Gulyás Géza

7 hozzászólás a(z) Gulyás Géza bejegyzéshez

 • Egy kicsit pontosí­tanék. Kinizsiből a szétrobbantáskor, elvitték a Deákot, Henni Gézát a Újpestbe, és onnan cserébe jött Gulyás. Még a Kocsis Budai kettőst a Honvéd vitte el éd Czibor, hogy ne kelljen katonai alakulathoz mennie í­gy a CSEPEL-be ment (az egy munkás kerület csapata volt nem tudták letiltani az áthelyezését. Én 1951-től a Kinizs kölyök kapusa voltam akkor VIRÁG, Erdős- és az edzőnk fia SZÁGER GYuri sorrendben. 1956-tól nem fociztam tovább. Egy alkalopmmal mint tartalék kapusa is voltam egy barátságos meccsen Gulyásnak.

 • Géza a Láng -- Vasas-ban volt a csapattársam.Szí­vesen emlékszem vissza azokra az évekre,amikor Ő volt a kapusunk.

 • Én nem láthattam védeni, a ’71-es búcsúmeccsre halványan emlékszem (mármint a Népsportból -- Képes Sportból), de Ő is Fradista lett, mint mindenki, aki megmártózott valaha az Üllői úton. Isten éltesse, még nagyon sok boldog születésnapot kí­vánok Géza bácsinak.

 • Nagy élmény volt vele személyesen találkozni a 80. születésnapján. Sokat beszélgettünk, s ő elárulta nekem, hogy ki miatt kellett távoznia a Fradiból…
  Isten éltesse sokáig Géza bácsi! Remélem még találkozunk!

  • Most halt meg … áruld már el, ki miatt, kik miatt? Rendszerek jönnek, mennek, 23 éve nincs Szovjetunió, nincs pártállam, de a magyar sport tele van sötét titkokkal a mai napig … ha tudsz valamit, most már elmondhatod … ha nem, akkor ne mondj semmit!

 • Engem nagy megtiszteltetés ért, ismertem Géza bácsit személyesen, és a fent emlí­tett Borsos Miki bácsit is, ő edzőm volt a Láng Vasasban! Géza bácsi volt a labdarúgó szakosztály elnöke, és övé volt a pályán lévő “gulyás kocsma” ! Nagyon szerettem ott focizni, imádtuk mikor Géza bácsi mesélt a régi meccsekről, élményeiről . Miki bácsi -tol megtanultuk hogyan kell “zoknihoz passzolni ” cselezni,nyerni és a jó csapatszellemet . Géza bácsit én még láttam 55 évesen is vetődni, nyári focisuli volt a pályán, és megmutatta a gyerekeknek, hogy csinálta Ő annak idején. Élmény volt látni az ÖREGET!! Kí­vánok neki hosszú életet!!! Én soha nem felejtem el mí­g élek !

 • Nem érdekelt senkit, hogy honnan jött, de az annál inkább, hogy mit nyújtott. Betlijeit (pl. 1955.VI.5. Dózsa 0:4) hamar elfelejtettük, de azt a bizonyos Honvéd elleni 4:4-et soha. Nem értettük, hogy miért küldték el.
  Nagy Bélával hosszan nyomoztunk utána, és a végén (a 20 éves “évfirdulóra”) Béla megtudta: politika nyomásra… És nem ő volt az egyetlen.
  Nagyon örültem, hogy 1970/71-ben legalább ő elégtételt kapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
12.10.18:00 M4 Sport
OLDALAK
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
12.17.16:00 M4 Sport
Categories
FOTELSZURKOLÓ