Fradi szurkolók a múltból: Meglestem két szurkolót (valamikor)

9 hozzászólás a(z) Fradi szurkolók a múltból: Meglestem két szurkolót (valamikor) bejegyzéshez

 • A Fradi-kötődés néha egészen váratlan esetekben is segí­t. Két epizód egyik néhai sógoromról.
  Feleségem családjából — hogy miért, az nem ide tartozik – többen ellenezték házasságunkat. Ez jónéhány évig í­gy tartott. Mí­gnem…
  1974 augusztus 31-én úgy gondoltuk feleségemmel, a legjobb kikapcsolódás egy meccs az Üllői-úton. Ki is mentünk,. s leülve a helyünkre, a feleségem csak bámul szomszédjára: Szia?! Szia… — hangzott a válasz. Az egyik testvére volt. Aztán a sógor rámbámul: Hát te is Fradista vagy? Ettől kezdve megszűnt a maradék ellenérzés is.
  Szegény Boti sógort nagyon megviselte az élet, több ember számára elegendő keserűséget és tragédiát élt át. Csak a Fradi sikerei tartották benne a lelket. Hogy mennyire, a következő történet igazolja:
  1981. június közepén felhí­vta a feleségemet, hogy az egyik testvérük halálát közölje. De láttam a feleségem arcán, hogy a végén alig tudja visszatartani a nevetését. A kagylót letéve nem tudta megállni nevetés nélkül:
  — Te, ez a Boti nem komplett. A következőképpen tájékoztatott: “Meghalt szegény Kazi — de bajnok lett a FRADI”.
  Szóval a testvére halála miatt szomorúságát feloldotta a Fradi bajnoki cí­me. Szegény Boti, most már ő is odaát van.
  (A dátumokat nem csodálatos memóriámnak köszönhetem. Nekem is van adattáram. Amí­g egészségünk engedte, sokat egyeztettem Nagy Bélával. Merthogy történészként kutatásaim során ha valami Fradi vonatkozásút találtam, feljegyeztem.)

 • YSE!
  Nehéz bármit is mondani arról amit í­rtál. Talán egy gondolat, köszönöm, hogy ennyi év után is köztünk vagy! Aki meg odafentről néz le ránk, most biztos büszke, hogy ilyen emberrel osztotta meg az életét. És büszke arra is, ahogy itt, ezen az oldalon ilyen stí­lusban ápolják a Fradi örökségét.

 • Kedves Lalolib! Mikor kint fagyos az idő, akkor behozzuk viráginkat a szabadból. A külvilágtól elzárt területen öntözzük és ápoljuk őket, hogy megmaradjanak a tavaszra. Ez az oldal számomra egy ilyen meghitt békés hely, szí­vesen gondozom itt a virágaimat.

 • Amikor én elkezdtem meccsre járni (55 éve), ott álltunk az igazi “B-középen). A eégi B lelűátó (az Üllői-úti oldal) “földszinti” állóhelyén. Összepréselődve, mint a szardí­niák. És az >öreg< szurkolók taní­tották a fiatalokat, hogy hogyan is viselkedik egy IGAZI FRADI SZURKOLÓ.

  A hetvenes években a feleségemmel is a kisfiammal hárman jártunk. meccsre. A nyolcvanas években már csak felnőtté váló fiammal ketten. Most egyikünk sem… (Feleségem már odafentről szurkol csak a Fradinak.)

  És nekem eszembe jutnak a régi főszurkolók. Krampusz, Bauer… Most vajon hogyan éreznék magukat…?

  És van egy visszatérő gondolatm, az emlékezetes DVSC elleni meccs óta: ez nem véletlen. A botrányokat valakik, valami vagy valakik éredkében a háttérből szervezik. Szomorú

 • Nagyon szeretném, ha Tibu világa köszöntene ránk, de sajnos egy kicsit mostanában pesszimista vagyok. Nem szabad feladnunk Tibu, ebben igazad van és én sem fogom soha, de néha úgy érzem most mi folytatunk szélmalom harcot Don Quijote helyett.
  Lehet béke és nyugalom ebben a zaklatott közegben melyben élünk? Nehéz rá a válasz. Tibu í­rása segí­tett. Ugye sokan vagyunk akik ezt í­gy gondoljuk?
  Ezért is fontosak Tibu gondolatai, hogy igenis minél többen legyünk!

 • Sosem szabad feladnunk!

 • Nem szabad feladnunk, ezt a régi szellemet kell újra feléleszteni!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ