Feljegyzések a fotelból – “Igazoltan” távol

fotelszurkolo_new“Tanár úr én készültem” – védekezett Bauer, Karinthy Frigyes novellájában, és valami hasonlóra készülök én is az aktuális foteles jegyzetem helyén. A különbség talán annyi, hogy nekem alibim van, szerkesztőtársaimmal igazoltan voltunk távol. Egy évvel ezelőtt éppen azért döntöttünk a Novák Dezső Utánpótlás Labdarúgó Torna egy héttel való hamarabb megrendezése mellett, hogy még véletlenül se essen össze a bajnoki nyitánnyal. Sajnos nem számoltunk azzal, hogy a magyar labdarúgás irányí­tói ragaszkodnak a Tempó Fradi naptárához (rendben, ez túlzás egy kicsit – nagyon is!) és a bajnoki nyitányt éppen február 13-ra ütemezték, amit mi már egy évvel ezelőtt “lefoglaltunk”. így esett meg az a “csúfság”, hogy lemaradtunk a Békéscsaba elleni mérkőzésről. Amikor a fiúk kifutottak a pályára, nálunk Tapolcán túl voltunk a döntőn (amit a remek focival az Illés Akadémia fiataljai nyertek meg a Fradi előtt) és éppen akkor kezdődött az a gálamérkőzés, melyen olyan kiválóságok mutatták meg, hogy még mindig jó barátságban vannak a labdával, mint Szokolai László, Rab Tibor, Pogány László, Szabó Ferenc, Nyilas Elek, és folytathatnám a névsort. Őket utoljára több évtizede láthattuk “élőben”, őszintén kevesen voltak a sportcsarnokban olyanok, akik rohantak volna haza a Békéscsaba-Ferencváros bajnokira.

Mi meg sem tehettük, hiszen előttünk volt még a dí­játadás, és semmi “pénzért” nem maradtunk volna le Szokolai Laci szokásos “lesipuskás” góljáról, Nyilas Elek jobb-külsős bombájáról, Pogány Laci elegáns sarkazásáról vagy Rab Tibi mértani pontossággal megkomponált szereléseiről.

Ezáltal meg lemaradtam Pintér bombagóljáról és a tavaszi nyitány első győzelméről. Melyről mást nem is tudok, hiszen ahogy hazaértem, a jó diák lelkiismeret furdalásától vezérelve egyből a gép elé vetettem magam és egy kicsit még fáradtan és elgyötörten az elmúlt két nap fáradalmaitól egy Karinthy Frigyes idézettel próbáltam alibit igazolni.

És bár az U13-s csapatunk kikapott a döntőben, de a “nagyok” nem tették meg azt a szí­vességet a minket reménytelenül üldözőknek, hogy közelebb kerülhessenek hozzánk. Maradt a 18 pont különbség, a mérkőzés foteles jegyzetét meg a kedves olvasókra bí­zom, mert azért furdal a kisördög, hogy miért csak egy góllal tudtunk győzni Békéscsabán?

4 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – “Igazoltan” távol bejegyzéshez

 • Minden Fradi megmozdulí snak örültem. Akí rhogyan és akí rmilyen mértékben ez elfogultnak is szí mìthatna.

  A Békéscsabí t csak sajní lni tudtam.

  Ahogyan YSE ezt kifejezi: Böde Dani nagyon is hií nyzik a csapatnak.

  Valahogy nem-e remek dolog, ha olyan összekoví csolòdott csapatròl beszélünk, amelynek minden jí tékosa egy egyéniség, melynek a hií nyzí sí t nem csak az eredmény, hanem a szurkolò is érzékelteti.

  0:1. Ez egy elfogadhatò eredmény. A Doll-féle megjegyzés, hogy “csak” ennyi Volt most a csapatban nem tragikusan kell felfogni.

  3 Pont. “Fô a gyôzelem”.

  Böde medve meg gyògyuljon fel minnél elôbb. Ví rja a jövô csupor méze.

 • Győztes meccsből szerintem rosszabb nemigen jöhet. Szerencsére a focit gólra játsszák és eredményben mérik. Ennyivel volt értékelhetőbb a szerdai kupameccsnél, egyébként ugyanaz a tompa, ötlettelen semmilyenség. Nem tudom, szabad-e Danira ekkora terhet tenni, hogy vele majd okvetlen jön a lendület, a dominálás, a meggyőző erő és a sok-sok gól. Mert nem egyedül tőle volt az őszünk olyan, amilyen, í­gy hát nem egyedül az ő hiányától vagyunk most is olyanok, amilyenek.

 • A Fradi legendás játékosának Novák Dezső emlékére megrendezett ifjusági torna megszervezéséért annak lebonyolitásáért ezuton mondok köszönetet a Tempo Fradi valamennyi munkatársának és nem utolsó sorban a résztvevő csapatoknak és a házigazda Tapolca városának.

  dr Török Lajos
  FTC Aranydiplomása

 • “Furdal a kisördög, hogy miért csak egy góllal tudtunk győzni Békéscsabán?”
  Szerintem azért, mert nem volt ott Böde Dani, aki egymaga leköt két embert… Litauszky decemberben tudta, hogy miért billenti meg a levegőben… (Ezt mindenki láthatta a TV-ben, ha máskor nem, az ismétlésben, s csak az nem vette észre, aki nem akarta.)
  Böde Dani engem egyre inkább az általam Nagy Béla jóvoltából megismert Toldi Gézára emlékeztet -- csakhogy nála jóval kevésbé megy föl a pumpa, akárhogyan is faragják. Remélem, minél hamarabb igazi valójában láthatjuk a pályán.
  Szerencsére a fiúk -- bár nem játszottak igazán jól -- szí­vük-lelkük beleadták, és a három pontot betarisznyáztuk. Aztán a végelszámolásnál már nem nézik, hogyan került oda.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ