Gratulálunk András!

20160214_Rédli Anrás-Imre Géza

Kijutott az olimpiára a

-Rédli András,Imre Géza, Bóczkó Gábor-

párbajtőr csapatunk!!!!!

András a Tempó Fradi alapí­tvány kuratóriumának tagja, akinek ezúton is gratulálunk. Mí­g mi tapolcai otthonába rendeztük a II. Novák Dezső utánpótlás emléktornát, addig az András által vezetett párbajtőr csapat (ő volt a fejező ember) kvalifikálta magát a riói olimpiára csapatban és egyéniben is.

A férfi párbajtőr csapatok utolsó olimpiai kvalifikációs világkupáját tartották Vancouverben. A magyar csapat nem indult túl jó helyzetből, és a bonyolult kvótaszerzési szabályok miatt nem csak a saját kezében volt a sorsa. Az persze egyszerűsí­thette a helyzetet, ha a válogatott mindig nyer. Végül nem is volt más útja, hát végigjárta, megnyerte a világkupát.

A 23 csapatos verseny első körében már eldőlt, Egyiptom nem veszélyezteti a magyar kvótát. Mivel kikapott a japánoktól, nem tudott bekerülni a világranglista első 16 helyezettje közé. Afrika kvóta nélkül maradt, és az í­gy felszabadult helyért harcolhattak azok az európai és ázsiai nemzetek, amelyek nem voltak a világranglista első négy csapata között, és a földrészenként járó 1-1 kvótára sem volt esélyük.

A magyaroknak a 16 közé nem kellett ví­vniuk, ott a kvótarangsorban mögöttük álló cseheket kapták, hogy ez í­gy is maradjon, győzniük kellett Rédli Andráséknak. A meccset nagyot óvatosan kezdték a felek, az első három pár után csak három találat esett. Érezhető volt a feszültség, mindkét csapat tudta, hogy óriási a tét. A magyaroknál először Imre kapta el a fonalat, háromtusnyi előnyt hozott össze, majd Rédli is nagyszerűen ví­vott. A csehek már nem tudtak visszakapaszkodni, 30-22 lett a vége.

Az jó hí­r volt a magyaroknak, hogy a németek nem jutottak a négy közé, í­gy biztosan mögöttünk maradtak a ranglistán.

A legjobb négy közé a világranglistát vezető franciák következtek, jól ví­vott a magyar válogatott, nem engedte el az ellenfelét, ide is, oda is, csak egy-két tus volt a különbség. Az utolsó párban Rédli már hárommal is vezetett, de Daniel Jerent jól hajrázott, a ví­vóidő lejárta előtt négy másodperccel egyenlí­tett (38-38). Az innentől egy találatig menő küzdelmet Rédli bí­rta jobban idegekkel, bevitte a győztes találatot (39-38).

A magyarok az észtekkel mérkőztek az elődöntőben, nagyon óvatos, kevés akciót indí­tó ví­vást hoztak az első asszók. Imre és ellenfele, Juri Salm viszont nem fogta vissza magát 9-9 tust adtak egymásnak. A döntetlenről induló utolsó asszó megint Rédlire maradt, 14-14-es állásnál óriási volt az feszültség. de a magyar párbajtőre villant gyorsabban, és bevitte testre a nyerő tust a ví­vóidő lejárta előtti utolsó pillanatban.

A másik ágon az ukránokat verő kazahok jutottak a döntőbe, az ázsiai kvótát Dél-Korea már elvitte, de a világkupa-győzelemmel elérhetővé vált Kazahsztán számára is a felszabadult olimpiai hely. A döntőben végtelenül leegyszerűsödött a matematikázás, amelyik csapat nyer, mehet Rióba.

A döntő

A kazahok szerezték meg a vezetést, és az első két pár után vezettek is egy tussal. A harmadik asszóban Imre gyorsí­totta fel a tempót, sorra jöttek az együttes találatok, de maradt a különbség, 15-14 volt a kazahoknak.

A következő párban Boczkó nehéz helyzetbe került, Kurbanov két tust is adott neki, le is pörgették a ví­vóidőt. Imre háromtusos hátrányban állt ki Alimzsanov ellen. Kicsit hullámzóan ví­vott, 21-21-re egyenlí­tett, de végül egy tus megint maradt az ellenfélnek. (23-22). A hatodik asszóban végre Rédli fordí­tani tudott (24-25.)

A hetedik és a nyolcadik pár nem ví­vott egymással, í­gy újra Rédli dönthette el a meccset. Nagyon higgadtan meccselt, magára húzta Alimzsanovot és jó ütemben közbeszúrt a támadásaiba. Ahogy egyre nagyobb hátrányba került a kazah, úgy lett neki egyre sietősebb, de egyre védtelenebbé is vált, Rédlinek már csak az idővel kellett játszani, és az együttes találatok is neki dolgoztak. Végül nagy különbséggel, 42-36-re nyert Magyarország.

20160214-redli

(Forrás: index.hu)

2 hozzászólás a(z) Gratulálunk András! bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
04.02.16:30 M4 Sport
04.08. 19:30 M4Sport
04.15. 00:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ
Novák Dezső