset, és voltak számomra pozití­v benyomások, miszerint Gróf kezdett, ahogy Boli és Varga jelenléte is öröm volt számomra.
  A 90 perc alatt zongorázni lehetett a különbséget a keddi és a tegnapi meccs között.
  Amit szintén, hogy egy valóban profi focista -nemcsak- labdarúgó ilyen szinten is!!! berúgja a 100%-os helyzeteket -- legszembetűnőbb Igor Szigony helyzete… 😳
  Szóval nem vagyok felhőtlenül boldog, bí­zom, hogy meglesz az EL csoportkör és a télen tovább cserélődik a gárda, mert van mit még finomí­tani.

  Hajrá Fradi

 • Én nem csinálok akkora balhét ebből az eredményből. Mindenki tudta, hogy meccshiány van. Viszont ha több meccs után is ez lesz a helyzet,akkor érdekes lesz hogy miért engedtük el Danit,Lanzát ,Petryakot. Valamint kit fog becserélbi Rebrov az alapcsapatba. Most még nincs gond,3 pont zsebben. Én egyébként csinálnék egy A csapatot a csoportkörnek, lennd egy B a bajnokságra,és C fiatalokkal tele a kupára.
  Hajrá Fradi!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ