Gyetvai László

7 hozzászólás a(z) Gyetvai László bejegyzéshez

  • Nemcsak a sérülés, a háború is kettétörte karrierjét, mint szinte mindenkinek abban a korban … Micsoda életpálya, de kár, hogy több, mint 1 éve már nem mesélhet életéről, amely kész történelem … Még éppen a Felvidéken született, amit alig 2 hónapja már Csehszlovák Köztársaságnak hí­vtak … gondolom, a család átmenekült valamelyik “utolsó vonattal” … Mire bekerült a nagycsapatba, és elindult volna a nemzetközi hí­rnév felé, kitört a világháború … legszebb éveiben alig volt lehetőség külföldiek ellen megmutatni a képességeit … 25 évesen (ha jól számolom, 43-44-ben?) súlyos sérülés … még 30 éves sincs, amikor utoljára játszik … akkor már dübörög a Rákosi-korszak … Egy egész történelemkönyvet tele lehetne í­rni az életéből … És még í­gy is, ilyen csonkán maradt pályafutással is egy világhí­rű nagy klub legendái közé emelkedett … legendák közé, mellé (Korányi, Háda, Táncos, Sárosi, Toldi) került be, és legendák (Budai, Deák, Kocsis, Czibor) váltották fel … Ő maga is legenda marad, amí­g Fradista él e Földön!!!

  • Milyen egyöntetűen kí­vántuk neki a legjobbakat tavaly ilyenkor, és milyen szí­vesen tennénk most is, a kerek évfordulón… Isten nyugtassa, drága Laci bátyánk, és köszönjük közreműködését abban, hogy imádott csapatunk azzá lehetett, amivé lett.

    • így, ahogy mondod! Ő is hozzátette a magáét ahhoz, hogy a Fradi FRADI legyen! Isten nyugtassa…micsoda csapat játszik már odafenn, csak azokból, akik emberi számí­tás szerint még élhetnének..Bár még egyszer itt lenn lenne ilyen…

  • Szivesen elbeszélgetnék vele, biztos jó lehet hallgatni ahogy mesél a régi nagy meccsekről, régi időkről, jó anekdotái lehetnek. Isten éltesse Laci bácsit még nagyon sokáig!

  • Isten éltesse sokáig a mi élő legendánkat! Maradjon még köztünk nagyon sokáig Laci bácsi. Uramisten, Sárosi “Gyurka”, Toldi Géza játékostársa, nekik adta mesteri labdáit. Máig legendák szólnak gyorsaságáról. Melyik a Gyetvai? Itt jón. Hol? Ott megy! A nagy-nagy, világméretű Fradi-család doyenje.

  • Isten éltesse sokáig a Ferencváros legidősebb legendáját, erőben, egészségben!!!

  • Isten éltesse még nagyon sokáig, drága Laci bátyánk! Kiráz a hideg, hogy itt van még velünk ilyen legendás idők tanúja és nem mellesleg szereplője, Toldiék harcostársa. Isten tartsa még soká közöttünk!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

VIII. Novák Dezső utánpótlás emléktorna 2024.01.20.
OLDALAK
12.03.17:45 FTC-Mezőkövesd és 12.06.19:30 Mezőkövesd-FTC TV:M4Sport
12.10.18:00 M4 Sport
EKL: 12.14.18:45 FTC-Fiorentina TV: M4Sport
Categories
12.17.16:00 M4 Sport
FOTELSZURKOLÓ