Fradi szurkolók a múltból: Zöllei János, alias KALAP

25 hozzászólás a(z) Fradi szurkolók a múltból: Zöllei János, alias KALAP bejegyzéshez

 • Ez egy útifilm, vagy sportfilm, a narrátor Kálmán György, a riporter Szónyi János, 3: 54- nél pedig KALAP ÜVÖLTI, HOGY HAJRÁ Dózsa, a film cí­me az, hogy a Pécsiekkel Torinóban, í­me a link. Nézzétek ifjak, vének. Kalapról csak annyit, hogy Taróczy Balázs egy-egy Davis kupameccs előtt mindig megkérte, hogy csináljon egy kis hangulatot. Kalapnak ez nem volt gond, amí­g élünk nem felejtjük el, hí­zo csak a mája odafent zöllei úr! Reméle ott is talákozunk
  https://www.youtube.com/watch?v=w01QutRckHQPécsiekkel Torinóban Pécsi Dózsa Juventus VVK … -- YouTube
  Videotalálatok erre: pécsi dózsa -- torino youtube
  –¶ 17:56
  https://www.youtube.com/watch?v=w01QutRckHQ
  2014. ápr. 18. -- Feltöltötte: Peter Sipos
  Magyarország Pécsi Dózsa SC Rapp Imre Hernádi Ferenc Kincses II. Nándor Kocsis István Konrád I. János …

 • „Erôt honnan mashonnan is mérhetnénk, mint mùltunk tisztasí gí bòl…“

  A fehér szìn az ünnep- és nem mindennapoknak mindennapjaiknak a szìne. A fagylaltos í rusìtò, az orvos, az í rusìtònô…

  A fehér szin az üzenet az örökévalòsí gbòl, mely í tvirìt a zölden. A fehéren és a fehér í ltal mutatkozik meg a legjobban a tisztasí g.

  • Ja, László, ezt nagyon szépen mondtad! De kalaphoz inkább a vidámság illik, mint a szomorúság … amikor megjelent Szegeden, és a hátsdó füvesen játszott tarcsi-meccsen minden szembejövő szegedi drukker képébe belebömbölte: “Megjött a Nyilasi és a Mucha, kinéz nektek ma egy hatalmas ruha…” … Istenem, és tényleg senki sem akarta bántani, mert akkor egyéniség volt … a szegedi vagy csabai drukkerek, ha “égett” a Fradi -- sajnos, nem egyszer-, kajánul csak annyit kérdeztek tőle: “Kalap, MOST mennyi a frutti, a Fradi-rágógumi?” Főleg Csabán húztuk ki sokszor a gyufát … mintha nem is Magyarországon lettünk volna … az valami hihetetlen, hogy ott hogy utáltak bennünket … közben meg Mezőhegyestől Mezőberényig zöld (volt és van) az egész megye … de ott, a “boldog, békés” ’80-as években kaptam olyanokat … nem baj, azért visszasí­rnám a 20-22 ezer néző előtt játszott Csaba -- Fradi és a SZEOL- Fradi meccseket …

   • lacimadí r, a mùlt idôkben sokat olvasok a mùlt “boldog békeidôkrôl” a Fradi pí lyí val kapcsolatban.

    A Kalap személyéven a hozzí szòlí sokní l feltûnt nekem, hogy egy jò pí ran ùgy fogalmaztak mint Te: …senki Sem bí ntotta volna…

    Manapsí g bí ntaní k, vagy sértegetnék egy olyan embert, mint Kalapot, aki kirìna a tömegbôl ?

    Vagyis az ember akí rmilyen szabad, hogy legyen, csak nem igaz és ôszinte.

    De lehet, hogy az ùj Stadion nem csak egy ùj közönséget, egy ùj generí ciòt hoz a meccsekhez, hanem egy ùj fajta Kalap-ot is.

    Nem szabad feladni a reményt. Mí r hí nyszor el akartí k temetni a humort. De még mindig él.

 • Én is nagyon csí­ptem Kalapot !!!!!! Üde szinfoltja volt a lelátónak !!!!
  Hiányzik nagyon amióta elment 😥 Egy jelenetet irnék le most a mi rá annyira jellemző volt:
  1983. Budapest Sportcsarnok Jégkorong VB C csoport, Ha megverjük a kinaiakat, feljutunk a B csoportba…akkor ez hatalmas szó volt! A meccs előtt Kalap hatalmas zászlóval a kezében körbefut / !!!!/ a lelátó alatt és ugy hergeli a közönséget……azonnal 10 ezer torok orditotta a Hajrá Magyarok-at !!!!!! Természetesen győztünk, Kalap végig orditotta a meccset…. Nem lesz még egy ilyen figura sajnos…örökké emlékeinkben őrizzük legendás alakját, fülemben ma is hallom a hangját…..Kalap nyugodj békében !!!!!!!!

 • Óriási figura volt! Szombathelyen is megfordult több esetben . Élmény volt hallgatni a rigmusait! Most már valahol messze árulja a fruttit, a nápolyit!

 • De sokszor találkoztunk !! Jellegzetes ” reklámja” volt: Kettőt nyúlik hármat ugrik a Jolly rágógumi!
  Vagy a ” P ” szektorban:Ki jobb ?- tömeg: Fradi!- Ki a jobb?- tömeg: Fradi! Kalap: A Jolly rágógumi Te töltöttmajom !! Nagy szí­ve volt!!!!!

 • 1976. Margitsziget, Magyarország B- Jugoszlávia ví­zilabda mérkőzés: Jugoszláv gyerekek , jaj de szépek vagytok, a magyar B válogatottól egy nagy ruhát kaptok- ordí­totta Kalap. Az egyik első sportélményem volt első

 • T csatarsor!
  “Muvesz ur” szerintem Nemeth Ferenc fotos aki szinten az Ulloi uti stadion tartozeka volt.
  Kalapot nem lehet elfelejteni. Volt meg egy hasonlo jelenseg a 80as evek vegen o is szotyit es hasonlokat arult. Hatalmas dumaja volt neki is.Aztan sajnos o is eltunt szinte egyik percrol a masikra. A legjobban az maradt meg bennem ,hogy “Itt az eletmento Fradi -- szendvics…”
  De jo is ezekre az idokre visszagondolni.

 • ” A Frutti, a Frutti, a Frutti, a Fradi rágógumi!” -- és mindezt teli torokból, akár a Megyeri úton a dózsa-honvéd meccsen is.
  De persze a Népstadionban, a Kisstadionban volt az Ő igazi terepe, ott volt ő igazán formában. Sztentori hangon:
  “Reszkess Szúnyog, jönnek a rettenetes percek!” -és Balogh János a BVSC sokszoros válogatott jégorong-kapusa tudta már, hogy tényleg jönnek, és hát jöttek is.
  Néha pihenésként leállt kicsit beszélgetni a szurkolókkal, nem volt neki nehéz, hisz mindenki ismerte.
  Egyszer ott mesélte mellettem a Havay Bácsiéknak, hogy a Balogh Szunyog, (mert volt ám Balogh Tibor, “a Kuka” is) egyszer négy kilót fogyott egy Fradi meccs alatt, pedig hat gólt kapott.
  Szép idők voltak!
  -- és nem csak a győzelmek, meg a Frutti okán, hiszen mikor lesz, itt hetven- nyolcvanezer néző a stadionban, a Fradi meccsein, most meg örülünk, ha vagyunk 8-10 ezren, igaz, hogy A Kalap sincs már….
  Őrizzük meg az emlékét!

 • Nálunk is árult még a nagy RÁBA ETO meccsein Jó rá visszagondolni.
  Sajna ma tényleg egy két barom miatt nem árulhatna.
  Jó rá visszagondolni.
  Hajrá ETO 🙂

 • Kb 25 évvel ezelőtt Keszthelyen volt egy 4-es nyári torna az Austria Wien, Rijeka, ZTE és a Keszthely csapataival. A KALAP a következő rigmussal köszöntötte a sógorokat: ” Ide jött az Austria, hazajött a Fradi fia!”

 • Szerbusz KALAP!! Szerbusz KALAP!!!

  Felejthetetlen egyeniseg volt!

 • Úgy érzem ez a sziget örökre bezárult…Sőt mai fejjel olyan távolinak tűnik mindez…
  Irigylem azokat akik érezték, milyen is eme “kis” szigetnek a tagjának lenni…
  Egyre jobb olvasni Tibu barátom í­rásait, akaratlanul is oda képzeli magát az ember…
  Újra csak azt tudom mondani, hogy köszönöm…

 • Emlékszem !
  Kis gyerek voltam lehettem vagy 5 éves és mindig fújtam a szarvasbőgőt a leláton KALAP mindig odajött hozzám és ezt mondta : Ez az fiam fújd csak fújd és mindig magajándékozott fruttival soha nem ment el mellettem mindig volt valami kedves gesztusa. Szerette a jövendő nemzedéket ! ui: Apámnak majd mondom ha találkozom vele, hogy meséljen a KALALAPRÓL mert Ő is nagyon szerette és szeret is beszélni róla.

 • Én is emlékszem rá.
  Volt egy fotós is, a tábor úgy köszöntötte, hogy ’Művészúr’ Hasonlí­tott egy szakálas szí­nművészre

 • jackie, sanos ez í­gy igaz::((

 • Kedves Tí­bu !

  Én is úgy érzem,hogy rosszkor születtem! Nem szeretem ezt a kort! Hogy miért,azt az áldott emlékű Kalap példáján szeretném elmondani: Kalap FRADISTA volt ! Kalapján és fekér kabátján mindig ott volt a Fradi-cí­mer !És í­gy “felfegyverkezve” járta a pályákat !Mert nem csak a Fradi-pályán árult! Megfordult az összes stadionban! És láss csodát mai ember,senki sem bántotta,mindenki szerette!

  Uraim ! Iszonyú kimondani,de ma Kalap nem válhatna azzá.ami volt….
  Ma nem tudom hány lápást tehetne egy stadionban a ” Fradi nápolyit2-mindig í­gy nevezte azt a sajátos citromos ostyát- árulva amí­g egy félrészeg”ultra” leütné (az egyébként mozgássérült) mozgó árust… Szóval ezért nem szeretem ezt a kort…a szigetünk is zsugorodik,s szigetlakóként sokszor az az érzésem,hamarosan úgy fognak mutogatni,mint az állatkerdben a kihalásra í­télt ritka állatfaj utolsó példányainak egyikét,akit már nem érdemes puskavégre kapni…

 • Volt szerencsém találkoznib vele több meccsen.Hiányzik.Ő IS

 • nagyon sajnálom, hogy lemaradtam róla! Hatalmas lehetett…
  nagyon érdekes volt olvasni és kí­váncsian várom az újabb Fradi szurkolót a múltból…

 • Szinte lehetetlen Kalapról érzelem mentesen beszélni. Apám szoktam mondogatni néha: Hová tüntetek régi barátok? Ez kiegészí­tem, hová tűntek el az ilyen igaz emberek mint Kalap. Hol vannak a fruttiárusok, az oldalkocsis fagyiárusok, a sarki közértesek? Hová tűnt el Tibu szigete?
  Valahogy jó lenne visszavarázsolni a hétköznapi életünkbe.
  Tibu ezen í­rásával tovább tisztult a sziget. Köszönöm.

 • Nagyon sajnálom, hogy gyerekeim és unokám, már nem láthatta és halhatta Kalapot. Ezt nem lehet elmesélni, ezt csak érezni lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

09.30.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
EKL: 10.05.21:00 Fiorentina-FTC TV: M4Sport
10.08.15:45 TV:M4Sport
Categories
10.21. M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső
EKL playoff: 10.26.21:00 KRC Genk-FTC TV: M4Sport
10.29. M4 Sport
MK 11.01. M4 Sport
EKL playoff 11.30.21:00 M4 Sport
12.06.20:00 TV:M4Sport