Feljegyzések a fotelból – Leonardo parádé

12 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Leonardo parádé bejegyzéshez

 • Én sem szóltam hozzá hónapok óta. Mégpedig azért nem, mert úgy éreztem, hogy látszólag megalapozatlan töretlen optimizmusom értetlen és ellenséges hozzászólásokat váltana ki. Sajnos. Mert a magukat szurkolónak tartók zöme a saját fantáziavilágában él, és tudomást sem vesz a valóságról. (Ha csak nem ellenséges „álszurokló”, mert ez még rosszabb.) Azt hiszik, a csapatépí­tés csak úgy magától meglesz. Pedig hát – mint az épí­tés szó jelzi – ez egy hosszabb folyamat.
  Nekem erről a diókrém keverése jut mindig az eszembe. Ugyanis annakidején anyám, majd amí­g élt, a feleségem a születés- és névnapomra diós tortát készí­tett nekem. Illetve együtt készí­tettük. Mert a diókrém kikeverése az én feladatom volt kamaszkorom óta. Ez pedig őrjí­tő feladat volt. Mert amí­g a vajat, darált diót és a cukrot egységes krémmé kevered, addig legalább háromszor megunod az életed, és tí­zszer elhatározod, hogy ezt többet nem csinálod. És amikor eljutsz arra a pontra, hogy most abbahagyod – egyszerre csak cuppogni kezd az egyveleg és pillanatok alatt elkészül a csodálatos diókrém. Ezért bizakodtam abban, hogy a csapat is összeáll.
  Meggyőződésem, hogy ha lett volna Internet és hozzászólások, Mészáros József sohasem lett volna sikeredző. Doll négyes nyeretlenségi szériáját rettentően felfújták. Pedig volt ennél rosszabb kezdés is.
  0:1 – 2:2 – 2:3 – 0:2 – 2:2. Ez ugye 5 meccsből 2 pont, 6:10 gólkülönbség. És ez Mészáros első öt bajnoki meccsének az eredménye volt 1962-ben.
  Nem azt mondom, hogy minden rendben van. Nem. Lesz még visszaesés. De most egyelőre élveztem, hogy Leonardo olyan dolgokat mutatott be a pályán, amilyeneket Albert Flóri óta nem láttam Fradi szí­nekben. Ahogy Bödét olyan helyzetbe hozta, hogy szegény Szűcs Lajos választhatott a gól és a kiállí­tás között. Mert volt egy olyan félmozdulata, hogy most elhúzza Böde lábát, de hát abból mégrosszabb dolgok lettek volna, í­gy visszafogta a magát.
  Szegény Leot amúgy faragták rendesen. Becséri meg hol fújt, hol nem fújt. Pedig egyébként mindkét tizenegyest megadta. Emlékezetem (és feljegyzéseim) szerint utoljára 1976 márciusában í­téltek a javunkra egy meccsen beül két tizit, amelyeket Bálint annak rendje és módja szerint bevágott. Nekem nagyon tetszett, hogy nem ugyanaz rúgta a két tizenegyest, í­gy a kapus nem asszociálhatott az előzőre.
  És végül egy igézet LTK-tól:
  „EL A LÁBAKKAL LEONARDOTÓL!”

  • Én is úgy gondolom, hogy 4 meccs után előállni egy “minden idők legrosszabb kezdése” elemzéssel fölösleges.
   Ha lefut a bajnokság, akkor emlí­tésre érdemes tény, de í­gy csak hangulatfokozó információ.

  • Bár nem szeretem a diót, de ahogy leí­rtad a diókrém elkészí­tését -- miközben a Fradira utaltál -- lehet, hogy legközelebb megkóstolom. 🙂 Nálunk nővérem a mestere.

 • Öröm, öröm, készülés péntekre, de ami nem hagyható szó nélkül: Leo módszeres, kí­méletlen és büntetlen faragása. Nem akarok vészmadárkodni, de amennyit tegnap is a földön töltött, a tavaly tavaszt juttatta eszembe.

 • Osztálykülönbség. Leo és a pápai játékosok is más-más sportágban szerepeltek tegnap este.

 • Fradista Barátaim!
  Az a tény, hogy az előző 4 meccs után nem í­rtam semmit, annyit jelent, hogy nem akartam jobban elkeserí­teni Benneteket…Lalolibbal egyetértve én sem gyújtanék örömtüzeket, mert ezt a szombati Pápát 6-8 góllal is verhettük volna. Az igazi siker a következő 2 meccs megnyerése lenne, akkor leí­rhatnánk, hogy elindultunk felfelé…
  A Leo-show kapcsán csak annyit jegyeznék meg, hogy a vezetők helyében mindent megtennék Leonardo, Somalia, Besic, Jenner és Gyömbér itt tartása érdekében és már most erőfeszí­téseket tennék egy _magyar szinten-remek focista, Futács Márkó hazahozatala érdekében! Akkor Böde valóban visszavont támadó kp lehetne az igazi helyén. A junior fradisták közül mindenképp játszatnám Péter Antalt, Birtalant, a Csillus fivéreket és persze Holmant is foglalkoztatni kell továbbra is! Hajrá Fradi!

 • Egy òrí val elôrébb í llìtottí k a Fradi òrí jí t is.

 • “Ilyen végeredmény is régen volt hazai pályán” í­rod kedves lalolib, bizony-bizony drága barátom kerek egy esztendeje(2013. március 30.) esett meg velünk, méghozzá az Eger ellen… a félidei eredményt is elárulom neked: 2:0 Böde és Jenner góljaival. A második félidőben is betalált Dani, és Somália. 😛 😉 😆

  • Igazad van Barátom! Most már nekem is eszembe jutott. 🙂
   Ráadásul azon a meccsen volt az az emlékezetes Leonardo szóló amikor a végén megpróbálta alányeste átemelni a kapuson.
   Ezután í­rta L.T.Karcsi róla a következőket:
   “A magyar szurkoló azonban a végtelenségig hálás, ha igazi spí­lert lát, ennek legékesebb bizonyí­téka az volt, amikor a Népstadionban lejátszott Ferencváros-Eger meccsen a zöldek brazilja két, felsőtestes kí­gyómozdulat után egyedül vezette a vendégek kapujára a labdát, majd ahelyett, hogy a legkézenfekvőbb módon elgurí­tott volna a kapus mellett, alárúgott, s í­gy csak a felső lécet találta el…”
   Azért halkan megjegyzem, hogy szombat este Neked sem jutott az eszedbe. 🙂

   • Persze, hogy nem!!! De ez nem is csoda, egy ilyen felejthetetlen í­ró-olvasó találkozó és a “világ legjobb Fradi-Pápa meccse”(L.T.K.) után!!! 😉 😮 😀

 • Ahogyan í­rtam régebben nagyon sajnálom,hogy ezeken a találkozókon nem tudok részt venni,mert ahogy sokan itt tudják nem dolgozom Magyarországon,de szerencsére figyelemmel tudtam követni a munkahelyemről a meccset-természetesen nem olyan intenzí­ven-,de 3 gólt éppen elcsí­ptem.
  A meccs előtt arra készültem,hogy ha most is megint minden rosszul sül el utánanézek,melyek azok a csapatok,akik nem tudtak legalább 3 gólos győzelmet aratni 21 forduló alatt.Szerintem egy kezemen meg tudtam volna számolni,és ami szomorú,hogy Mi is benne lettünk volna.
  De nem í­gy lett hála Istennek.
  Éjjel hazaérve megnéztem az összefoglalót és különösen a játékosok gól utáni reakciója tetszett.
  Bí­zom benne,hogy sokakban felszabadult egy gát és a hátralevő összes meccset megnyerjük,akkor talán mondhatjuk,hogy valamit elért a csapat,mert a négy “tavaszi” elrontott bajnoki mérkőzés 3 pontjaival most bajnoki cí­mre törhetnénk.

  Hajrá Fradi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső