Ha én ezt a klubokról elmesélem

feher_ildiko-hrutka_janos-ha_en_ezt_a_klubokrol_elmeselem

Amikor arra gondoltam, hogy Hrutka János sztorijáról érdemes volna könyvet í­rni, nem számí­tottam arra, hogy ez egyben egy pályafutás összegzése is lesz. 29 évesen ugyanis, kevesen döntenek úgy a profik közül, hogy abbahagyják a focit, főleg, ha abból havonta biztos jövedelemre tehetnek szert. Rudiról pedig, ez elképzelhetetlen lett volna, hiszen évek óta arról í­rtak az újságok, milyen jó szerződéseket köt külföldön is, tehát miért választana éppen ő magának egy másik foglalkozást?
Rudi azonban, nyár végén már a nyilvánosság előtt arról beszélt, hogy nem szerződik sehová, és a tanulás mellett inkább saját cégével foglalatoskodik.
Egy kicsit el is szomorodtam, amikor ezt megtudtam, hiszen szurkolóként olyan sok szép emlék maradt meg bennem, azokból az időkből, amikor a Ferencvárosban futballozott. A Fradi szí­v tehát, régóta összeköt minket, de csupán alig egy éve beszélgettem vele először személyesen, akkor, amikor Szűcs Lajos portrékönyvén dolgoztam, és Rudi is mesélt nekem gyerekkorukról és a kaiserslauterni időkről. A történeteiből éreztem, hogy sok érdekességet tudna mesélni a saját életéből is, í­gy amikor legközelebb beszéltünk telefonon, már a róla szóló könyvről társalogtunk.
Úgy döntött, elmond mindent, amit a Fradistáknak tudni érdemes őróla, a klubokról, a foci körüli élményeiről, csalódásairól. Mindemellett pedig, azt is el szeretné érni, hogy a pályafutása jó példa legyen azoknak, akik futballistának készülnek, és az ő példáján keresztül is láthassák, hogy milyen nehéz „szakma” ez, hogy nem is olyan egyszerű különleges szerződéseket kötni külföldön és Magyarországon, mint ahogyan azt sokan gondolják.

Fehér Ildikó

Szerző: Fehér Ildikó – Hrutka János
Kiadta: Sport and Success Kft – 2003

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

BL selejtező: 07.23.20:00 FTC-The New Saints (walesi) TV: M4Sport
OLDALAK
08.03.19:45 TV:Duna
Novák Dezső utánpótlás emléktornák
Categories
FOTELSZURKOLÓ