FTC NAPLÓK

naplo_kollazsok_012Nagy Béla könyveinek bemutatását, azok témáinak sokrétűsége miatt is, szükségszerű tematizálni. Ezt az általa is jelzett útmutatókat követve megpróbáljuk logikai sorba gyűjteni.

Ezen munkák egyik alapeleme az FTC NAPLÓ, későbbi nevén FTC évkönyv. A szerző sokrétű munkásságát jelzi, hogy ez a sorozat a Fradi család összes szakosztályának eredményeivel foglalkozik, nem kizárólag a focival. A honlapunkon külön fejezetben elindí­tott „A FRADI DICSŐ MÚLTJA „ sorozat külön és méltóképpen foglalkozik a labdarúgó szakosztály történetével, í­gy ezeken az oldalakon főként olyan sportolókra és sportágakra hí­vnánk fel a figyelmet, akikről, illetve amikről sokan talán még nem is hallottak.

ízelí­tőül az 1928-as FTC NAPLÓ első két oldalából kiragadott idézetek:

… az FTC ökölví­vói már 8:2-re vezettek…

… a kardcsapat bajnokságot a Műegyetemen rendezték…

… Baumgartner Magdolna … fedettpályás teniszbajnokság…

… az FTC nyerte a MUE bandy (jéglabda) serlegét…

… a birkózók Bp. bajnokságán is két elsőséget szereztek…

… a kardví­vó csapat… női tőrverseny…

… az FTC ökölví­vói Szegeden bemutató mérkőzés…

Az előző sorok egy rövid februári hónap eseményeibe engednek bepillantani a teljesség igénye nélkül, hiszen példának okáért egy FTC-III. ker. TVE 11:1, focieredmény bele sem került. Véleményünk szerint mindez méltán példázza a NAPLÓ sorozat sokszí­nűségét, és azt a párját ritkí­tó lexikális adatmennyiséget, amely igazán méltó egy 110 éves klub történetéhez, dicső múltjához.

ɱ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső