Garami: Végre futballedzéseket végezhetünk!

Ma megkezdte felkészülését együttesünk Cipruson. Garami József szerint kemény, de annál hasznosabb napok várnak a fiúkra. A szakmai igazgató az első edzés előtt beszélt a következő 10 nap programjáról:

– Úgy gondolom, hogy a csapat felkészülésében egy nagyon fontos állomás az első tí­znapos edzőtáborozás. Szerencsére eddig odahaza sem edzettünk rossz körülmények között, de összehasonlí­thatatlanul jobb feltételek várnak ránk itt Larnacán. Ha röviden akarom megfogalmazni a különbséget, akkor elég annyit mondanom, hogy itt végre futballedzéseket végezhetünk.

Az akár jó ómen is lehet, hogy tavaly is kétszer tí­z napot töltött a csapat Cipruson.
– Valóban, nagyon örülök annak, hogy idén is kétszer tudunk edzőtáborozni a szigetországban a téli felkészülés alatt, hiszen szerintem ez elengedhetetlen ahhoz, hogy az idei évre kitűzött komoly céljainkat teljesí­teni tudjuk. A tavalyi évet is két ciprusi edzőtáborozással kezdtük, és véleményem szerint ennek is nagy szerepe volt abban, hogy egy remek évet hagytunk magunk mögött 2002-ben. Idén is hasonlóképpen zajlik majd a felkészülésünk. Az első 10 napos edzőtáborozás folyamán rengeteg játék szerepel majd a programban, csapat elsősorban technikai és taktikai jellegű edzéseket végez majd, de úgy, hogy mindeközben fizikálisan is a megfelelő állapotba kerüljön. A csapat összekovácsolódása, a játék csiszolása inkább a második 10 nap feladata lesz. Akkor játsszuk majd az edzőmeccseket is, véleményem szerint erős ellenfelekkel. Akkor kell majd kialakulni egy olyan csapatnak, amely alkalmas lehet arra, hogy a kitűzött célokat teljesí­tse. De mindehhez elengedhetetlen az a munka is, amit a következő napokban végez majd el a társaság.

Mennyire jelent előnyt az, hogy a tavalyi évvel ellentétben idén már 2-3 játékos kivételével úgymond tökéletesen ismeri a társaságot?
– Ez mindenképpen előny, hiszen pontosan tudom, ki mire képes. Az is segí­ti a felkészülést, hogy a keretünk már kialakult, a hiányposztokon megerősí­tettük a keretet. Tavaly ilyenkor még több próbajátékossal dolgoztunk, idén erre már nincs szükség, és ez kétségkí­vül előnyt jelent. Mindezek ismeretében biztos vagyok abban, hogy eredményes 10 napot tölt majd a csapat Cipruson.

*

Tegnap este csapatunk megérkezett Larnacára, ahol a fiúk 10 napig edzőtáboroznak. A mieink a Sandy Beach Hotelben szálltak meg.

Garami József és a szakmai stáb vezetésével 27 futballista kelt útra délután. A névsor:

Kapusok: Szűcs Lajos, Udvarácz Milán, Szabó Kálmán
Védők: Balog Zoltán, Bognár Zsolt, Dragan Vukmir, Dragóner Attila, Gyepes Gábor, Kiss György, Keller József
Középpályások: Kriston Attila, Adem Kapic, Zováth János, Halgas Tibor, Lipcsei Péter, Somorjai Tamás, Leandro de Almeida, Szili Attila, Szkukalek Igor, Földvári Csaba, Huszti Szabolcs
Csatárok: Bogdan Andone, Gera Zoltán, Aleksandar Jovic, Marek Penksa, Sowunmi Thomas, Tököli Attila

*

Már csak egy edzés vár a csapatra Cipruson, Garami József holnap reggel futóedzést tart a fiúknak. A szakmai igazgató elégedetten tekint vissza az elmúlt napokra.

– Mindenképpen jó döntés volt kijönni Ciprusra, hiszen nagyon jó körülmények között edzettünk. Nagyon sok technikai és taktikai jellegű gyakorlatot csináltunk, közben pedig a csapat fizikálisan előrelépett.

Mivel elégedett és mivel nem?
– Gyakorlatilag mindennel elégedett vagyok. A tervezett munkát elvégeztük, az időjárás is a kegyeibe fogadott minket, csupán hétfőn volt rossz az idő. A játékosok hozzáállása is megfelelő volt, éreztem, hogy mindenki nagyon akar és be akar kerülni a csapatba. Szerencsére komolyabban senki nem sérült meg, csupán két-három labdarúgónak volt kisebb gondja. Olyan dolog nincs, amivel nem lennék elégedett.

A bajnokság kezdetéig még egy hónapon át készülhet a csapat, de teremben már a hétvégén bizonyí­tani kell.
– Amint emlí­tettem, a szigetországban nagyon jó körülmények közepette készültünk a bajnokságra és a nagypályás játékra, a teremtornára viszont nem. Ezért magam is kí­váncsi vagyok arra, mire lesz képes a csapatom Debrecenben. Fontosnak tartom, hogy a szurkolók elégedettek legyenek majd a nap végén, én persze abban bí­zom, hogy a mi drukkereink lesznek majd a legboldogabbak.

(A Ferencváros hivatalos honlapja alapján)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső