Feljegyzések a fotelból – Szégyen és gyalázat

24 hozzászólás a(z) Feljegyzések a fotelból – Szégyen és gyalázat bejegyzéshez

 • Egyet értek paul hozzászólásával. A poltikát kerüljük minél jobban, az ha valahová beteszi a lábát, akkor nincs olyan erő mely ki tudja onnan rúgni. Befészkeli magát és szétrág mindent. Kárt okoz mindenhol és mindenkinek.
  A fradit tessék meghagyni nekünk szurkolóknak, mert az kizárólagosan csak a miénk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Kedves DrPál!! Nagyon kérem, hogy ebbe a témába ne keverjük bele a politikát! Ha erről akar irogatni, akkor más fórumot próbáljon keresni. Jelen esetben néhány balhét kereső huligánról van szó, akik éppen azon fáradoznak, hogy szeretett klubunkat örökre eltüntessék. Én a Draskovics féle bejelentésnek örülök, aki elrendelte, hogy végre határozottan intézkedjék a rendőrség, és végleg söpörjék ki a csőcseléket a lelátóról, ill. ne kerülhessen többé oda. Merthogy állí­tólag van már ilyen törvény, ezt lehetne alkalmazni. Utána beszélhetünk majd a csapatról, mert a mai társaság akkor sem kerülhet feljebb a 10. helynél, ha megszakad a pályán. Minőségi játékosokat kellene hozni, ill. NEVELNI, hiszen a Fradi mindig is erről volt hí­res.

 • Engem is mélységesen felháborí­t az amit szombaton a Szentélyben át kellett élnem. Az amit a “csapat” egy órán keresztül produkált az minősí­thetetlen. De amit a magukat Fradistáknak tartó balhézók műveltek arra nincs mentség. Köztörvényesek!!!! Nincs joguk anyagilag megkárosí­tani másokat. Egy jobb kocsmában ennél kevesebbért is osztottak már sallert. Persze ezt képletesen értem. Ki kell tiltani örökre ezt a csürhét a Szentélyből.
  Ha az ő reakciójukat vennénk át már rég nem lenne Szentély szétvertük volna már évekkel ezelőtt.

 • Balinqu, Természetesen nem jogosí­t sem fel senkit arra, hogy í­gy viselkedjen.

 • Elfogadom,hogy hintába lettünk ültetve,de ez nem jogosit fel ilyen eseményekre!Nagyon nem mosnám össze a két dolgot.Most a legfontosabb,hogy nem a stadionba tartozokat kiüldözzék onnan.Sőt azokat a játékosokat is,akik ebben segitséget nyujtajnak.Tudom én is,hogy vanank olyanok akik napi kapcsolatban állnak ezekkel a csoportokkal.Mindegy ki milyen ikon,ha azokkal kokekkál akik kárt okoznak,akkor menjen velük ő is.És nincs kivétel!

 • Jackie,

  Úgy látszik bármilyen fordulat van, mindig egyre gondolunk. Mérhetetlenül el vagyok keseredve, hogy megint hintába lettünk ültetve.

 • Tiszelt Fórumosok !

  Van egy régi etruszk mondás: K I T Ö R N E A Z E T N A, H A L E H E T N A ! Kérdezem én. Vajon 3:1 -es Fradi vezetésnél bekövetkezett volna a ” l á v a ö m l é s ” ami a meccset követett ?
  Még egy régi karikatúra jut eszembe. Abból az időből, amikor is Vincze Géza edzőnek sikerült a patinás Ferencvárost az utolsó helyre kormányoznia. Rajzunkon a szurkoló fogta az NBI-es tabellát és feje tetejére állí­totta azt. -- A k k o r i s e l s ő a z FTC ! (igaz csak hátulról ) Lassan itt tartunk..

  Régen í­gy gúnyolódott a B-közép lelátó : Bödör, Kuti, Kovács III. ! Közeleg az NB III. Nehogy megéljük

 • BLA MA ! ÉS M I LESZ H O L N A P ?

 • Uraim !

  Nem tudok mást,mint konstatálni: ” A FRADI EGY ELTŠ°NT ILLÚZIÓ ! ” Az a Fradi,ami sokunk lelkébe beleégett,az már csak emlék,a fájdalmasan nagyszerű múlt ! Éppen úgy,mint Nagy-Magyarország,Mátyás király,vagy 1956 !
  A tulajdonosról kiderült,hogy a fociban egyáltalán nem vérprofi (lásd hogyan vergődik a szí­ve csücske SHu is ! ) .! A Zrt vezetéséről és működéséről sem egy világcég hazai zászlóshajója jut az eszembe ! A szakmai stábra és a játékosokra szót se vesztegessünk…
  S nekem a törő-zúzó” szurkolókhoz ” semmi közöm ! Szóval maradnak a múlt relikviái,a merengés a régmúlt dicsőségen,egy-egy kellemes beszélgetés néhány hozzám hasonló golyóérett ősbölénnyel…
  Barátaim,ne erőlködjünk! Én ha Rómába járok, nem remélem,hogy a Forum Romanumon Ciceróval tudok találkozni,de azért mindig megnézem a szí­vemnek oly kedves romokat…

 • Elnézést,de azt elfelejtettem, hogy ezután fog kiderülni, kinek mennyit is ér a Fradi. Hogyan állnak az ügyhöz angolok és hogyan a szurkolók. Itt csak teljes összefogással lehet eredményt elérni.

 • Őszintén félve jöttem fel az oldalra.Mivel egész nap a temetőket jártuk, csak most tudtam informálódni. Féltem attól, hogy a harag és düh fog eluralkodni itt is, ahogy egyes oldalokon, ahonnan valószinüleg ki is indult a balhé. A szégyen és gyalázat irással teljesen egyetértek. Hasonlót érzek én is. Többet nincs is értelme hozzá tenni, mert az előttem í­ró mjozef22 mindent elmondott helyettem is. Eddig is szerettem ide járni, és ezután is rendszeresen olvasni fogom az oldalt. Köszönöm, hogy vagytok! 🙂

 • Ritkán szoktam hozzászólni, egyrészt azért mert a szerkesztő szerintem lehetőség szerint ne kommentelje saját oldalát rendszeresen, másrészt nem szeretek í­rni, í­gy más oldalakat is többnyire csak olvasok. Most viszont olyan események történtek, amiről nehéz nem elmondani, leí­rni mindenkinek vérmérséklete szerint a véleményét, érzéseit.

  Sokminden kavarog bennem, de tulajdonképpen már mindent leí­rtak az előttem szólók a kommentjeikben. Most valamiből újra erőt kell merí­teni, hogy lássuk értelmét a folytatásnak és átsegí­tsük egymást a holtpontokon. Nekem (nekünk) itt van ez az oldal, ahová ellehet menekülni, bele lehet temetkezni a munkába, vagy belekezdeni másba, ha valami akkor épp nem okoz örömet.

  Amikor elkezdtük, már az elején megfogalmaztunk magunknak a célt, megállapí­tottuk a határokat, hogy miről szeretnék í­rni, illetve milyen legyen az oldal felépí­tése és kinek szóljon, amit most nem szeretnék részletezni, csak két szót kiemelni.

  KINEK SZÓLJON.

  A internet világában nagyon nehéz megállapí­tani, hogy pontosan ki olvassa az oldalt, illetve eljut-e az üzenet azokhoz az emberekhez, akiknek készül. Az olvasottsági adatok és más mérhető statisztikákból sok mindenre lehet következtetni, de igazán csak a kommentekből lehet reális képet kapni az oldal olvasóinak összetételéről. Eddig is voltak jelek, amiből arra lehetett következtetni, hogy jó az irány, ránk találtak sokan, akiknek nem bulvár jelenti az értéket.

  De! A mai fotelszurkoló alatti hozzászólások volt a vizsga, ha valaki sohasem olvasta az oldalt, csak ezt az egy cikket és a hozzátartozó hozzászólásokat, az rögtön tudja, hogy hová tévedt. Van aki itt marad, van aki tovább lép azonnal. Én itt maradok és jóleső érzés töltött el, hogy egyetlen szót sem kellett egy ilyen nehéz napon kitörölni a kommentekből.

  KÖSZÖNÖM.


  ui.: ez egy automatikusan generált levél, kérlek ne válaszolj rá 😉

 • Nem kell itt szépí­teni a dolgot.Ott álltam közelben és láttam mindent.Célzott szurkolói rendbontás történt.Szándékos károkozás.Bünözökröl van szó.Ki kell emelni őket és örökre eltiltani a stadiontól.És nem kell foglalkozni azzal,hogy ez most szabáylos vagy nem.Pereljék be klubbot,az mégis csak olcsóbb mint az mlsz büntetések.Plusz még több szurkolo is fog jönni,nagyobb lesz a bevétel.Nem kell megijedni ezektől,csak bandában nagy fiúk.HAJRÁ FRADI!

 • csak visszajöttem, mert hosszabban is el kell mondanom amit akarok, főleg az előttem szóló miatt. azt hallottam én is innen onnan, hogy ki akarják csinálni a Fradit, de igazából nem hittem el. mert miért is? ki a fenének vagyunk utban? az még oké, hogy az ingatlan sokat ér, de ilyensokat? talán azok vannak a háttérben akik elől az angolok megszerezték az ingatlant? ez érdekes lenne, de nálunk minden elképzelhető. az tegnap is nagyon látszott, hogy nagyon szervezetten mozogtak a fiúk a lelátón. és főleg akkor mikor újból elkezdték a meccset és azonnal dobták a petárdát, hogy a bí­ró biztosan lefújja a meccset. ennyi véletlen meg nem szokott egyszerre történni. akérdés már csak az, mi lesz ezután? vajon miért hallgat a Fradi vezérkara? tán nemvoltak ott?

 • nagyon igazad van Hold! arra azért kí­váncsi lennék, hogy vajon mi legyen a megoldás?

 • Néhányatoknak már nyárom elmondtam, 1963-ban megkaptam a fülest, hogy a Fradit úgy akarják lehetetlenné tenni: provoktárokot épí­tenek be a részekre zilált táborba. S ezek még most is ott vannak. Amí­g mozgásterük van, -- és akad olyan hülye, aki sajnos hallgat rá -- addig nehéz bármit is csinálni…

 • A tegnapi események teljes csődöt mutatnak. Mi az V.szektorból néztük a mérközést.Teljesen érthetetlen számomra ,hogy azt a 50-100 embert nem lehetett kiverni a stadionból.A bí­ztonsági igazgató teljes csőd.Már hétfőn le is mondhat. A saját bí­ztosági emberek mind haverok a 16 szektori fiúkkal. ez lett az eredménye.De ennek már volt előzménye : MTK mérközés holokausz ellenes transzparensek senki nem mert bemenni a szektorba rendet tenni, inkább megmagyarázták hogy ez í­gy jobb volt .MLSZ kb.2000000Ft. büntetés. A második a Videoton ellen 0-2 a kispad mögött vagy 30 ember ( vagy állatt ) de egy bí­ztonsági ember sem mert bejönni. Kérdezem miért ??????
  Mert haverok, itt is minden le van osztva . BERKI ezt miért engedi ???? Mert egy bábú. Addig ne a szúrkolókat szidják amig ,meg sem próbálnak rendet tenni.Nem a TÁBORRAL van a baj ,én is mi is ott nöttünk fel,de még sem törtünk -zúztunk. A Hipós Feri és barátai ma már olyanok mint a bárányok.
  Ez egy új generáció a 16 szektor ,persze mindig csapodnak hozzájuk.
  MEDDIG kell türnünk mi bérletesek azért vesszük a bérletet minden évben mert szórakozni szeretnénk mint a szinházban.
  De már a tökünk televan a férgektől.

 • Nagyon örülök (és közben halkan sí­rok mint az előttem szólok), hogy vannak még olyan szurkolók akik a rendet szeretnék látni az Üllői úton és az egész országban. Azt, hogy valójában ki vagy mi okozta a tegnapi balhét, azért az sokkal összetetebb mint ahogy mi gondoljuk. Mert lehet is bünbaknak kikiálltani az egyes politikai erőket (balról és jobbról is), de vajon milyen szinten állnak azok akik követik? Vajon milyen elbutult, erkölcsileg lezüllött ország lettünk? Nem vagyok mai gyerek, elég sokat megéltem már, balos és jobbos kormányt is, de egyik sem akart igazából leszámolni a szélsőségekkel. A baloldalnak szükségük van rájuk, hogy riogassák a hiveiket, a jobbosoknak meg a szavazutokra van szükség és arra, hogy megmutassák az erejüket. Kedves Dr.Pál! Várhatjuk itt a politikai változást (mellesleg szeretném én is), de nincsenek illúziuim. Ha azon az oldalon komolyan gondolnák akkor nem támogatnák őket. Sajnos nem látok kiutat.

 • figura24.   tegnap én is kint voltam a meccsen. igaz focinak nem volt köze. de amit az a az 100-200 embernek nevezet személy aki magát fradistának nevezi magát az már sajnos ránk is szégyen a becsületes szurkolok felé. mit képzelnek magukrol már itt lenne az ideje hogy a kormány hozzon ezzek ellen valami büntetési formát hogy ki lehessen szoritani a stadionokbol.mi isszuk meg megint a levét zártkapus mecseink lesznek azok a huligánok véget. egész este sirtam a csapatunk véget hogy ilyen gyenge de ez nem megoldás amit szurkolonak nevezet emberek csinálnak.         

 • 1. Szándékosan akadályozták meg a meccs folytatását szélsőjobboldali szimpatizáns csoportok tagjai. 2. Senki nem bérelte őket fel, ők olyan hülyék, hogy azt hiszik, ők fogják megmondani a tulajdonosoknak, ki vezetheti a Fradit, ki lehet az edzője, stb. Ez erőszakos létükből fakad, azt hiszik, MINDENt el lehet érni erőszakkal. Mint Fradi drukker, annyira szégyellem magam, hogy azt kí­vánom, vonuljon ki az angol tulajdonos, vegye ki a pénzét az egyesületből és hagyja itt az egészet. Jöjjön, aminek jönnie kell. Legyen újra amatőr csapat a Fradi, a kerületi bajnokságban. Vesse le ezt a bandát, mint ismertő jegyet. Vagy inkább szünjön meg az egyesület. Úgy tűnik nincs rá más orvosság. Elég volt.

 • Csak idéznem kell sajnos. Lehet szeretni, gyülölni, de ritkán szokott tévedni:
  “Szkeptikus vagyok a Fradi jövőjét illetően. Annyian próbálták már megmenteni a klubot, s mind szélhámos volt. Éppen ezért az angoloknak is csak akkor hiszek már, ha majd áll az új stadion, a csapat pedig az európai kupákban szerepel.” -- Varga Zoli

 • Nem gyártanék összeesküvés elméleteket, hiszen azt ma Magyarországon hivatalból üldözi a -- ma még aktí­v, de jövő májusban már remélhetőleg nem -- Parlamentben ülő törpepárt klientúrája. Én csak annyit mondanék meg kellene nézni ki utalt 2006-ban a Magyar Televí­zió ostromát irányí­tó “futtballdrukkerek” számlájára és ugyanezeknek kik
  fizettek tegnapi szolgálataiért újfent?
  Azt hiszem a válasz most is valahol az MSZP székházában lenne keresendő, talán Lendvai Ildikót, Kisteleki Istvánt és a többi remekül konspiráló emberkét kellene megkérdeznünk… Ami tegnap történt újra csak egy figyelemelterelés volt, elterelni az ország, az emberek figyelmét a valódi bajokról és azok okozóiról. Hiszen minden értelmes ember elhatárolódik a balhék okozóitól ez nem kérdés. Miattuk nincs néző, nem mennek a családos emberek évek óta még a Szentély közelébe sem. Én 89-től 2004-ig jártam rendszeresen Fradi meccsre és a Klub iránti szeretetem és tiszteletem még a tegnapihoz hasonló események sem tudják megváltoztatni. Ugyan -- a tegnap is balhét okozó emberkék miatt -- már csak messziről drukkolok szeretett csapatomnak, de én -- és valószí­nűleg ezzel sok más ember is í­gy van -- sosem válok ellendrukker károgóvá, nem leszek (sün-) Dózsás, (Czinege Lajos-féle) Honvédes, (Horn Gyulás-) Vasasos, vagy (ÁVH-ás) MTK-ás. Drukkolok a mindenkori magyar focisikereknek, legyen az válogatott, Debrecen, utánpótlás, bármi. De… Sosem fognak ezek nekem többet érni mint a Ferencváros. Úgy gondolom a mindenkori balhék kezelése viszonylag egyszerűen kézben tartható lenne. Kártyás, névre szóló beléptető rendszer, folyamatos ellenőrzések, hogy a delikvens a helyén ül-e, aki ezt megtagadja a következő meccsre már nem is kell elfáradnia. A pálya minden egyes szegletének bekamerázása és a részletek kinagyí­thatóvá tétele, mindez jól jön még a bí­rósági bizonyí­tásokon. Ha a Klubnak esze van a büntetést is már át-htk-ázza a tegnapi renitenseknek. Ha esetleg valami a jogi szabályozásból hiányzik, azt sürgősséggel a Parlament elé kell terjeszteni, most legalább gyorsan kiderülne kinek is áll érdekében a jelenlegi helyzet konzerválása … 🙂 Ami biztos, a tegnap balhéokozók túlnyomó többsége arra sem vette a fáradtságot, hogy arcát eltakarja, mindez -- nekem legalább is -- azt sugallja a dolog előre szervezett volt és az elkövetők biztosak voltak bántatlanságukban, ezt nekik valaki(k) nyilván előre megí­gérték… Tehát azt kellene megtalálni ki is fizeti a révészt, ki pénzeli ezeket a hivatásos bajkeverőket? Illúzióim nincsenek ez nyilván sosem fog kiderülni.

 • IGENIS KÖVETELEM ,HOGY AZT 2-300 GAZEMBERT ÖRÖKRE TILTCSÁK KI A STADIONBÓL.EZEKRE SEMMI SZÜKSÉGE A KLUBNAK.REMEGEK AZ IDEGTŐL.KÖNYÖRGÖM,TÉRJÜNK MÁR ÉSZHEZ.HA ITHAGYNAK AZ ANGOLOK NEKÜNK VÉGÜNK,ÉS AKKOR FRADI ÉLT 110 ÉVET.TISZTELT NYILASI,ALBERT,NOVÁK stb. CSINÁLJANAK MÁR VALAMIT MERT AMIT NAGY KESERVESEN , RENGETEG MUNKÁVAL FELÉPíTETTEK NÉHÁNY IDIÓTA MIAT MOST MINDEN ODAVÉSZ.ISTENEM SEGíTS ? SíROK A MONITOR ELŐTT-TELJESEN KIKÉSZÜLTEM.EZT MEGÉLNI,AZT HITTEM NINCS LEJJEB,TÉVEDTEM. SOOOOOOOS,SOOOOOS.

 • Elnézést kérek, de képtlen vagyok ép ésszel gondolkodni. Ehhez már nem lehet mit hozzátenni, ez a teljes véget jelenti számunkra. Csatlakoznék a szerzőhöz, vajon ez kinek áll az érdekében? Vajon aklub miért nem tudja kiszorí­tani azt a néhány száz embert a stadionból akik nem oda valók? A vereség is fáj, a játék szinvonala mégjobban, de ami a második félidőben törtépnt, az már borzalom. Még most is remeknek az újjaim. Abban is hagyom, talán később még leirom amit érzek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport