Gyász: elhunyt Henni Géza

Henni Géza

Elhunyt a Ferencváros történetének egyik legjobb kapusa, Henni Géza. A kiváló futballista tegnap, Floridában, életének 88. évében vesztette életét.

Henni tagja volt minden idők egyik legkiválóbb Fradijának, az 1948-49-es bajnokcsapatnak is. A tizenhatszoros magyar válogatott az ötvenhatos forradalom után elhagyta az országot, az USA-ban találva új otthont. Itt évtizedeken keresztül sikeres edző volt, 1965-67 közt amerikai szövetségi kapitány, 1967-69 közt a Houston Stars proficsapatának edzője volt, majd húsz éven át a Rhodes Island-i egyetem futballcsapatának edzője, később az iskola professzora is volt. Tavaly beavatták a New England-i Hí­rességek Csarnokába.

Bucsúztatása pénteken, helyi idő szerint tí­z órakor lesz a Sarasota-i Saint Martha Katolikus templomban. Isten nyugosztalja!

(üllői129.hu)

2 hozzászólás a(z) Gyász: elhunyt Henni Géza bejegyzéshez

  • Ismét az ÉGI Fradi erősödött…. sajnos… pedig az a csapat már í­gy is túl erős… de ez az élet rendje… RIP, Henni Géza! Nem láthattam védeni, de idősebb Fradisták a mai napig párás szemmel emlegetik Őt is…

  • Apám szerint Henni volt minden idők legjobb Fradi kapusa. Példaképe is volt, mindig olyan kapussá akart válni mint Henni. Amikor később edző lett, a kapusoknál mindig vele példálózott. Azt mondta, senki nem tudott annyi ideig a levegőben “maradni”, mint Henni.
    Emlékét örökre megőrizzük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

OLDALAK
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ