Feljegyzések a fotelból – nem csak a mérkőzést vesztettük el

fotelszurkoloPercek óta csak ülök a gép előtt és semmi értelmes dolog nem jut az eszembe. Legszí­vesebben egy hangos és elnyújtott Hajrá Fradi kiáltással üzennék a világnak, hogy még létezünk. Már az is butaság, hogy ilyen üzenetet kelljen küldenem, de a mostani lelki állapotomban szükségem lenne egy kis megerősí­tésre.

Pedig mást is tudnék üzenni, hiszen tegnap este nem csak a mérkőzést vesztettük el, hanem sokkal többet. Ezt annak ellenére mondom, hogy tisztában vagyok azzal is, hogy ennél sokkal jobb Fradi is kapott már ki Újpesten. De most sokkal többről volt szó. Most nem csak a három pont megszerzése volt a cél, hanem a lassan teljesen elvesztett illúziónk visszacsalogatásáról.

Három éve vártunk erre a derbire. Három éve élt bennünk a remény, hogy majd ha visszajutunk, akkor elszámolunk a bennünket a teljes megsemmisí­tést akarókkal. Ahogy a Vasas ellen nem jött össze (pedig méltó bosszúnk első állomása lett volna), úgy Újpesten sem sikerült. Hiába vezettünk, az örömünk nem tarthatott sokáig. Fitos gólja után egyből az jutott eszembe, hogy nehogy megismétlődjön a debreceni mérkőzés, és a második félidőben megbosszulja magát a túlzott óvatosság. De talán végig sem értem a gondolatmenettel és máris egyenlő lett az állás.

Ahogy az eddigi fotelszurkolós jegyzeteimben nem foglalkoztam szakmai kérdésekkel, í­gy most sem akartam megtenni, de néhány dolog mellett már nem tudok szó nélkül elmenni. Megengedhetjük magunknak, hogy a csapat egyetlen igazi középhátvédjét mondva csinált indokokkal felfüggesztjük? Vajon miért nem lehetett az egész cirkuszt néhány nap alatt lezárni? Miért hajbókolunk annak a szervezetnek, mely minden cselekedetével a Fradi ellen van? Miért nem a játékosunkat, a csapatot védjük a támadások ellen? Vajon a csapat edzője a vezető gólunk után miért nem ugrott fel, vajon miért nem csapott a levegőbe? Tán nem akart úgy járni, mint én a Zete ellen, hogy a gólörömben kárt okoztam kedvenc fotelemnek? Pedig ő nem is a közel hatvan éves fotelben ült, hanem a Ferencváros ősi ellenségének a stadionjában. Vagy csak le akarta í­rni a góllövő nevét, nehogy elfelejtse?

Elnézést ha ironizálók, de szeretnék válaszokat kapni, mert még mindig látom magam előtt a Fradi szurkolók arcát a mérkőzés után a lelátón. Talán abból is kéne egy videót összevágni és levetí­teni a vezetésnek, hogy lássák, mit is jelent számunkra egy Újpesten elszenvedett vereség. Nem győzöm hangsúlyozni, nem csak a mérkőzést vesztettük el. Nézve azokat a csalódott arcokat és hozzá képzelve a több ezer Fradista lelki állapotát, nem csodálkozom magamon, hogy képtelen vagyok normális gondolatokat megfogalmazni. De most igazából nem is érdekel.
Most nem is foglalkozom a nyelvtani szabályokkal, a mondatszerkesztés alapvető előí­rásaival, csak egyszerűen ki akarom í­rni magamból a keserűséget.

Tisztában vagyok azzal is, hogy ez nem lehet megoldás, de mivel az előbb feltett kérdéseimre nem nagyon akar senki sem válaszolni, csak ez maradt. Pedig tudom az örök igazságot, mely szerint ha valami hiányzik, akkor tenni kell valamit. Én tudom, de vajon mások is tudják? A szurkolók igen, mert ők már a mérkőzésen üzentek. Lépni kell, mert már csak két pontra vagyunk a kieső helytől. A FERENCVÁROS van két pontra a kieső helytől! Ha tudnék igazán angolul, most leí­rnám úgy is, mert ez már több mint szégyen.

Jogtalanul ki lehetett minket zárni, de egy Ferencváros „jogosan” nem kerülhet olyan helyzetbe, hogy veszélyben legyen az, ami számunkra örök: az nb1-es tagságunk. Ilyenkor váltani kell, ilyenkor egy magára adó edzőnek távoznia kell. Egyszerűen nincs más megoldás.

Egy héten át készültünk a derbire. Vesztettünk, de nem csak három pontot. Annál sokkal többet.

– Lalolib –


21 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – nem csak a mérkőzést vesztettük el bejegyzéshez

 • …most még az ftc.hu oldalt sem lehet megnyitni…gyanús…

 • Azért álljon meg a nászmenet. Nem számoltam ki, de már kb elérte a milliós nagyságrendet a Bobby nyilatkozatstopja miatt kiszabott büntetés, erre le mer olyat nyilatkozni, h ő nem fizet…
  Normális helyen ilyenkor ajtót mutatnak az illetőnek. Érdekes, h Dragót (és Lipcseit) meghurcolják, közben meg fejetlenség uralkodik az egész klubon belül. Berkitől kezdve Robinsonon át Davisonig elkezdődhetne egy megtisztulás, mert ennek nem lesz jó vége.

 • Ha jól tudom nem vettünk senkit. Ingyen érkeztek a McCabe hálózatból akik jöttek. Lehet hogy rossz a két spanyol, de jobbak mint a feketék akik előttük itt voltak. Joaquin pl egész jó védő. Kb egyforma a tudásuk Lowton-al. Mamic meg Alkantara még semmi extrát nem nyújtott. Ahogy Rósa sem. Ő is hol jól játszik, hol nem is venni észre, hogy a pályán van. Nálunk azért ennél több kellene.

 • 1. Botranyos, hogy partnerek voltunk Dragonerek meghurcolasaban, a debreceni felido ota min 5 pont ment el Dragoner hianya miatt !
  2. Bobbyt nem kell hazakuldeni, most Angliaban van, a vezetesnek nem szabadna visszaengedni a Fradi elso csapatanak edzoi oltozojebe.
  3. A jatekosvasarlasaink szinvonalat huen mutatja a ket spanyol jatekos tudasszintje, ezert nem bizom en a teli nagy bevasarlasban.
  4. SOS, meg egy ruha es kiesohelyen vagyunk ! EBRESZTO !

 • Zöld igazad is van. Az a baj ezzel, hogy mint te is tudod az utánpótlásunk jelenleg igen gyenge. Egyedül, Bence, Megyó meg még esetleg Kulcsár az akire számí­tanék. A többinek kell még legalább két év. Az emlí­tett fiatalok mellé El lehetne hozni azokat akiket emlí­tettél még egy kettővel kiegészí­tve, de viszont a fiatalok mellé kell pár idősebb kemény ember, akik ha kell leütköznek bárkit. Gyepi, Tí­már, Dragi mellé jó lenne a Kulcsár meg az MTK-s Kanta vagy még valaki. Pistát is mindenki temette mikor idehozták aztán vágott negyven gólt majdnem. Most is csak azért nem megy neki mert a 4-5-1-ben megeszik a védők. Más felállásban állí­tom már 6-7 gólnál járna.

  Juhász Attila
  Nyilasi jó lenne szakmai igazgatónak. Irányí­taná az utánpótlást és vásárolná a játékosokat. Mellé egy jó edző kellene. Varga Zolival az a baj hogy túl beképzelt. Még emlékszem a Newcastle elleni nyilatkozatára. “Ötöt rúgunk az angoloknak idegenbe….” Aztán majdnem annyit kaptunk. Plusz szerintem ő sem vállalná amí­g az angolok í­gy irányí­tják a Fradit. Az utóbbi évek legjobb edzői közül kellene választani. Egervári, Gellei, Garami hármas közül.

 • KyoPityus, attól függetlenül h szeretettem az általad emlí­tetett játékosokat a maguk korában, Szkuki és Töki öreg már, Tí­már és elindult a lejtőn, Gyepibe még van potenciál, épp ezért esze ágában sincs hazajönni, előbb lesz az angol 6-7. osztályban, minthogy hazajöjjön, úgyhogy maradjunk annyiban a múlt épí­tése helyett már lassan a jövőt kezdjük el épí­teni. Ide Tóth Bencék, Megyerik kellenek!!! A Diósgyőrben (Takács, Balajti), Pápában (Heffler) de még a többi csapatban is vannak fiatalok, akikben van jövő és nem talán nekik még nem az a fontos, h hány milliót keresnek havonta.

 • A két legendás nyolcasnak, Nyilasi Tibinek és Varga Zolinak kellene közösen átvenni a csapat irányí­tását, semmi harag nincs és nem is volt köztük csak a sajtó találta ezt ki annak idején. Ők igazi fradisták és rövid idő alatt rendbe tennék az egész Ferencvárost. Ha az angolok akarnak valami eredményt akkor ezt nekik is be kell látniuk. Persze ha csak Sheffield fiókcsapatnak akarnak minket használni akkor teljesen mindegy. A jelenlegi idegenlégiósok mindegyikénél van a keretben legalább két két olyan MAGYAR fiatal aki ugyanezt vagy jobbat produkálná. Boros Bánk Leventéék már hónapok óta mondják, hogy ez az egész egy nagy lózung ami ma a Fradinál folyik. Szó sincs szakmáról. Berki Krisztián -- az angolok helytartója…… MINDÖRÖKKÉ FERENCVÁROS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Szerintem a héten lemond Bobby ! se nyilatkozat semmi mély csönd remélem vihar előtti!!!!

 • Jó rendben, elragadott az indulat…

 • kt
  ez érdekes…
  Én úgy tudom (éppen tőle) hogy esze ágában sincs addig visszajönni, amí­g ilyen viszonyok uralkodnak a Fradinál. Terryék utasí­tották Bobbyt hogy játszassa ezeket a játékosokat akiket ide küldenek, hogy később jobb pénzért el tudják adni. Nálunk felértékelődnek egy kicsit. Ez itt üzlet. Nem véletlenül tesznek ki minden magyart a csapatból Dragiról, Lipcseiről, Szkukalekről tudják hogy jó kapcsolatuk volt a szurkolókkal. Szkukit ugye el is küldték, Petit megpróbálták (ő sem marad a szezon vége után ez biztos), Dragira meg most szálltak rá (ami nem véletlen). Terryt infókkal Berki látja el ez egyértelmű. Nyilasi meg tud ezekről a háttér dolgokról. Éppen ezért mondta, hogy ő ide ezeknek nem jön bábfigurának, mert az ő szakmai tekintélyét ezek ne rongálják. Teljesen jogos és egyetértek vele. De amint változna a helyzet egyből jönne ha hí­vnák és abban biztos vagyok egy két éven belül bajnoki cí­münk lenne. Ő elküldené innen a felesleges partizánokat. Az ő hí­vására sokan visszajönnének külföldről is Gyepi, Tí­már, Szkuki szerintem vissza lenne hozva, de nem mondom kétszer sem, hogy Tökölit is visszahozná. így már kicsit jobban hangzana a kezdő 🙂
  Bye bye Berky, Terry, Bobby!

 • kt,

  A véleményedet kéretik kulturált stí­lusban, mást nem megbántva megfogalmazni!

 • Nyilasi el is vállalná most, úgy veszem ki a Sport 1/2-beli nyilatkozataiból…
  meg kéne vagy 6 magyar játékos, akiknek jelent is valamit a Fradi.

 • nem tudom mit szólna ez a tehetségtelen vezetőség ha nem lennének nézők a következő hazai meccsen.Gyerekek nem szabad kimenni mert magasról tesz ránk a vezetőség Bobby meg hazamehet!!! NYILASI TIBI kell ide mint 1992-ben

 • A vélt/valós problémákat orvosolni lehetne nagyon könnyen: tájékoztatás.

 • Lalolibbel és az előttem szolokkal is egyetértek. Ki kell mondani azt ami a szurkolókat bántja, nem kell szönyeg alá söpörni a véleményeket. Csak az a baj, hogy azok akik tenni is tudnának, angliában vannak. Vajon miért nem jöttek el az év rangadójára?

 • A Berki Tatán egy negyedosztályú csapatban volt cserekapus (én láttam eleget), annyi FRADI érzés van benne, mint a kistelekiben.Mit vártok tőle?K..ra lesz..ja a vereséget,is meg minket is.Plusz abszolút alkalmatlan, hogy azt ne mondjam nem ér fel arra a szintre amit ebben a pozí­cióban elvárható lenne.Érettségivel…

 • Nem tudom ki h van vele, de engem rohadtul idegesí­t, h már 3. mérkőzés, amin Bobby nem nyilatkozik. Dragót elmeszelték csak úgy, mindenféle bizonyí­ték nélkül -- a csapat nem bí­r el egy ekkora érvágást. A klubvezetőség még a csapat szintjét se éri el, egy rakás amatőr alkotja sajnos most a Ferencvárost, kedvenc csapatunkat. Az egycsatáros ivelgetős játék sem nekünk való, mikor jön már rá Bobby erre??? Nem mennék bele bővebb szakmai elemzésbe, de a két spanyol is eszméletlen gyenge, Ferenczi szőkőévente kerül helyzetbe, többnyire azt is kihagyja, bár az utóbbi meccseken azért javult a statisztika. Csatlakozom az előttem szólókhoz, tényleg nem mehet í­gy tovább!

 • Minden pontosan igy van…Nem mehet igy tovább.

 • Lalolib teljesen egyet értek veled mindenben. Én is ezt a kérdést próbálom feszegetni egy ideje nálunk. Miért kell nekünk egy olyan edző, aki nem veszi észre a hibákat? Miért van nálunk olyan vezetőség aki úgy fél, hogy fülét-farkát behúzza Kisteleki neve hallatán? Miért vagyunk saját magunk ellensége azzal, hogy egyik legjobb játékosunk nem engedjük játszani. Érthetetlen dolgok ezek. Közben a meccs végén Berki Krisztián röhögcsél a VIP lelátón Újpesten. Miféle világot élünk. Hjaj szegény Simon Tibi… Korbáccsal kergetné őket végig az Üllői úton! Itt már nincs mese. A következő meccsen lépni kell. Ez í­gy nem mehet tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.16:30 TV:M4Sport
Categories
10.21.17:45 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső