Interjú a 75 éves Friedmanszky Zoltánnal

Friedmanszky Zoltán

Friedmanszky Zoltán

Szalad az idő! Gyorsan eltelt több mint egy év azóta, hogy az „elfelejtett gólkirállyal”, Friedmanszky Zoltánnal interjút készí­tettünk. Ebből megismerhettük játékosi és edzői pályafutását, hitvallását.

Most, október 22-én, 75. születésnapján szeretettel gratulálunk Frici Bátyánknak, kedvenc csapatunk egykori játékosának és edzőjének. Jó egészséget, hosszú, boldog életet kí­vánunk!

A tavaly májusi interjút kiegészí­tendő – telefonon – sikerült néhány kérdést ismét feltennünk az ünnepeltnek.

– Volt-e játékos példaképe?

– Nehéz kérdés, de gólképességük miatt talán Deák „Bamba” Ferenc és Szusza Ferenc játéka tetszett leginkább nekem.

– És edzői példaképe?

– Erre egyszerűbb válaszolni. Csanádi Árpád! Vele már akkor kapcsolatba kerültem, amikor a testnevelési gimnáziumba jártam. Sok támogatást kaptam tőle, családjával is közeli kapcsolatba kerültem, többször meghí­vtak ebédre, vacsorára, amikor kórházba kerültem, rendszeresen látogattak. Közreműködésével kerültem a Fradiba, s edzősége alatt részt vehettem a csapat ausztráliai túráján és bemutatkozhattam a zöld-fehér csapatban.

– A legemlékezetesebb mérkőzése?

– Több is van. Az egyik, amikor Ausztráliában először játszottam zöld-fehérben. Azután az első hazai bajnoki, a Népstadionban a Komló ellen, de nagyon szí­vesen emlékszem az 1955/56. évi MNK kupadöntőre, amelyre 1958.(!) augusztus 20-án került sor, szintén a Népstadionban, ahol a két gólommal 2:1-re győztük le a SBTC-t.

– Frici bátyánk a legutóbbi beszélgetésünk óta az FTC Baráti Kör elnökségi tagja lett. Figyelemmel kí­séri a csapat szereplését?

– A TV-ben nézem a mérkőzéseket. A véleményem nem változott. Nagyon elszomorí­t a csapat szereplése, a gyenge játékosállomány. Tavaly is azt mondtam, hogy a felemelkedéshez új játékosok kellenek! A várt erősí­tésre nem került sor, í­gy a nemzetközi szereplés egyelőre csak álom.

– Köszönjük a válaszokat. Isten éltesse sokáig! Ezt kí­vánjuk abban a reményben, hogy fogunk mi még a régi hí­rnevének megfelelő Fradit látni.

Balaginho

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

EKL playoff: 02.22.21:00 FTC-Olympiakosz Pireusz TV: M4Sport
02.25.17:30 M4 Sport
MK 02.28.19:00 TV:M4Sport
OLDALAK
03.03.16:30 TV:M4Sport
03.10.15::30 M4 Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
03.17.14:45 TV:M4Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ