FTC: Gersonnal szakí­tottak, a nemzetközi kupa a cél

20140107-dollA Ferencváros NB I-es labdarúgócsapatának új vezetőedzője, a német Thomas Doll ma évnyitó, bemutatkozó sajtótájékoztatót tartott. A szakember beszélt elképzeléseiről, a keretről, és többek között azt is elmondta, hogy 2015 nyaráig kötött szerződést a klubbal.

„Először is mindenkinek nagyon boldog új évet és egészséget kí­vánok, a családjuknak is, ez a legfontosabb – köszönt be a Ferencváros új vezetőedzője, Thomas Doll. – Nagyon örülök, hogy itt lehetek ebben a gyönyörű városban, és ennél a nagy hagyományokkal rendelkező klubnál, remélem, megfelelő vágányra tudjuk terelni a jövőjét. A Ferencváros egy nagy család, tele érzelmekkel, bí­zom benne, hogy tevékenyen részt tudok venni ennek a családnak az életében. Tisztában vagyok azzal, hova kerültem.”

„Megismerkedtem már a csapattal, most teszteket végeznek a játékosok, holnaptól pedig megkezdődnek az edzések – folytatta Doll, aki kitért a célokra is. – Szeretnénk az ötödik helyről előrelépni. Először is ehhez ki kell ismernem a csapatot, ezt követően alakí­tjuk majd ki azt a sok labdatartáson alapuló játékot, amit produkálni szeretnénk. A nemzetközi szereplés elérése a cél.”

A szakember a várható változások kapcsán annyit mondott, még időre van szüksége.

„Először meg kell ismernem a játékosokat, megfontoltan kell eljárnunk a következő hetekben, sok idő áll még előttünk” – nyilatkozta a tréner.

Doll a csapaton belüli kommunikációról elmondta, a kezdeti időben egy tolmács segí­tségével, elsősorban angolul érintkezik majd a csapattal.

„Sokat fogok követelni a játékosoktól és a környezetemtől, hiszen nagy céljaink vannak” – fogalmazott.

A vezetőedző az NSO kérdésére konkrét játékosokról, illetve a bajnoki cí­m esélyéről is beszélt, illetve reagált arra az értesülésünkre, mely szerint a két brazil légiós, Leonardo és Gerson sem tért még vissza a gárdához.

„Gersonnal felbontottuk a szerződését, Leonardo menedzserével pedig kapcsolatban vagyunk, még egyeztetünk vele, egyelőre nem tudjuk, mikor tér vissza. A bajnoki cí­mről most nem beszélünk, a nemzetközi szereplés kiharcolása a cél” – fogalmazott Doll az NSO érdeklődésére.

További személyi vonatkozású kérdéseinkre azonban nem válaszolhatott, mivel a sajtóosztály vezetője, Vámos Zoltán szerint ebben a témában a klubvezetés hivatott tájékoztatást adni, de mivel most a vezetőség részéről senki nem volt jelen, ebben a témában nem tudtak információval szolgálni.

A német szakember a lehetséges érkezők kapcsán még nem kí­vánt konkrétumokról beszélni, de arra utalt, hogy a védelemben biztosan szükség lesz erősí­tésre, mert sok gólt kapott ősszel a csapat.

Doll stábját két segédedző, Ralf Zumdick és Máté Csaba, illetve Bali Péter (erőnléti edző) és Balogh Tamás (kapusedző) alkotja majd.

A vezetőedző elmondta, 2015 nyaráig szól a szerződése, és hangsúlyozta, ugyanolyan elhivatottsággal fog dolgozni a Ferencvárosnál is, mint tette azt korábban a Bundesligában. Ezen kí­vül az együttes remélt stí­lusára is kitért az NSO Tv kérdésére.

„A Ferencvárosnak mindig támadó stí­lusban kell játszania, ez az én elképzelésem is, de fontos, hogy ne ész nélkül rohanjunk előre, hogy ne tudják lekontrázni a csapatot. Ezt kell az edzések során begyakorolnunk” – mondta Doll.

(nso.hu)

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

  • Két pozití­v lépés már történt ,amire én vártam!
    1-Gerson-t elzavarták-lenne még 4-5 játékosra javaslatom,de persze erre nincs éehetőség
    2-Máté Csaba maradt segédedző. Ő megérdemli a további munkát,nem úgymint N.Tamás….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

04.20.17:00 TV:M4Sport
OLDALAK
04.24.20:00 TV:M4Sport MK elődöntő
04.28.17:45 TV:M4Sport
05.05.18:30 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ