Az FTC karácsonya

Az FTC karácsonyi ajándéka. Az FTC hadbavonult tagjainak karácsonyi ajándékot küld a csatatérre. A karácsonyi ajándékok beszerzésére szükséges pénz gyűjtésé már nagyban folyik az FTC körében. Az FTC kedves gondolatát remélhetőleg más egyesület is átveszi.

(Sporthí­rlap, 1914. december 14.)

Az FTC karácsonya. A Ferencvárosi Torna Club meghatóan kedves jelét adja tagjai iránt érzett szeretetének. A harctéren küzdő footballistáinak, ugróinak, atlétáinak, evezőseinek és tornászainak ajándékot küld. Az FTC szeretetadománya ötvennyolc csomagból áll, amelyeket ma indí­tanak útnak.

(Sporthí­rlap, 1914. december 21.)

„Taffel Miksa kézzel í­rt újságot szerkesztett s helyezett el minden csomagba! A kézzel í­rt újság első oldalán ez állt:

FTC HíREK – Budapest, 1914. december 15.

Szeretett Clubtársunk! Fogadd a mellékelt csomagban küldött csekélységet olyan szeretettel, mint amilyen szeretettel, azt neked küldjük. Boldog karácsonyi ünnepeket kí­vánunk, s reméljük, hogy erőben és egészségben mihamarabb viszontlátunk.

(Nagy Béla: Itt a vezetők és itthonmaradt társak aláí­rása következik, majd a rövid hí­rek a következő oldalon. Mi már csak ezt a második és harmadik oldalt tudtuk lefotózni. A cí­moldal kék tintás sorai már nagyon kifakultak…)”

TFU_00000000_Fforf_ 03_003-7

TFU_19961228_Trb_002 - 0004

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső