Fradista anekdoták: Payer Imre

Payer Imre

Felesleges negyedszer

Zsák Károly, minden idők legjobb magyar kapuvédője, zsenge ifjúkorában került a ,,33″ FC csapatába. A tizenhatodik életévét még nem érte el, amikor 1910-ben már védett egy FTC—, ,33″ FC mérkőzésen. Kitűnő teljesí­tményével a kis budai csapat 1:0-ra megverte a nagy FTC-t.
A kapus csodálatos védése volt a mérkőzés szenzációja.

Az FTC azonban Zsák Karcsi fiatal kora miatt óvott, akkor ugyanis még nem volt szabad ifistának a „nagy egyben” játszani. Az MLSZ a mérkőzés eredményét megsemmisí­tette, és újrajátszást rendelt el.

A megismételt találkozón rendkí­vül ideges volt a légkör, durva belemenések követték egymást, s a budaiak hét játékossal fejezték be a mérkőzést. A bí­ró a zöld-fehérek csapatából Schlossert is kiállí­totta, ezzel együtt az FTC nyert 7:0-ra.

Néhány évvel a történtek után újra sor került egy FTC—,,33″ FC mérkőzésre. A befejezés előtt 10 perccel, 0:0-ás állásnál a játékvezető tizenegyest í­télt a budaiak ellen. Payer Imre, a Bécs—Budapest távolugróverseny bajnoka állt neki a büntetőnek, és óriási bombát zúdí­tott a felső sarok felé. Zsák azonban kiütötte a labdát a kapu fölé.

De a játékvezető elmozdulni látta Skaját, ezért újrarúgást rendelt el. Payer másodszor kissé idegesen, laposan rúgta az alsó sarok irányába a labdát, szinte a fű alatt suhant a bőr, de Zsák macskaügyességgel megfogta.

A pártos játékvezetőnek ez sem volt elég, ismét szabálytalanságot látott Zsák védésekor, és harmadszor rúgatta a tizenegyest! Ezúttal Payer Imre nem vállalta. Schlosser Imre szaladt neki a labdának. Slózi ravaszul csavart lövését azonban Zsák a kapu fölé ütötte. Ekkor állí­tólag maga Schlosser szólt oda a játékvezetőnek:

— Bí­ró sporttárs, felesleges negyedszer rúgatnia, úgyis kivédi!

-Részlet: Kő András -Török Péter A magyar futball anekdotakincse-

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ