Fradi szurkolók a múltból: Csala Zsuzsa, a komika

csala-zsuzsa_0704Mérhetetlen jókedv fogott el a következő cikk olvasásakor. Amikor női Fradista szurkolókkal találkozom, rendre valamiféle elégtétel érzése kerí­t hatalmába. Úgy érzem ez egyfajta visszaigazolás valami olyasmi okán, hogy lám, nem csak kifejezetten férfiak kiváltsága lehet a lelátókon szakértelemmel szurkolni Magyarország legjobb csapatának – és nem feltétlenül nemhez kötött eme szí­vderí­tő elfoglaltság – hanem a női nem is érezheti úgy, hogy együtt lélegzik a csapattal.

Tartozom egy vallomással! Bármily meghökkentő is ez egy született Fradistának, nálam nem volt ez mindig í­gy. Nem szí­vtam az anyatejjel együtt magamba, nem volt ez az eredendő rajongás a Fradiért, nem volt a kezdetektől fogva belevésve a tudatomba. Felnőttként volt szerencsém megismerni ezt a mérhetetlen szenvedélyességet, ami a Ferencváros csapatát körüllengi, és eleinte még, mint afféle laikus futballrajongó voltam jelen a mérkőzéseken. A zöld – fehérek olyan elemi erővel hengereltek le minden találkozó alkalmával, hogy úgy éreztem az ereimben a vér – lassú de biztos vérátömlesztéssel – a Ferencváros szí­neivel lesz azonos. A lelátók különös hangulata magával ragadott, és hirtelen azon vettem magam észre, Jézusom, bérletes vagyok! A mérkőzések utáni baráti találkozókon remek embereket, professzionális hozzáértőket volt szerencsém megismerni, ahol is az általuk prezentált információk, képek, videók, számadást adtak a Fradi történelméről. Ahogy egyre több kedves, fradilelkületű emberrel megismerkedtem, számomra bizonyossá vált, nem járhatok rossz helyen.

Amikor Csala Zsuzsának a Ferencváros iránti rajongásáról szóló interjúját elolvastam, elsőként felderengtek azok a szí­ndarabok, amelyekben oly sokszor láttam Őt játszani komika szerepekben. Elmosolyodtam és megcáfolhatatlanul egyértelművé vált számomra, hogy egy alapjában is impulzí­v személyiség, mit a Vidám Szí­npad kiváló művésznője, ugyanolyan rajongással lehet a futball iránt, mint kevésbé ismert fradiszí­vű nőtársai a nagyvilágból. Olvassuk hát Őt, ám mindenekelőtt megjegyzem, a futballtörténelem következő lejegyzései tanúsí­tják, nem csak a férfiaké a Fradizmus!

fradi-hirado_1974_10_csala-zsuzsa_0705

3 hozzászólás a(z) Fradi szurkolók a múltból: Csala Zsuzsa, a komika bejegyzéshez

 • Kedves Moncsi!

  Öröm töltött el, ezeket a sorokat olvasva…
  Nagyon örülök neki, hogy egy csodálatos Hölggyel gyarapodott a Fradi család…
  Remélem minél több hasonló hangvételű í­rást olvashattunk majd tőled…

 • Még, hogy nem “nem csak a férfiaké a Fradizmus!”
  Hm…ez érdekes. 🙂 És tanulságos, és szí­vet melengető is egyben. Mert í­gy vagyunk, mert csak í­gy lehetünk egy nagy család.
  Öröm volt olvasni a soraidat.

 • Kedves Moncsi!
  minden elismerésem! ez nagyon kellemes meglepetés. Ettől is család a Fradi család!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
OLDALAK
10.08.16:30 TV:M4Sport
10.21.17:45 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29.18:00 M4 Sport