Gregor József: 60

Egykori válogatott csatárunk hosszú utat járt be mire bemutatkozott a Fradi első csapatában. Huszonkilenc évesen öltötte először magára a zöld-fehér mezt, pedig akár tí­z évvel korábban is történhetett volna mindez…

Ugyanis Gregor József 1982-ig a Fradi korosztályos csapataiban rúgta a labdát.

Miután elküldték, egy házzal odébb igazolt és az Épí­tők szí­neiben nevesincs csapatok ellen lépett pályára éveken át. Aztán egy fúziót követően egy osztállyal feljebb került klubcsapata. Gregor körül varázsütésre változott meg minden. Sorsdöntő meccseken talált a kapuba, ha csapata gólt szerzett azt szinte kivétel nélkül a cérnavékony középcsatár szerezte. A rendkí­vül gőlerős támadó a harmadosztályból röpke másfél év alatt került a legjobbak közé.

1988 nyarán – a Fradi helyett – a Bp. Honvéd igazolta le és folytatódott a csoda. Augusztusban klubcsapatában, szeptemberben a magyar válogatottban is bemutatkozhatott. A két időpont között első élvonalbeli gólját is megszerezte. Hol másutt, mint az Üllői úton? Első NB I-es idényében a bajnokság csapatába is beválasztották. “Gyors, jól cselező, helyét változtató gólképes csatár – ilyenek az edzők és a szukolók vágyálmai” -jellemezte röviden a Képes Sport.

Három szezont húzott le Kispesten, 84 bajnoki meccsen 31 gólt szerzett, az utolsó piros-fehérben eltöltött idényében 30 meccsen lőtt 15 góljával a gólkirályi cí­met is begyűjtötte. A Honvéddal kétszer nyert bajnoki cí­met (1988/89, 1990/91) és egyszer volt kupagyőztes csapat (1988/89) tagja, a nemzeti csapat mezét hatszor öltötte magára.

A következő idényre összeállt az NB I egyik legjobb csatársora: a Gregor-Fischer kettős azonban nem is Kispesten és nem is a IX. kerületben örvendeztette meg góljaival a szurkolókat, hanem a Balaton partján. Mí­g az Üllői úton korábban rendkí­vüli népszerűségnek örvendő “Paja” gólkirályi cí­mnek örülhetett Siófokon, addig csatártársának kevésbé ment a góllövés és az idény végén a Fradiba igazolt. 29 évesen…

A bronzérmes csapatban mindössze hatszor talált a kapuba 24 mérkőzésen, majd a következő évben a csalódást keltő negyedik helyen zárt a Nyilasi-csapat. Mire újra bajnoki cí­met ünnepelhetett a Fradi, Gregor már kiszorult a csapatból. Novák Dezső mindössze kétszer cserélte be a támadót bajnokcsapatába.

Édesapja, Gregor Béla az ’50-es évek második felében szerepelt a Fradiban.

3 hozzászólás a(z) Gregor József: 60 bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

03.10.15::30 M4 Sport
OLDALAK
03.17.14:45 TV:M4Sport
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ